UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Auksts, mitrs sienas stūris
Autors:
khe
()
Datums: 05/02/2012 12:51
Paziņa noplēsa tapetes līdz tīram apmetumam, piesūcināja to ar Fungi, piešāva ar dībeļiem 50mm putiku(ari 60cm no ārsienas uz starpsienām), to visu ar sietu un līmjavu apmeta(āra līmjava putikam, ari otrreiz izlīdzināšanai), nošpaktelēja, tapetes atpakaļ un nekādu vairs problēmu...
Autors:
zumzum
()
Datums: 05/02/2012 12:59
Lai sēnes augtu ir vajadzīgs:
1.barības vielas,
2.temperatūra,
3.mitrums,
4.skābeklis.
Zem putuplasta temperatūra pazemināsies, skābeklis nebūs un ja mitrums radās kondensācijas rezultātā, tad arī mitruma tur vairs nebūs, jo mitrais gaiss no telpas netiks pie aukstā mūra, nekas tur neaugs.
Savukārt virs putuplasta kondensāts neradīsies, jo putuplasta virsma neatdzisīs zem rasas punkta temperatūras - virsma būs sausa un silta un atkal nekā.
Protams runa ir par 50mm ekstrudētu putupalastu nevis 20mmm biezu parasto putuplastu kuram spīd cauri gaisma.
1.barības vielas,
2.temperatūra,
3.mitrums,
4.skābeklis.
Zem putuplasta temperatūra pazemināsies, skābeklis nebūs un ja mitrums radās kondensācijas rezultātā, tad arī mitruma tur vairs nebūs, jo mitrais gaiss no telpas netiks pie aukstā mūra, nekas tur neaugs.
Savukārt virs putuplasta kondensāts neradīsies, jo putuplasta virsma neatdzisīs zem rasas punkta temperatūras - virsma būs sausa un silta un atkal nekā.
Protams runa ir par 50mm ekstrudētu putupalastu nevis 20mmm biezu parasto putuplastu kuram spīd cauri gaisma.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 05/02/2012 19:10
tas zumzum " skābeklis nebūs un ja mitrums radās kondensācijas rezultātā, tad arī mitruma tur vairs nebūs, jo mitrais gaiss no telpas netiks pie aukstā mūra, nekas tur neaugs. "... esi tik čakls un sameklē internetā koeficentu, kuru sauc par gaisa pretestības koeficentu ...kaut vai Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 002-01 “Ēku norobežojošo
konstrukciju siltumtehnika” pielikuma 1;2 tabula un tad raksti secinājumus
citādi zinātāji tevi sauks par muļķi būvfizikas jomā. Es piemēram esmu muļķis muzīkas sfērā, jo 'man lācis uz ausīm uzkāpis', tapēc nācās mācīties par dumju inženieri.
Kartam gadījumam pelējuma sēnišu veidošanās procesā ir gan kopīgas iezīmes, gan atšķirīgas. Ēkas bojājumos ļoti reti, kad sastopamies ar viennozīmīgi redzamu vainu... parasti tiem ir kompleksa daba. Piekrītu, ka var sēņotni nosegt ar putuplastu, bet tas nemainīs to, ka defekts būs novērsts. To, ko cilvēks sākotnēji ir aprakstījis izpaužas arī citās šāda paša veida ēkās un te jau ir sākotnēja projekta un izbūves vaina.
konstrukciju siltumtehnika” pielikuma 1;2 tabula un tad raksti secinājumus
citādi zinātāji tevi sauks par muļķi būvfizikas jomā. Es piemēram esmu muļķis muzīkas sfērā, jo 'man lācis uz ausīm uzkāpis', tapēc nācās mācīties par dumju inženieri.
Kartam gadījumam pelējuma sēnišu veidošanās procesā ir gan kopīgas iezīmes, gan atšķirīgas. Ēkas bojājumos ļoti reti, kad sastopamies ar viennozīmīgi redzamu vainu... parasti tiem ir kompleksa daba. Piekrītu, ka var sēņotni nosegt ar putuplastu, bet tas nemainīs to, ka defekts būs novērsts. To, ko cilvēks sākotnēji ir aprakstījis izpaužas arī citās šāda paša veida ēkās un te jau ir sākotnēja projekta un izbūves vaina.
Autors:
Apdares str.
()
Datums: 07/03/2012 23:32
Sveicināti, es kā apdarnieks arī saskaros ar šadu problēmu šoziem divstāvu daudzīvokļa majā 2 stāvā, pie visiem pvc logiem, ailu stūros, kā arī ēkas arsienu stūros, tā kā dzivoklis tiek kapitāli atremontēts un tiek aprīkots ar centrālo apkutri tad strūra problēmu ir doma atrisināt ar vēlviena radiatora ierīkošanu stūra tuvumā, bet kā ieteiksiet rīkpties ar logu ailēm un palodžu salaidumiem?
Citā objektā > viena istaba divi logi, nav aprīkots vēl ar palodzēm, ar vienu logu viss kārtībā, otram rasas punkts rodas uz palodžu profila, kadi ir jūsu ietekumi?
Citā objektā > viena istaba divi logi, nav aprīkots vēl ar palodzēm, ar vienu logu viss kārtībā, otram rasas punkts rodas uz palodžu profila, kadi ir jūsu ietekumi?
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 08/03/2012 21:01
Cik esmu redzējis tipveida divstāvy daudzīvokļu namus tie mūrēti 38cm biezā silikātķiegeļi - tas caursalst... bet divstāvu ēkai taču fasādes siltinājumu daudz vienkāršāk organizēt nekā piecstāvu?
Logiem... kādā temperatūrā tad ši kondensācija ir -20 vai o grādos?
Logiem... kādā temperatūrā tad ši kondensācija ir -20 vai o grādos?
Autors:
soseds2
()
Datums: 08/03/2012 22:30
Parasti pele virsmas, kuras ir aukstas atskiriba no citam istabas virsmam.Uz aukstajam virsmam kondensejas mitrums un pele,. Jalikvide aukstuma tilti pie logiem.
Pašreizējā: 2 no 2