UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Liela laukuma grīdas betonešana.
Autors:
emcix
()
Datums: 09/05/2012 18:55
Sveiki.
Esmu nolēmis savam šķūnim iebetonet grīdu. Platība ap 300m2 Gribētu zināt kā es varētu visu to grīdu dabūt līmenī?
Esmu nolēmis savam šķūnim iebetonet grīdu. Platība ap 300m2 Gribētu zināt kā es varētu visu to grīdu dabūt līmenī?
Re: Liela laukuma grīdas betonešana.
Autors:
soseds2
()
Datums: 09/05/2012 20:00
Par līmenī dabūšanu nemāku teikt, bet termošuves izveidot gan ieteiktu. Labs šķūnis 300m2, es arī tādu gribētu! :)
Parasti jau betonēšanas firmas tiek galā ar tādiem darbiem(piem. Abtons) ;)
Parasti jau betonēšanas firmas tiek galā ar tādiem darbiem(piem. Abtons) ;)
Autors:
eka
()
Datums: 09/05/2012 21:50
Rotējošais lāzer nivelieris tev būtu jaizīre.
Autors:
emcix
()
Datums: 11/05/2012 08:48
Lāzer nivelieri dabūt nebūtu problema, vairāk interesējos tieši par betonēšanas tehnoloģiju. Betonēt ar vai bez vadulām? Kas tās tādas termo šuves ir? Kā viņas izveido? Laikam jau lieki piebilst ka šķūnis ir neapsildāms.
Autors:
Viesturs470
()
Datums: 11/05/2012 10:07
Primex ne tādus laukumus vien betonē bez šuvēm !
Vispār jau tam škūnim droši nākādu dižo precizitāti nevajag, bet protams nav jau patīkami, ka kādā situācijā "peļķe" sanāk tai pašā nepiemērotakajā vietā un tāpēc prātīgāk iespējams ir taisīt nelielu slīpumu.
Lai grīda būtu kvalitatīva to slīpē ar speciālām diska mašinām, papildus virsmas kvalitatei un citumam virsējā slānī iestrādā speciālus kvarca smilšu sastāvus .
Vispār jau tam škūnim droši nākādu dižo precizitāti nevajag, bet protams nav jau patīkami, ka kādā situācijā "peļķe" sanāk tai pašā nepiemērotakajā vietā un tāpēc prātīgāk iespējams ir taisīt nelielu slīpumu.
Lai grīda būtu kvalitatīva to slīpē ar speciālām diska mašinām, papildus virsmas kvalitatei un citumam virsējā slānī iestrādā speciālus kvarca smilšu sastāvus .
Autors:
aaaa
()
Datums: 11/05/2012 10:30
Rukuma šuves ir tam, lai betons neplaisātu, kur tam ienāk prātā. Man domāt šķūņa grīdas gadījumā tas ir mazsvarīgi - ieliesi, nu labi, saplaisās viņš, nu un kas? Nestspēja jau no tā nepasliktināsies. Svarīgi tas ir tur, kur ūdens var tikt plaisās un sasalt, bet zem jumta pilnīgi po. Bruģis tak arī ir betons, un viss vienās "plaisās", i nekas, mašīnas brauc uz veselību pāri.
Līmeņošanai lielām platībām vajag vai nu modernu tehniku, vai pavisam vienkārši - ik pa kādiem pāris metriem saliec augstuma atzīmes - vai nu iedzītus mietiņus, līdz ar kuru virsmu var ar dēli novilkt un nolīdzināt, vai vienkāršāk un ērtāk - sataisi cementa javu un ar parastu līmeņrādi ik pa tiem pašiem 2m visā telpā saliec nolīdzinātas betona pļekas. Tās, kad sakaltīs, būs labs atbalsts un atskaites punkts visai grīdas līdzināšanai.
Bet betons daudz aizies - vismaz 7-8cm jau nu vajadzētu, armatūras siets arī par sliktu nenāktu, uz 300m2 tie būs 24 kubi - pilnas 3 bumbiermašīnas.
Līmeņošanai lielām platībām vajag vai nu modernu tehniku, vai pavisam vienkārši - ik pa kādiem pāris metriem saliec augstuma atzīmes - vai nu iedzītus mietiņus, līdz ar kuru virsmu var ar dēli novilkt un nolīdzināt, vai vienkāršāk un ērtāk - sataisi cementa javu un ar parastu līmeņrādi ik pa tiem pašiem 2m visā telpā saliec nolīdzinātas betona pļekas. Tās, kad sakaltīs, būs labs atbalsts un atskaites punkts visai grīdas līdzināšanai.
Bet betons daudz aizies - vismaz 7-8cm jau nu vajadzētu, armatūras siets arī par sliktu nenāktu, uz 300m2 tie būs 24 kubi - pilnas 3 bumbiermašīnas.