UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Lāzera līmeņrādis
Autors: aaaa ()
Datums: 17/08/2012 11:01

Nu gan jūs, biedri, muļķības esat sarakstījuši - kā var būt līmeņrādis, kuram jāpiedzen līmenis??? :) Tas ir tas pats, kas atsvars, kuram jāpiedzen svars, vai mērlente, kur pašam jāsazīmē iedaļas. Interesanti - cik tādam līmeņrādim, kuram uz statīva ar burbuli piedzen līmeni būtu kļūda? Es domāju, ka vismaz pāris cm uz metru, ja ne par kārtu vairāk.
Jebkurš no lāzer- līmeņrāžiem ir pašlīmeņojošs, citādi no viņa nebūtu pilnīgi nekādas jēgas. Un nav tur nekādi sensori, bet lāzerstaru raidošais verķis ir iekārts visprimitīvākajā svārstā, līdz ar to, liec tu viņu kā gribi - viņš līniju vai krustu vienmēr dos perfekti līmenī. Vai amatierim pašbūvētājam tāds ir nepieciešams - nu tas jau ir cits jautājums, jo īsiem attālumiem ar parastu līmeņrādi pilnīgi pietiek, a attālumos, kas mērāmi daudzos metros, tipa mājas nospraušana, ūdensšļauka būs krietni precīzāka. Principā ārdarbos jau izmanto tikai nivelieri. Man reģipša licējiem arī bija lāzernivelieris - pie griestu sijām pieskrūvēja dēli uz leju un pie dēļa pieskrūvēja lāzernivelieri - uz sienām pa perimetru parādījās līnija, pēc tās lika reģipša perimetru. Rezultātā uz visu māju griestu augstumā man kļūda nav lielāka par 1mm. Es, ja gleznu taisni jākarina, nevis ņemu līmeņrādi, bet nomēru vienādu attālumu no griestiem - tā precīzāk :)
Paši reģipša licēji teica, ka šitais lāzerverķis viņiem esot darbu atvieglojis par kārtu un paātrinājis darbu nenormāli. Piemāram, vajag vertikālu reģipša sienu - noliek to kastīti pie zemes un vajadzīgajā vietā uz sienas projicējas ideāli vertikāla līnija - pie tās skrūvē profilu un pēc tam pret sienu var līmeņrāžus pārbaudīt. Plauktus un gleznas liekot vērā ņemams pluss ir arī tas, ka uz sienas nav jāvelk līnijas ar zīmuli utt., siena paliek tīra.

Autors: aae ()
Datums: 17/08/2012 11:26

izskatās, runājam par 2 dažādiem "lāzera līmeņrāžiem". Viens ir parasts burbuļa līmeņrādis ar piemontētu lāzeri, kā Rx dotajā linkā. Tādu pašam vajag nolikt taisni. Otrs ir pašlīmeņojošais, kurš, ja novietots +/-5 vai cik tur grādu līmenī, pats "iztaisnojas". Ar otro strādāt ir krietni vien ērtāk. Bet tā nu gan nav, ka ūdensšļaukai būtu kādas priekšrocības pret lāzeri. Ne nu viņa ir baigi precīzāka, ne labāk lietojama "daudzos metros", nemaz nerunājot par darbošanās ērtumu.

Autors: gunbox ()
Datums: 17/08/2012 12:34

Tas jau skaidrs, ka maizes pelnīšanai skatītos ko nopietnāku. Jau minēju - ir jāizvēlas starp nomāšanu un kādu no lētā gala lāzera līmeņrādi. Nāksies flīzēt vannasistabu un vēlāk virtuvei arī.
Lielais paldies par atbildēm un ieteikumiem. Iespējams visdrīzāk izvēle kritīs uz kādu no Bosch.

Autors: aaaa ()
Datums: 17/08/2012 14:27

Nu flīzēšanai gan es ne nomātu, ne pirktu. Parasti ar līmeņrādi nolīmeņo latu, ko noliek otrās rindas atbalstam un tad tik iet uz augšu. Vertikāli ar zīmuli uzvelc līniju līmenī un gar to flīzē. Es reiz gar līniju uzlīmēju skoču, jo vajadzēja nobeigt flīzes uz gatavas sienas ne-stūrī, tad uzsmērēju flīžu līmi uz sienas un daļēji uz skoča, skoču noplēsu un precīzi gar līmes maliņu smuki pielipināju flīzes. Man domāt flīzēšanai tas lāzers vairāk traucēs ne palīdzēs.

Autors: Niks ()
Datums: 05/07/2013 12:32

Vai kāds var ieteikt labas kvalitātes līmeņrādi? Man ir piemēram 2m firmas Dedra līmeņrādis no lētā gala. Teiksim mērot vertikālo taisnumu, viņam pašķiebjot augšu pa ~0,5cm burbulis praktiski neizkustās. Pie sevis nodomāju, ka būvējot (mūrējot) ar šādu precizitāti ēkas ārsienu var riktīgās auzās iebraukt.

Autors: lee ()
Datums: 05/07/2013 12:47

Principā var pirkt jebkuru vienkārši veikala japarbauda, parasti 80 % no letajiem ir garam, tapat veikala var paskatities cik jutigs ir burbulis. labi limenrazi ir "sola", "stanley"- parasti ir līmenī bet nav pārāk jutigi, pa milimetru, diviem pabidi bet burbulis apmeram turpat, dedra man skiet ka razo vienkarsi meslus vismaz spriezot pec zagu ripam ar cietkausejuma zobiem - hlams, bija rorene maza dedras tai patvaligi pārbīdās regulejamais uzgrieznis - lec pari vitnei.

Autors: Praktiķis ()
Datums: 05/07/2013 15:24

Vajag meklēt līmeņrādi,kuram ir regulējošās skrūves ar ko piekoriģē tā rādījumu.Pirku 10 gadus atpakaļ un nožēloju ,ka nopirku tikai 1-nu izmēru. Nosaukumu knapi var salasīt-šķiet RECA-varbūt kautkas jau izdzisis.Kalpo perfekti.Visi pārējie ir līdz pirmajam kritienam,dārgais gals ir nedaudz izturīgāks,taču ilgāk par 2 gadiem man neturas.Laikam neprotu rūpīgi ar tiem apieties.

Autors: līmeņrādis ()
Datums: 06/07/2013 15:31

vislabākie un izturīgākie viennozīmīgi ir hultafors,nezinu vai pie mums tādi ir.maksā labi ,bet kalpo ļoti labi.vispār hultaforam ir ļoti labi instrumenti,iesaku.ir bijis solas līmeņrādis-kā diena pret nakti....[www.hultafors.com]

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **  **  **  ***   **  **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **  ****  **  **     **  **     ** 
  **   **   **  **  **  **  ****  **                ** 
   ** **    **  **  **  **   ***  **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727