UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Slīpa jumta siltināšana
Autors: Medwill ()
Datums: 22/11/2011 15:18

Daudz esmu salasījies, bet nu tik un tā gribu uzzināt kā pareizi jāsiltina jumts.

Lieta tāda, ka man ir rannila skārda jumts - kad gāž lietus, jāguļ ar korķiem ausīs :D tad nu šo vēlos novērst cik vien iespējams..

1+ man spāres ir tikai 100x75mm, minimālais siltinājums ir 200mm, tad nu veidošu spāres "pieaudzējumu" - vēlos jautāt vai var izmantot koka klučus 100x75x(cik plati latojuma dēļi vai reģipša profili) un šie koka kluči piestiprināti ar leņķiem ik pa 30cm - tieši latojuma platumā.??

2+ un vēl jautājums=lai labāk absorbētu skaņu, jāveido"pīrāgs", doma man ir tieši pie pretvēja plēves likt puķiku50mm un tad 150mm ekovati. Zinu par ugunsdrošību, bet skaņas izolācija man šoreiz svarīgāka.
Puķiku var uzreiz likt pie pretvēja plēves?, jeb ar līstēm jātaisa gaisa sprauga? bet ja gaisa sprauga ir jau starp jumta latojumu un pretvēja plēvi...?

Paldies!

Pievienojumi: jumta siltas.gif (21.6 KB)  
Re: Slīpa jumta siltināšana
Autors: m. ()
Datums: 23/11/2011 11:25

Ja tas tavas esoshas brusas sniega svaru tur, tad sho jautajumu neizskataam.

Atrak bus likt klaat perpenidikularas brusas akmes loksnju vates platumaa (ap 58 cm solis, vate ir 62 cm).

Siltinaam ar akmens loksnju vati, putaplasts jumtos nav izmantojams.

Re: Slīpa jumta siltināšana
Datums: 23/11/2011 20:04

Siltini to jumtu, kā gribi, bet caur logiem tik un tā to bungošanu dzirdēsi... ;=))

Bet būs labāk ar to trokšņa slapēšanu un pie tam arī daudz siltāk, ja vēl logi būs ar 3-stikliem... pats pārbaudīju 3-stiklu logu - kaķa ņaukošanu uz ārējās palodzes vairs nedzirdu, lietu arī... ;=))
Bet tad visi logi jāliek tādi paši, vismaz 2.stāvā kur jumts...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.