UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

siltumizolacija trubam
Autors: heroman ()
Datums: 20/11/2011 15:59

Labdien.

Man apkures sistēmas truba iet caur bēniņiem, un es grībētu viņu nosiltināt,
bet īsti nezinu ar, ko siltināt.

Domāju par to vati kas ir spec. trubām, bet nezinu cik tas ir efektīvi.
Vai kāds nevarētu pateikt ar ko labāk siltināt trubu, lai trubai nebūtu siltuma atdeves, un viss siltums nonāktu līdz radiatoriem. Nevis paliktu Bēniņos!!!!

Re: siltumizolacija trubam
Autors: h2so4 ()
Datums: 20/11/2011 16:43

vislabākā esot aitas vilna vismaz 40cm biezumā.

Autors: vlp ()
Datums: 20/11/2011 18:29

Jā. Notīt ar veciem džemperiem, mēteļiem un vilnas segām. Nekas nav labāks par dabīgu materiālu, ko daba radījusi siltumizolācijai.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 20/11/2011 18:48

Teorētiski, jau tie 6cm siltumizolācijas notur vismaz 90% siltuma... bet lai kāds būtu izolācijas lielums, tos 100% aizturēt neizdosies... tad caurules jāpārnes uz dzīvojamo telpu zem griestiem. Tādā gadījumā viss siltums paliek telpās un tad jādomā par radiatora samazināšanas pasākumiem.

Autors: DsKs ()
Datums: 20/11/2011 19:34

Autors: khe ()
Datums: 20/11/2011 22:04

Šito gan es pārbaudīju pagājušogad! Uz vienas un tās pašas rores, kas iet uz aķi, uzģērbu gan 30mm Rockwool ar alu folliju, gan 30mm puķiku no Tenax. Vinnēja Tenax. Akmens vates izolācija bija ar roku sajūtama, ka silta. Ja temp nepārsniedz 80 grādus, tad es izvēlētos puķika izolāciju, tik meklētu 50mm. Vēl ļoti apsverams variants ir nopirkt EPS100 50mm puķiku un griezt strēmelēs, tad salīmēt ar poliuretāna putām(kas piešaujoties iet tīri smuki un ātri) tā, lai izveidojas divi L veida profili, kurus salīmē kopā jau uz rores(nofiksējot apkārt ar gumijām un āķiem). Pēc pirmajiem pāris metriem aiziet tīri raiti, tik rores pašas nedrīkst būt karstas, pat labāk vēsas, kā siltas. Ja dikti vēlas to var darīt ari no 70mm, vai pat 100mm loksnēm:)

Autors: Hmm ()
Datums: 20/11/2011 23:51

Nav jau liels brīnums, putuplasts lielākoties ir labāks izolātors par vati.

Autors: Didims ()
Datums: 21/11/2011 12:32

Koka dēļu grīda uz tausti liekas siltāka par bleķi uz grīdas ar visu to, ka abi atrodas vienā telpā un temperatūra ir vienāda. Tieši tāpat varētu būt arī ar siltumizolācijas efektivitāti uz tausti, jo putuplasts sliktāk vada siltumu nekā alumīnija follija. Ja salīdzināt, tad tikai izmērāmus lielumus.

Autors: heroman ()
Datums: 21/11/2011 14:27

paldies par info. :)

Autors: khe ()
Datums: 22/11/2011 09:16

Ja pieņem, ka labākais izolators ir nekustīgs gaiss, tad putika izolācija ir vismaz 2reiz vieglāka par vates izolāciju...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.