UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Specāla ventilācija PVC logiem
Autors:
Aleksandrs2
()
Datums: 28/02/2012 12:20
Esmu redzējis ka jaunbūvēm zem ārējās palodzes ir tāda maza ventilācijas restīte ! Runā ka esot baigi labā štelle. Varbūt kāds zinās vairāk, kā saucās, kā montē ?
Paldies !
Paldies !
Re: Specāla ventilācija PVC logiem
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/02/2012 13:14
Varbūt šī?
[www.google.lv]
[www.google.lv]
Autors:
aaaa
()
Datums: 28/02/2012 13:40
Vienkārši ielikt tādu restīti nav pilnīgi nekādas nozīmes. Vienstāva pieminētais Aereco, piemēram, darbojas tikai komplektā ar nosūces ventilatoru. Zviedrijā šādas pieplūstošā gaisa restītes ir praktiski 100% māju, kurās ir nosūces ventilācija, sākot jau ar 60-70 gadiem. Tur mehāniska ventilācija telpās, kurās uzturas cilvēki, ir 100% būvnormatīvu prasība. Ja ir pilntiesīga pieplūde/nosūce ar rekuperatoru, kā to lielākajā daļā gadījumu mūsdienās taisa, tad arī tādu nevajag, bet ja grib lētāk uztaisīt, bet dārgāk kurināt, tad liek tikai nosūci, parasti sanmezglā un pieplūdi caur visiem logiem restīšu veidā.
Ja nosūces veņķiks nav paredzēts, tad šitādu likt ir absolūti bezjēdzīgi, jo dabīgā ceļā pa tādu nekāda gaisa apmaiņa nenotiek. Bez Aereco ir daudz citu kantoru, kas tādus piedāvā. Svensoniem, piemēram, visi logu ražotāji tādu piedāvā logam no rūpnīcas, ja ir vēlme.
Ja nosūces veņķiks nav paredzēts, tad šitādu likt ir absolūti bezjēdzīgi, jo dabīgā ceļā pa tādu nekāda gaisa apmaiņa nenotiek. Bez Aereco ir daudz citu kantoru, kas tādus piedāvā. Svensoniem, piemēram, visi logu ražotāji tādu piedāvā logam no rūpnīcas, ja ir vēlme.
Autors:
Aleksandrs2
()
Datums: 28/02/2012 14:41
Nē nē, tā restīte nav uz loga montēta ! Viņa ir uz sienas, tieshi zem ārējas palodzes !
Autors:
aaaa
()
Datums: 28/02/2012 15:03
Un kāda starpība? Tā ir pieplūdes reste un bez nosūkšanas ar spēku gaisa apmaiņa pa tik mazu šķirbiņu dabīgi nenotiek pilnīgi nemaz.
Autors:
khe
()
Datums: 28/02/2012 15:23
Nu es gan tā neteiktu, piem, ja ir tāda durvju šķirba gadījusies :) - tur ziemā ļoti labi lien iekšā aukstais gaiss un pa dabiskas nosūces ventilāciju jau uzsilis - ārā. Kautkur bija manītas tādas spec caurules, vai kas taml, vēl ar vārstiem(atkarībā no temp), ko iestrādā arsienā tieši aiz radžika, tapēc iekšā neplūst auksts, bet jau uzsildīts gaiss un pie lielākiem mīnusiem padeve samazinās. Bez tam no tā radžika tāda kā vilkme pat veidojas, jo ieplūde ir zemāk par izplūdi.
Autors:
Brusinš
()
Datums: 19/04/2012 21:19
Kas būtu labāk - šāda lūciņa logā, vai ārsienā difuzors un caurums sienā?
Pats esmu bijis daudz reizes Somijā, tur tiešām tādas taisa - bet daudzkur ir arī plastmasas kastīte pie sienas, ar striķīti - var paraustīt vairāk/mazāk
Šādas lūciņas ir piem. Vellux
Kāds risinājums labāks?
Pats esmu bijis daudz reizes Somijā, tur tiešām tādas taisa - bet daudzkur ir arī plastmasas kastīte pie sienas, ar striķīti - var paraustīt vairāk/mazāk
Šādas lūciņas ir piem. Vellux
Kāds risinājums labāks?