UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Šķības sienas jaunā mājā
Autors: Kumeliiite ()
Datums: 08/05/2012 08:41

Baigā bēda. Māju uzbūvējām 4 gadus atpakaļ, bet jo ilgāk te dzīvojam, jo vairāk sākam ievērot, ka mājā nav neviena taisna siena, izņemot ārsienas! Protams cilvēku, kas lika visas sienas (reģipša) ar labiem vārdiem un domām nepieminam! Absolūts kretīns ar šķībām rokām! Protams būvniecības posmā bijām nepieredzējuši un nezinājām, kam jāpievērš uzmanība, kur vajag līmeņrādi pielikt pārbaudei vai viss ir kārtībā u.t.t. Tagad protams jālabo kļūdas. Man ir jautājums, vai tas ir ļoti sarežģīti un dārgi ņemt sienām reģipsi nost un taisnot profilus, lai siena ir taisna? Divās identiska izmēra istabās uz 4 metru garumu sienas šķībums ir 3 cm!!! Tas ir vājprāts!!! Turklāt siena starp šīm identiskajām istabām ir ne tikai šķība, bet arī nav ielikta precīzi pa vidu, līdz ar to viena istaba ir par 8 cm šaurāka, bet otra platāka, turklāt vienā galā 3 cm platāka nekā otrā! Pilnīgs murgs!!!
Sakiet lūdzu, cik sarežģīti cilvēkam, kurš liek sienas un saņem par to labu naudu (!!!) ielikt taisnas sienas?! Tiešām jūtamies konkrēti piečakarēti...
Esam nolēmuši šo visu labot, bet neesam arī atraduši perfektos meistarus, kam nebūtu šķības rokas. Parasti visiem ir tendence kaut kādus sīkumus atstāt nenostrādātus. Vai vispār Latvijā eksistē superpedantiski un godprātīgi meistari?

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: Frukc ()
Datums: 08/05/2012 08:49

Pats ceļu māju jau 2 gadus... ir visādi meistari bijuši un ar katru dienu labu meistaru paliek arvein mazāk. Turpretī prasītā nauda par kaut kā izdarīšanu ar katru dienu atkal pieaug.
Vai esi 100% parliecinaata, ka sienas maajai bija taisnas? Jo normaali jau profili stiprinaas pie sienas un pie taisnas sienas pielikt profilu shkjiibi patiesi ir jaamaak. Ka tik nav taa ka sienas neveido 90 graadu lenkji un taa rezultaataa ar sanaak, ka jaameistaro kautkas lai to kļūdu "izvilktu".
Ja ir tik svarīgi tie cm - tad vajag pasheim dariit, taa buus leetaak, un preciizaak.

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: ints45 ()
Datums: 08/05/2012 08:51

Kā Tev ir izdevies tik ilgi nodzīvot šajā neprecīzajā pasaulē??? :) :) :0

Pamēri cik Tev ielej benzīntankā degvielu un par cik Tu samaksā, sajuksi momentā prātā un 3cm uz 4m sienas Tev liksies sīkums, kas patiešām tāds ir. Paņem taču lineālu rokā, paskaties cik daudz ir 3cm un pieej ar to pie savas 4m sienas! Nu, vai ir daudz vai maz? Tas ir mazāk par 1%. Tavu nagu garumiem ir lielākas atšķirības.

Liecies taču mierā, ja nē atkāšu daudz noslēpumus kur meklēt kļūdas

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: aaaa ()
Datums: 08/05/2012 09:02

>viena istaba ir par 8 cm šaurāka, bet otra platāka, turklāt vienā galā 3 cm >platāka nekā otrā! Pilnīgs murgs!!!
Šis ir labs, ar šo teikumu pa taisno pie daktera, jo kaut kas laikam pavisam ar šo nabaga cilvēciņu ir aizgājis šreijā...piedod.

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 08/05/2012 09:21

3cm un 8cm Nu es neteiktu, ka tas ir maz priekš celtniecības ceļot no jauna. Bet nu lai dēļ tā pārtaisītu... man liekas tur toč jābūt drusku ar putniem. Nu labi, bik pedantam. Grūta tādiem dzīve.

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/05/2012 09:33

Vispār man arī nepatiktu tādas neprecizitātes (jēgu, šķiet, sapratu - vienā galā siena novirzās par 8 cm, cita - par 8+3 vai 8-3 cm). Tāpēc jau arvien retāk pērku citu pakalpojumus.
Viens nesen jautāja, kā pārbauda apdares kvalitāti, atcerējos stāstu par kādu ex-politiķi, kurš kā pasūtītājs baudījis tā: dažādās pozīcijās pie sienas liek garu, taisnu lineālu un skatās, vai nekur nevar aizbāzt garām papīru. Vēl dzirdēts, ka pasūtītājs objektu čeko katru vakaru, un, kas pa dienu šķībi uzmūrēts, to vakarā izjauc (kamēr java nav sacietējusi)

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: DsKs ()
Datums: 08/05/2012 09:47

nu mums bija 'krutaks' moments , tika merits krasas biezums siltumapgades caurulvadiem no mezgla uz gaisa apstrades iekartas suntu ... piecakarejas ja nemaldos par 0.3mm ... :)

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: v_t ()
Datums: 08/05/2012 09:59

3 cm. jā, to zinot, vakaros nav viegli aizmigt.
pēc analoģijas man savā guļbūvē, kur nav nevienas līdzenas sienas, kur uz baļķu vēderu rēķina starpība var būt pat 10 cm!!!, būtu vienkārši jāizdara suicīds!

lieciet mierā tās sienas! par ietaupīto naudu aizbrauciet ekskursijā uz munameģi.
nu un vēl viena lieta, ko var darīt - nestāstiet nevienam no draugiem un paziņām par šo problēmu, lai nezaudētu statusu.

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: aaaa ()
Datums: 08/05/2012 10:09

Par šķībumu nu vēl varētu padomāt - lai gan arī tas dzīvojot netraucē pilnīgi nekā, bet nu par to, ka, lūk, divas istabas nav simetriski lielas, viena ir par 8cm platāka - nu sorī, bet tā jau vairs nav diagnoze, bet ļoti smaga garīga slimība - tu ko stāvi uz sliekšņa un skaties vienlaicīgi uz abām istabām un šausmās plēs matus, cik nožēlojamā situācijā atrodies? Goda vārds - nesaprotu problēmu. manuprāt tas ir pat labi, ka abas istabas nav vienādas.

Re: Šķības sienas jaunā mājā
Autors: uldish ()
Datums: 08/05/2012 10:23

Visi smejas, bet, ja nu tās ir bērnistabas? Ja bērni par to uzzinās, būs baigā plēšanās par to, kurš dabūs lielāko istabu.. Skandāls ne pa jokam..

Jauku dienu vēlot,
-Uldish-

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********  **    **  **     ** 
 **  **  **  **     **     **      **  **   **     ** 
 **  **  **  **     **     **       ****    **     ** 
 **  **  **  **     **     **        **     **     ** 
 **  **  **   **   **      **        **      **   **  
 **  **  **    ** **       **        **       ** **   
  ***  ***      ***        **        **        ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727