UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

dēļu grīda guļbūves otrajā stāvā
Autors: kkristaps ()
Datums: 26/09/2012 22:47

labdien! varbūt kāds var palīdzēt ar ieteikumu!? gribu nosiltināt otro/bēninju stāvu un ierīkot tādas kā nelielas darbnīcas telpas. jautājums būtu par grīdu! tā kā finanses ierobežhotas, tad grīdas dēļi ar spundi, sanāk diezgan dārgi (jo ir 160kv/m). tad iedomājos par vienkāršiem dēļiem, biezumā ap 45mm, kas nav pat ēvelēti un nav spundes. ieklātu tādus un pa virsu kādu plāno osb vel pārlaistu.
kāds jūsu/zinošāku cilvēku viedoklis? vai tādai grīdai nebūs ka lokās uz iekšu staigājot? brusu atstarpes zem dēļu klājuma sanāktu apmēram 1 - 1,2m.

Re: dēļu grīda guļbūves otrajā stāvā
Autors: v_t ()
Datums: 27/09/2012 09:20

protams, ka nedaudz lieksies, un var arī čīkstēt pie katra soļa.
varētu pirmo osb kārtu totāli saskrūvēt un ar otru kārtu to visu nosegt, pieķerot ar gaumīgu skaitu skrūvju.

varbūt izdevīgāk aizvest tos dēļus uz kādu darbnīcu un salaist spundi, un iztikt ar vienu plānu kārtiņu osb.

Autors: Didims ()
Datums: 27/09/2012 15:45

paralēli sijām pa starpu zem dēļiem paliec kādu papildus dēli vai divus, kurus no augšas ar skrūvēm pievelc klāt pie virsējiem dēļiem. Bet vai tiešām "melnie" dēļi plus OSB iznāks lētāk, kā nekondīcijas grīdas dēļi no tā paša gatera? Ja attālums starp sijām tik liels, vai nav jāskatās papildus stiprināšana, savādāk šūposies vai arī savilksi kaudzi materiālu uz bēniņiem un tie nonāks lejā atpakaļ.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/09/2012 17:17

Nav labi bez spundes, es šovasar piedalījos tādas grīdas jaukšanā. Jaunajai grīdai pirkām 10x4 cm dēļus, ko ēvelēju un kam malas frēzēju pats. Galds ar vārpstu frēzei man jau bija, savukārt griezējinstrumentu pāri man laipni atvēlēja vietējā gaterī.

Datums: 27/09/2012 20:38

nu skaidrs, laikam jau nav ko domaat, jaaliek tie ar spundi. kaadu juus ieteiktu biezumu ja njem veeraa ka starp sijaam ir paliela distance un ja virsuu neklaatu neko, nekaadu osb ne ko citu? kaadi 45-50mm?

Autors: Begemotc ()
Datums: 28/09/2012 12:08

Ja distance ir 1m, tad spundēti 50mm nelieksies, ja vnk iesi pāri. Nespundēti gan lieksies nedaudz. Problēma ir cita - ja tu gribi kā darbnīcu, tad jau plānotas arī smagas lietas, iekārtas, arī mēbeles. Zem viņam grīda lieksies, mēbele stāvēs šķībi.

Labāk klausi tiem, kas saka, ka jāieliek papildus atdures, lai ir nevis 1m, bet ik pa 50cm, pietiks pat ar dēļa biezuma materiālu, kas nolikts uz kantes.

Datums: 28/09/2012 16:10

nu nekādas drausmīgi smagās iekārtas neplānoju, nebūs man tur galdniecība ar baigajiem darbagaldiem ;) 3Dfrēze vienīgi, bet tā ar nebūs lielā un sver ap 100kg.
ok, bet par to papildus atduri?! pret ko tad viņa balstīsies?? sanāk ka ar vienu kanti ir pret grīdas dēļiem un otru pret dēlju klājumu, kas ir domāts lai turētu siltumizolāciju nevis lielākai slodzei (jo tā kā ēka ir guļbaļķu un ne jauna, tad siltumizolācija sākumā tur bija vienkārši skaidas, kuras izvācu un tagad tur ir vate).

Datums: 28/09/2012 19:51

Ar CNC ņemies? Ja no koka un nav komercnoslēpums, varbūt palielies ar verķa izskatu un rezultātiem?

Datums: 29/09/2012 01:05

koka?! nē, cnc būs pasūtīta no vācijas

Datums: 29/09/2012 13:43

Ne jau verķis no koka. Man interesēja, ja koku taisies apstrādāt.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.