UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Grīdas virs pagraba siltināšana.
Autors: emcix ()
Datums: 14/08/2012 19:27

Sveiki. Ir doma nosiltināt dzīvokļa grīdu. dzīvoklis atrodas virs pagraba. pagaidām zem grīdas ir sabērti izdedži, tos gribu grabt āra un likt kautko jēdzīgaku. Ko jūs man ieteiktu, kāds būtu lētākais un optimālākais variants, kādu siltumizolāciju lietot.
Paldies!

Re: Grīdas virs pagraba siltināšana.
Autors: millakalns ()
Datums: 14/08/2012 19:37

Izdedžus varēji atstāt!! Tas ir neefektīvs tikai dēļ sava svara....vate ir krietni vieglāka un to var daudz vairāk pēc kubatūras un efektivitātes iestrādāt izdedžu vietā....tik tas maksā salīdzinoši dārgi!!!
Atstāj izdedžus, melnajā grīdā iestrādā vati, finiera/saplakšņa grīdu(nav tas labākais risinājums, bet "koks" dod savu siltumu)....būs lētāk, bez liekiem putekļiem/netīrības, krietni ātrāk...efektivitāte nezudīs!!
Teoretiski labāks risinājums - izdedžus likvidē...lieto putoplastu, estrik betonu(klonu)...naudas ziņā dārgi, bet ilgstoši!! Ja ir liels pīrāga biezums, var lietot vienkārši smiltis....vai atkal, ziedot naudu un lietot keramzītu!!!
Konkrēti pareizus lēmumus varu ieteikt tikai redzot objektu, vai saprotot to smalkāk!!

Ar cieņu,
Viens no labākajiem grīdu speciālistiem,
E.

Autors: emcix ()
Datums: 14/08/2012 21:00

Ja jau es atstāju izdedžus un lieku vati, tad jau man sanāk to grīducelt uz augšu. Itka man pa lēto ir pieejama cietā fasādes vate. varbūt to varētu likt iekšā? Rudenī un pavasarī pagrabā mēdz sakrāties ūdens, vai tas neietekmēs vates efektivitāti?

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 15/08/2012 02:27

Pagrabs obligāti ir jāvēdina, lai tajā periodiski ieplūstošais palu mitrums var izžūt.
Ja saki, ka vati vari lēti dabūt tad tik siltini, jo izdedži varētu būt labi starpstāvu pārsegumā, kur to svars vai massa palīdz samazināt skaņas izolāciju, bet uz pagrabu jau tev vajadzīga tikai efektīva siltumizolācija.
Uz cietās vates grīdu vari betonēt vai veidot peldošu.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********  ********   **    ** 
  **   **   **     **  **        **     **  **   **  
   ** **    **     **  **        **     **  **  **   
   ** **    **         **        **     **  **  **   
  **   **   **         **        **     **  **   **  
 **     **  **         **        ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727