UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Tapetes un sienas ārējais stūris
Autors:
Gints__
()
Datums: 05/10/2012 12:56
Ir man pāris istabas, kuru telpu konfigurācija ir mazliet sarežģītāka nekā tradicionālais taisnstūris. Istabās taisos līmēt tapetes. Vai kādam ir pieredze ko darīt ar telpas ārējiem stūriem, tai skaitā arka starp 2 istabām, lai tie pēc neilga laika netiktu lopiski apbružāti? Pie tam abās savienotajās istabās būs dažādas tapetes, un to sadures/maiņas vieta taisni sanāk uz ārējā stūra, ga kuru visu laiku notiks kustība. Situāciju vēl sliktāku dara vairāki sīkie, kurus grūti atturēt no periodiskas stūru murcīšanas.
It kā ir kaut kādi plastmasas stūri, bet:
1kārt man plastmasa nepatīk
2kārt nav skaidrs kā tos pielikt - līmēt? Ar kādu līmi?
Tad vēl skatījos, ka ir tādi brīnumi kā stūru aizsargprofili, [www.d-profile.com]
Bet nevienā veikalā (izskatītie Depo, K-Rauta, Būvniecības ABC) reāli tos dabūt nevar.
Varbūt ir kādi citi ieteikumi kā izvairīties no nospeķotiem un noberztiem istabu stūriem?
It kā ir kaut kādi plastmasas stūri, bet:
1kārt man plastmasa nepatīk
2kārt nav skaidrs kā tos pielikt - līmēt? Ar kādu līmi?
Tad vēl skatījos, ka ir tādi brīnumi kā stūru aizsargprofili, [www.d-profile.com]
Bet nevienā veikalā (izskatītie Depo, K-Rauta, Būvniecības ABC) reāli tos dabūt nevar.
Varbūt ir kādi citi ieteikumi kā izvairīties no nospeķotiem un noberztiem istabu stūriem?
Re: Tapetes un sienas ārējais stūris
Autors:
jtdesign
()
Datums: 05/10/2012 14:01
Plastmasas vietā vēl var būt koks, alumīnijs ...
Parasti 2 materiālu pāreju noformē ar kādu pārejas elementu (klasiskais variants, slieksnis starp parketa/lamināta un flīzu vai mīkstā seguma grīdām).
Psc, augstāk piesauktajā linkā taču viss uzrādīts.
Parasti 2 materiālu pāreju noformē ar kādu pārejas elementu (klasiskais variants, slieksnis starp parketa/lamināta un flīzu vai mīkstā seguma grīdām).
Psc, augstāk piesauktajā linkā taču viss uzrādīts.
Autors:
Gints__
()
Datums: 05/10/2012 14:29
Jā tikai tā ir kārtējā lieta, kura it kā ir, bet veikalā nevienā nav.
Labi, sazvanīju tos izplatītājus un izskatās, ka būšu spiests pirkt pa taisno, jo, kā paši atzina, neviens veikals metāla aizsargstūrus negribot tirgot :OOOO
Kaut kā nesaprotu - vai man tiešām tik izvirtīgas vēlmes? it kā grīdām pārejas ir tādas un šitādas, bet sienām ļoti švaki.
Labi, sazvanīju tos izplatītājus un izskatās, ka būšu spiests pirkt pa taisno, jo, kā paši atzina, neviens veikals metāla aizsargstūrus negribot tirgot :OOOO
Kaut kā nesaprotu - vai man tiešām tik izvirtīgas vēlmes? it kā grīdām pārejas ir tādas un šitādas, bet sienām ļoti švaki.
Autors:
AndrisL
()
Datums: 05/10/2012 15:46
Ieteikums līmēt tapetes līdz arkas malām un arkai pa vidu izmanto pārēju no slīpēta un krāsota/lakota koka dēļa, ko pieskrūvē sienas biezumā ~10cm.
Ja grib vispār glauni, tad vienai malai izmanto 3 dēļus, kurus savstarpēji saskrūvē 90 leņķī, kā reģipša alumīnija U profilu, 100% aizsargājot telpu sadurvietu.
Andris.
Ja grib vispār glauni, tad vienai malai izmanto 3 dēļus, kurus savstarpēji saskrūvē 90 leņķī, kā reģipša alumīnija U profilu, 100% aizsargājot telpu sadurvietu.
Andris.
Autors:
trx
()
Datums: 06/10/2012 00:50
man bija līdzīga problēma, arī domāju ko sīkie sadarīs ailēs un ārējos stūros. atrisināju viegli- uz visiem ārējiem stūriem uzlīmēju dekoratīvu stūri, pirku depo. man, protams, mazas prasības pret dizainu un citiem jautājumiem...pielīmēju ar depo nopērkamu parastu montāžas līmi. nu pēc 3 gadiem gribēju vienā vietā noraut, bet nekā, tā līme ir īsta maita, turas stipri. nācās riktīgi ar asiem priekšmetiem darboties:) un vēl, tos stūrus nevajag nekādi nostiprināt ja izmanto montāžas līmi, līmes konsistence pietiekami pievelk plaknēm, lai nebūtu papidus jānostiprina