UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Sveiks,atkal velos versties pēc padoma-Man interesee viena lieta ar tvaika izolaciju,tg sanak ka gribu likt tvaika plevi uz sparem,lai nosegtu vati un tur nekratos tas kondensats,bet pec tvaika pleves lieku regipsha profilus,starp kuriem vel 50mm vati un tad regipsi,tad jautajums ir sekojosh,vai tas tvaiks tg nekrasies uz tas tvaika pleves un nemitrinas man to 50mm vati un neteces kkur pa regipsi araaa???...jo tg kad taa tvaika pleve nav tu r tads kondensats uz pretkondensata plevi jumtam no iekshpuses sakrajies ka maz neliekas...kgan pec PAROC taa jadara,KNAUF raksta ka tvaika plevei jabut uz regipsdha profila un tad uzreiz regipsis-visa vate aiz pleves...tad nu netieku gudrs kaa labak dariit,protams ,ka to plevi vieglak pie sparem pieshaut nekaa kkaa pie regipsha profila pielimet...???...neskatoties uz to,ka shaja protālā vairāk visi kko prasa nevis atbild,bet tomēr ceru,ka atradīsies vismaz kāds,kas kko saprot shajā jautājumā...paldies...
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
tvaika izolācija
Autors:
ma21
()
Datums: 29/01/2012 14:48
Sveiks,atkal velos versties pēc padoma-Man interesee viena lieta ar tvaika izolaciju,tg sanak ka gribu likt tvaika plevi uz sparem,lai nosegtu vati un tur nekratos tas kondensats,bet pec tvaika pleves lieku regipsha profilus,starp kuriem vel 50mm vati un tad regipsi,tad jautajums ir sekojosh,vai tas tvaiks tg nekrasies uz tas tvaika pleves un nemitrinas man to 50mm vati un neteces kkur pa regipsi araaa???...jo tg kad taa tvaika pleve nav tu r tads kondensats uz pretkondensata plevi jumtam no iekshpuses sakrajies ka maz neliekas...kgan pec PAROC taa jadara,KNAUF raksta ka tvaika plevei jabut uz regipsdha profila un tad uzreiz regipsis-visa vate aiz pleves...tad nu netieku gudrs kaa labak dariit,protams ,ka to plevi vieglak pie sparem pieshaut nekaa kkaa pie regipsha profila pielimet...???...neskatoties uz to,ka shaja protālā vairāk visi kko prasa nevis atbild,bet tomēr ceru,ka atradīsies vismaz kāds,kas kko saprot shajā jautājumā...paldies...
Re: tvaika izolācija
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 29/01/2012 17:30
Tvaika izolāciju tu vari pielīmēt punktveida veidā pie riģipša ar silikonu un tad stiprināt kopā ar riģipsi.
Taču jumta daļa zem seguma obligāti caurvēdināma no dzegas uz kori, pretējā gadījumā tā tvaika izolācija maz ko līdzēs. Zem vēdināmās daļas ir lielams speciāla mitruma membrāna, kas mitrumu laiž tikai uz caurvēdināmo slāni.
Taču jumta daļa zem seguma obligāti caurvēdināma no dzegas uz kori, pretējā gadījumā tā tvaika izolācija maz ko līdzēs. Zem vēdināmās daļas ir lielams speciāla mitruma membrāna, kas mitrumu laiž tikai uz caurvēdināmo slāni.
Autors:
ma21
()
Datums: 29/01/2012 18:53
nu man ir Ranills,tad latojums,pretkondensata pleve,pec 5cm pretveja kokshkiedras plaksnes,tad 150cm vate,tad tvaika izolacija,latojums,kur vate pa vidu un regipsis...tads ir domu gajiens,tg esmu lidz 150 vatei ticis,nakamais solis pleeve...:)
Autors:
soseds2
()
Datums: 29/01/2012 20:57
Plevi var stiprinat ar abpusejo skocu punktveida.
Autors:
ma21
()
Datums: 29/01/2012 21:15
...nu ok var ta var,bet kaa butu pareizak...likt vinju pie sparem vai profiliem???...un kada starpiiba bus taa un taaa...ir kadam info par shitadu lietu???
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 30/01/2012 08:12
Jumtu un ārsienu papildus siltināšanas būvkonstrukcijās bieži izmanto variantu, kur pie kopējās siltumizolācijas biezuma 20cm tvaika izolācija tiek likta siltumizolācijas slānī (telpas) iekšpusē tā, lai apdare nobeigtos ar 5cm siltumizolāciju un riģipsi.
Doma ir tāda, ka šajā gadījumā ierīkojot elektroinstalāciju nav jābojā tvaika izolācijas kārta. Ja tev šada elektroinstalācija jumta slīpajā plaknē nav nepieciešama, tad tvaika izolāciju tu vari likt zem riģipša.
Doma ir tāda, ka šajā gadījumā ierīkojot elektroinstalāciju nav jābojā tvaika izolācijas kārta. Ja tev šada elektroinstalācija jumta slīpajā plaknē nav nepieciešama, tad tvaika izolāciju tu vari likt zem riģipša.
Autors:
rbb
()
Datums: 30/01/2012 09:12
Autors:
Hmm
()
Datums: 30/01/2012 11:21
Cienījamo, RBB, jūs savu mājaslapu te izrādat bieži, bet varētu beidzot to sakārtot, jo fotoattēli ir pārāk mazi un bez paskaidrojuma ir derīgi tikai jūsu iekšējiem jociņiem, ne izglītošanai vai klientu piesaistei.
Autors:
Didims
()
Datums: 30/01/2012 11:31
Vari likt droši plēvi pie spārēm un tad vēl bišk vates, nekas Tev tur tajos 5cm nekondensēsies. Ja plēvi būsi OK (blīvi, bez caurumiem) salicis, gaisa kustība cauri vatei nebūs, tad tai nebūs nekāda iemesla būt tajos 5cm, kas pielikti no iekšpuses. Plus vēl tas, ka tie 5 cm tikpat sanāk siltajā pusē, aiz kam nav iemesla kondensātam rasties. Bet nu par plēves stiprināšanu jādomā - vai nu uz abpusējā skoča, vai ar skrūvēm caur piespiešanu ar latām, ja skavo, tad ar kaut ko jāskočo caurumiem pavirsu un ne ar pelēko skoču, es domāju, moš ar kko no artiva.lv abpuslipīgo skoču sērijas.
Bet Tu nopietni padomā kā ielikt biezāku vates kārtu - vēl kādus +5, +10 cm. Apkure paliks tikai dārgāka.
Bet Tu nopietni padomā kā ielikt biezāku vates kārtu - vēl kādus +5, +10 cm. Apkure paliks tikai dārgāka.
Autors:
Ciparins
()
Datums: 30/01/2012 12:11
Es plēvi pielīmēju pie latām ar divpusīgo līmlenti (plalik pāir no monier jumta) tad pieskrūvēju latas līmlentas vietā. Šadi nodrošināju lai gar skrūvēm arām neiet mitrums.
Es arī no sākuma ieliku tikai 20 cm vati starp spārēm. Tad parēķināju siltuma zudumus uz 10 gadiem, un nolēmu papildus siltināt ar 15 cm vati. + vēl 5 cm starp latām.
Es arī no sākuma ieliku tikai 20 cm vati starp spārēm. Tad parēķināju siltuma zudumus uz 10 gadiem, un nolēmu papildus siltināt ar 15 cm vati. + vēl 5 cm starp latām.