UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Balkons no nekā
Autors:
arman
()
Datums: 26/05/2012 04:16
Situācija: būvejot karkasnieci pārseguma sijas laida pār sienu ar mmērķi vēlāk nozāģēt. Bet tad man ienāca doma samest uz viņām brāķētos grīdiniekus un izveidot balkonoņu.
Jautājums: Ko nu lai tagad dara,ar ko tos dēļus lai pārklāj pret lietu un kā to ūdeni lai kautkur notecina????
Jautājums: Ko nu lai tagad dara,ar ko tos dēļus lai pārklāj pret lietu un kā to ūdeni lai kautkur notecina????
Re: Balkons no nekā
Autors:
soseds2
()
Datums: 26/05/2012 09:58
Var taisīt kā terasi, dēļus likt ar atstarpēm.
Autors:
jtdesign
()
Datums: 26/05/2012 16:09
Pilns internets ar videorullīšiem kā cilvēki paši šīs lietas dara. Tāpēc nav jēgas te to pašu pārstāstīt. Cita lieta, ja tiek runāts konkrēti, ar bildēm, apskati uz vietas, honorāriem utt. utml. Varianti iespējami vairāki, gan pilnīgi atklāta konstrukcija (augstāk jau ieteica), gan pilnīgi slēgta, gan kaut kas pa vidam.
Autors:
arman
()
Datums: 26/05/2012 22:13
Kur un kā netā konkreti meklēt? Liels meistars kompjos neesmu...
Ja taisīšu atklāti tad jau man tas ūdens pa to caurumu sienā gāzīsies iekšā, nerunājot par pašām sijām...
Ja taisīšu atklāti tad jau man tas ūdens pa to caurumu sienā gāzīsies iekšā, nerunājot par pašām sijām...
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 27/05/2012 10:21
Vismaz labi , ka šāki domāt... sākotnējo risinājums ar izlaistiem siju galiem var izmantot, bet labāk tomēr veidot balkonu, kuram nesošās konstrukcijas stiprinātas neatkarīgi pie ārsienu karkasa.. optimālā vieta ir vainagkoks uz kurām balstās sijas. Pie vainagkoka ārpusē caur apšuvumu tiek stiprinātas cinkotas brusu kurpes uz kurām gulda sijas un tad atkarībā no konstrukcijas tās vai nu no apakšas ar (30..60) grādos liktu atgāzni pabalsta- ārējo galu vai arī iekar...
Bet, ka saka jtdesign sarūnā kādu kam par konstrukcijām ir vairāk pieredzes.
Es jebkurā gadījumā iesaku balkona seguma pieslēguma vietu pie ārsienas atraut vismaz par 5..8cm, lai pa spraugu svilpo vējš... tas noteikti labākais risinājums koka konstrukcijām.. te rūpes vienīgi par balsta stiprinājuma pasargāšanu no mitruma.
Bet, ka saka jtdesign sarūnā kādu kam par konstrukcijām ir vairāk pieredzes.
Es jebkurā gadījumā iesaku balkona seguma pieslēguma vietu pie ārsienas atraut vismaz par 5..8cm, lai pa spraugu svilpo vējš... tas noteikti labākais risinājums koka konstrukcijām.. te rūpes vienīgi par balsta stiprinājuma pasargāšanu no mitruma.