UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Kombinētais ūdens sildītājs
Autors: jans.s ()
Datums: 24/07/2012 14:07

Ir doma par kombinēto ūdens sildītāju (centrālapkure - elektrība). Raku inernetā un piedāvājums ir gana plašs, bet .... . Kā ar reālo pieredzi? Uzsilda to ūdeni līdz normālai dušas temperatūrai tikai ar centrālo apkuri? Protams uzreiz būs jautājums - cik karsta apkure utt, subjektīvi spriežot ir diezgan karstas tās centrālapkures trubas salīdzinot ar citiem. Varbūt kādam tiešām ir šāda pieredze?

Re: Kombinētais ūdens sildītājs
Autors: Didims ()
Datums: 24/07/2012 22:08

Normāls risinājums. Parasti tādam komb. boilerim liek atsevišķu loku no katla vai katla mazajā lokā, kur temperatūra augstāka, kā iet uz radiatoriem. Es sev liku čehu dražice, jo tam sildelementu var nomainīt neizlaižot ūdeni no boilera. Ja lielāks par 200 l un daudz/tālu ūdens patēriņa vietu, var likt karstā ūdens cirkulāciju.

Autors: Didzisp ()
Datums: 25/07/2012 09:43

Par to cirkulāciju es gan "silti" ieteiktu padomāt. Cirkulācija rada baigos siltuma zudumus karstajā ūdeni. Kamēr apkures sezona, pofig, tāpat tas siltums mājā iekšā paliek, bet vasara,kad silda ar elektrību, strāvas patēriņš ir vismaz divas reizes lielaks. Nē nu es saprotu,ka par komfortu jāmaksā, bet vai tik daudz? Var tak dušā vispirms karstā ūdens krānu atgriezt un pēc tam bikses novilkt.Kamēr apenes novilksi, jau karstais ūdens tecēs :)

Autors: martell ()
Datums: 09/08/2012 23:40

Es arī uzliku 200l Dražice. Centrālapkure (no malkas katla) 60-70C uzsilda to boileri ~2x ātrāk, nekā 2kW tene. Ar elektrību vajag ~ 5 stundas līdz 60C. Ja vien iespējams - arī vasarā iemetu kādu klēpi katlā, lai uzsilda tikai boileri. Tā noteikti lētāk :) Vienīgā nelaime - 2 gadu laikā pāris reizes kurinot ar elektrību, ir izšauti noplūdes automāti. Tā arī vainu neesmu atradis. Moš kaut kāda mikroplaisa tenē?..

Autors: ETT ()
Datums: 10/08/2012 01:18

Dražicei nav tens. Tur sildelements (uz keramikas uztītasprāle) atrodas speciāla cilindra iekšpusē, sausumā. Priekšrocību Didims jau aprakstīja.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **  **  **        **        **  **     ** 
 **        **  **  **        **        **  **     ** 
 **        **  **  **  **    **  **    **  **        
 **    **  **  **  **  **    **  **    **  **        
  ******    ***  ***    ******    ******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727