UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Estrich betona grīda - cik ilgi jātur plēve?
Autors:
Marchis
()
Datums: 18/07/2012 14:22
Sveikis! Tātad, piektdien aizbetonēja grīdu, izamantojot 'sauso betonu' - Estrich tehnoloģiju. Nākamajā dienā es to pasākumu apsedzu ar plēvi. Logus gan biju gana drīzi atvēris, lai nesabojājas mani reģipša griesti (bet nu, cik saprotu, kad ir plēve, tad vairs nav aktuāli -- logi vaļā vai nē).
Cik ilgi man būtu tā plēve jātur? Betonētāji ieteica 2-3 ned., bet nu te dažs labs kolēģis biedē ar to, ka, ja ilgāk turēt to plēvi, parādīsies pelējums. Iesaka ņemt nost jau pēc iespējas ātrāk.
Kādas domas un ieteikumi par to?
Cik ilgi man būtu tā plēve jātur? Betonētāji ieteica 2-3 ned., bet nu te dažs labs kolēģis biedē ar to, ka, ja ilgāk turēt to plēvi, parādīsies pelējums. Iesaka ņemt nost jau pēc iespējas ātrāk.
Kādas domas un ieteikumi par to?
Re: Estrich betona grīda - cik ilgi jātur plēve?
Autors:
aaaa
()
Datums: 18/07/2012 16:40
Pelējuma gudreļus sūti tālāk skatīties filmu "Pļeseņ". Betonam plēve jātur vismaz 3 nedēļas, jo betons cietē ķīmiski reaģējot ar ūdeni. Es eštrihu pēc sacietēšanas nākamajā dienā viegli aplaistīju un tad uzsedzu plēvi. Noturēju mēnesi stabili. Ko diez pelējums uz svaiga betona varētu ēst?, jo cik zināms, neviena dzīva būtne bez ēšanas nevar dzīvot. Amīšiem populāri pēc grīdas iebetonēšanas to ir vispār appludināt un turēt mēnesi. Sliktākais, kas betonam var notikt, ir tā izžāvēšana. Iesaku to plēvi paraut nost, viegli samitrināt (aprasināt) un tad klāt plēvi atpakaļ. Interesanti, ko gan mitrums varētu reģipša griestiem nodarīt? - kādus tik brīnumus cilvēki neizdomā...
Autors:
Marchis
()
Datums: 18/07/2012 17:41
Paldies! Tieši 3 nedēļas man arī ieteica turēt betonēšanas meistari! Tad tā arī darīšu, pie viena šodien pasmidzināšu zem plēves (īstenībā to laikam vajadzēja izdarīt jau nākamajā dienā, kā tēvs bija ieteicis), bet nu neko jau neizdarīsi.. Interesanti arī, ka tajās vietās, kur plēve 'gaisa burbuļa' dēļ pacēlās, betons jau vairāk izžuvis. Tad laikam tur vairāk uzsmidzināšu un izlaidīšu gaisu, piesedzot papildus ar vēl vienu nelielu plēves kārtu. Vai tas, ka tā ir mēbeļu plēve (baigi plānā, ne visur ideāli pieguļ), ir kaut kas slikts?
Autors:
J
()
Datums: 18/07/2012 22:26
Ja nav noslēpums, kadas bija cenas uz Estrich betonēšanu par m2 un cik biezs slānis?
Autors:
Marchis
()
Datums: 19/07/2012 10:03
Ap 6 Ls/m2 (cik saprotu, tie 4-4.5 Ls/m2, kurus raksta reklāmās, sanāk lielākiem objektiem, tāpēc jau tā cena ir 'sākot no'). Slānis ap 5-7 cm.