UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: Pavels.O ()
Datums: 17/05/2012 16:24

Paldies par atbildēm!
Vai dos kādu efektu un ir iespējama siltumizolācijas ierīkošana starp krāsni un ķieģeļu mūri, piemēram, vati piestiprināt pie mūra? Vienīgi ar to vietu ir tik cik ir, tādēļ būtu vēlams siltumizolāciju ne pārāk biezā slānī.
P.S. Ja mūris sasilst virs 80-90 grādiem, tad atpūtas telpā būs diezgan silti.

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/05/2012 17:02

Sorī, tikai tagad sapratu, ka skats no augšas.
Par izolēšanu jāskatās, kas tā pa krāsni un cik stipri tā jādzesē. Pi eliksi vati un izdegs vēl pati metāla krāsns. Starp citu, kāpēc tieši metāla? Tāpēc, ka tikai tādas var nopirkt gatavas?

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/05/2012 17:37

Es gan nedomāju, ka izdosies ar to bleķa krāsni sienu priekštelpā uzkarset uz 100 gradiem. Tad jau krāsns sen būs sarkana, vai pat izkususi :) Man mājā ir kautkādā mērā līdzīgs variants, kad ķiģeļi pat pieguļ krāsnij, bet ņifiga tie nesakarst. Ja grib priekštelpu sildīt,tad krāsns vienai sienai jabūt pa tiešo priekštelpā. Caur ķieģeļim nu nekas tur nesasils. Saku to no savas pieredzes. Ziemā turu pērtuves durvis vaļā, lai izsildītu visu priekstelpu un uz kurināšanas beigām sildu tikai pērtuvi. Es vispār neieteiktu aizrauties ar dižiem mūrēšanas darbiem, bet ja jau mūrēt, tad visu krāsni, lai sanāk kārtīga slapjā pirts. Jākurina gan tad krsāns būs dikti ilgi, malkas aizies stipri vairāk, bet toties tā būs pavisam cita štelle, nevis ar to bleķagabalu uz kura vieglu garu principā nevar dabūt. Jā vēl, ja ir bleķa krāsns, tad tai vajag vismaz divus siltuma ekrānus. Krāsns pērtuvē nedrīkst izstarot silrumu. Krāsnij pērtuve jāsilda ar gaisu,kurš plūst starp ekrāniem un dzesē krāsns sienas.
Lai saprastu to pirts fišku, vajag patusēt pa dažādām pirtīm.Pirms būvēju savējo, tā darīju un visu laiku kautkas neapnierināja. Tad pērtuvē nav ko elpot, tad kājas salst, bet galva cepās ārā, Tad krāsns tā staro siltumu,ka spalvas uz ķermeņa raujas čokurā. Beigas pieleca,ka vajag ventilāciju taisīt, kā krāsni konstruēt un kā visu to kopa salikt.Tagad vispār nejūtu, kur krāsns atrodas, betona grīda pertuvē silta, gaiss visu laiku svaigs un temperatūra pie grīdas tāda pati ka pie griestiem.

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: ETT ()
Datums: 17/05/2012 18:45

Jālaiž pie Didža kaifot :)

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: Pavels.O ()
Datums: 17/05/2012 20:28

Metāla krāsni tikai tāpēc, ka negribas 6-8 stundas kurināt, krāsni metināšu, gatavas neapmierina. Centīšos akmeņu nosegt no augšas, lai siltums tiem vairāk tiem. Mūrēta krāsns ir laba lieta, bet ar dažiem saviem mīnusiem, piemēram, ziemā jāiekur dienu iepriekš, lai pēršanās dienā krāsni strauji uzsildot nesabojātu to. Sorry par OFFtopiku.
Bet par to sienas pārkaršanu centīšos vēl vairāk papētīt, vai arī uztaisīt bez siltuma izolācijas un ja pārāk stipri sakarsīs siena izlabot.

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/05/2012 21:14

Pats tak saki, ka mūra krāsns ilgi jākurina, lai siltums būtu. Domā ķieģeļu siena ātri sasils? Nu nekas Tev tur caur tiem ķieģeļiem priekštelpā nesasils. Par bleķa krāsni gan taisnība. Nav jau nevienam laika tagad visu sestdienu krāsni kurinat, bet bleķa krasns sasilda daudz ātrāk un malku arī vajag mazāk. Es arī tapēc sev sametināju metāla krāsni. Konstrukciju gan pats domāju , bet akmeņus nevar nevienā bleķa krāsnī tā sakarsēt,lai uz tiem būtu viegls gars. Tas tīri tehniski nav iespējans. Uzkarsēt akmeņus var tikai tad,ja tie ir noslēgti un tiem cauri uguns iet. Ja atklāti akmeņi būs ar augstu temperatūru,tad metāls neturēs krāsnī un no tiem nāks tāds starojums,ka visas spalvas uz ādas saskrullēsies,kā cūku svilinot. Tā nu tas ir,ka kārtīgu slapjo pirti, ar vieglu garu, var dabūt tikai no mūrētas krāsns. Nav jau ne vainas arī ar bleķa krāsni,tika cita tipa pirts sanāk. Ja pats metini krāsni, tad kurtuvi vajag ar šamota ķieģeļiem izoderēt,lai tieša liesma nekarsē bleķa sienas.
ETT, brauc tik ciemos. Nopietni, varam saštukot kādu pirtsvakaru. Par krāsns konstrukciju,ūdens sildīšanu un ventilaciju,man tiešām ir interesanta konstrukcija sanākusi. Vot no pirts procedūram gan neko nesajēdzu,jo man pašam pirtī iet nepatīk(jocīgi,vai ne). Pieciešu to,jo mazgaties ta vajag, bet tīri tehniski konstruēt pirtis,tas gan patīk.

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/05/2012 21:23

Gan periodiski, gan nepārtraukti kurināmas pirtskrāsnis var būt no visādiem materiāliem. Periodiskā ar kurināšanas ilgumu 8 stundas noteikti domāta sabiedriskajai pirtij.
Krāsnīm, kas lielākoties sastāv no keramikas, mēdz lietot arī metāla sasaistes elementus (armatūru). Zinu cilvēku, kas bija apņēmies jau ceturto reizi pārmūrēt pirtskrāsni, un šoreiz vispār bez metāla. Neesmu gan painteresējies, kā viņam gāja.

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: nkn ()
Datums: 17/05/2012 23:00

Es ar sametināju metāla krāsni (laikam kkāda gāzes vada truba 8mm) un pieliku pie ķieģeļu starpsienas kas uz priekšnamu kā tavā zīmējumā (kurinu no priekštelpas) - pareizi Didzis saka, ne vella tā siena neuzilst priekštelpā, iekšpusē protams cita lieta.

Re: ķieģeļu starpsiena
Autors: Pavels.O ()
Datums: 18/05/2012 08:06

Paldies par atbildēm!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **     **  ********         ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **        ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **        ** 
 ********   ********   **     **  ********         ** 
 **         **         **     **  **         **    ** 
 **         **         **     **  **         **    ** 
 **         **          *******   **          ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727