UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Grīdas līstes no koka
Autors:
parks2007
()
Datums: 03/07/2012 07:32
Sveiki!
Kādas iespējas ir kvalitatīvi piestiprināt koka grīdas līsti pie apmestas gāzbetona sienas,ja variants,kur skrūves galvai uzliek to dekoratīvo plasmasas micīti īsti nav pa prātam?
Kādas iespējas ir kvalitatīvi piestiprināt koka grīdas līsti pie apmestas gāzbetona sienas,ja variants,kur skrūves galvai uzliek to dekoratīvo plasmasas micīti īsti nav pa prātam?
Re: Grīdas līstes no koka
Autors:
Hmm
()
Datums: 03/07/2012 07:56
a) pielīmēt;
b) izvēlēties līstes ar gropi, lai var uzspraust uz metāla āķiem;
c) sataisīt normāli istabu, lai nav jālūr uz līstēm ;)
b) izvēlēties līstes ar gropi, lai var uzspraust uz metāla āķiem;
c) sataisīt normāli istabu, lai nav jālūr uz līstēm ;)
Autors:
E
()
Datums: 03/07/2012 08:50
d) izurb koka līstēs padziļinājumus ~5mm dziļumā, 8mm diametrā, caur to izskūvē skūvi, ko sienā balsti uz dībeļa (man gāzbetonam patīk tie īsie reģipša dībeļi ar resnu vītni). Tālāk skrūves vietu nosedz ar koka tapiņu (var depo tādas nopirkt, tikai būs jānozāģā īsākas). Visam pa virsu beice/krāsa/laka pēc sirds patikas.
Autors:
aaaa
()
Datums: 03/07/2012 09:17
Ja pa smalko, tad izurbj līdz pusei caurumu, ieskrūvē skrūvi, virsū uzdzen tapiņu no tāda paša koka, lieko nokaļ nost un noslīpē, tad lako. Ja līstes krāsotas, tad elementāri - piešpaktelē, noslīpē, nokrāso.
Man gan liekas, ka pilnīgi nekāda vaina nav redzamai skrūves galviņai, katrā ziņā 100x labāk par to tizlo plastmasas korķi "cveta ģetskogo panosa". Gāzbetonā itin labi var skrūvēt kokskrūves pa taisno, bez dībeļiem. Tikai īstas kokskrūves - ar resno vītni. Man likās, ka turas labāk par parasto neilona dībeli+skrūvi. Vēlams iepriekš izurbt mazu vadošo caurumiņu, a ļa 3-4mm un neapraut skrūvi beigās, labāk pēdējos apgriezienus ar roku, ar izjūtu, ar skrūvmašīnu būs auzās.
Man gan liekas, ka pilnīgi nekāda vaina nav redzamai skrūves galviņai, katrā ziņā 100x labāk par to tizlo plastmasas korķi "cveta ģetskogo panosa". Gāzbetonā itin labi var skrūvēt kokskrūves pa taisno, bez dībeļiem. Tikai īstas kokskrūves - ar resno vītni. Man likās, ka turas labāk par parasto neilona dībeli+skrūvi. Vēlams iepriekš izurbt mazu vadošo caurumiņu, a ļa 3-4mm un neapraut skrūvi beigās, labāk pēdējos apgriezienus ar roku, ar izjūtu, ar skrūvmašīnu būs auzās.
Autors:
Hmm
()
Datums: 03/07/2012 09:30
Par plikām skrūvēm pret plastmas puļķiem pilnībā piekrītu, es arī vienkārši ieskrūvēju skrūves un nekādus vipedronus negudroju un, manuprāt, skaisti.
Ja aiz garlaicības nav kur acis piesiet un jāskaita stiprinājuma vietas, tad jāpiekar kailu dāmas foto pie sienas.
Ja aiz garlaicības nav kur acis piesiet un jāskaita stiprinājuma vietas, tad jāpiekar kailu dāmas foto pie sienas.
Autors:
Didzisp
()
Datums: 03/07/2012 16:40
Tieši tā, pliku veceņu bildes uz siemas un neviens tās grīdlīstes neredzēs :) Nopieni, grīdlīstes jau redz,kad istaba tukša, bet kad piekrauj ar mēbelēm un stūrī iemet netīras zeķes, grīdlīstes vairs acīs nekrīt. Smuki vajag nostrādāt ap durvīm, bet zem gultas kaut ar melnajām riģipša skrūvēm skrūvē. Tāpat neviens neko neredzēs.
Autors:
aiai2
()
Datums: 03/07/2012 16:56
Vēl viens lielisks indivīda kvalitātes prasības raksturojošs piemērs - "kailu dāmu foto" vs "pliku veceņu bildes" :)))
Autors:
h2so4
()
Datums: 03/07/2012 17:00
piešauj ar naglu pistoli, ja jau reiz tās skrūves nepatīk.
Autors:
Janka B
()
Datums: 17/08/2012 18:25
Tapa + slīpēšana īsti nav risinājums - aiz tās koka līstes var nākties kādu vadu pabāzt. Paldies par idejām - intuitīvi sliecos uz to pliku skrūvi, un šeit guvu profesionāļu (ceru:)) apstiprinājumu. Vienīgā problēma - smukas skrūves dārgi maksā (acīmredzot, Trigers "1000 skrūves").