UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
grīdas izlīdzināšana
Autors:
Sandissandis
()
Datums: 29/10/2012 22:56
Sveiki,
Padalieties ar padomu, kā jūs līdzinātu "sķību" grīdu dzīvoklī uz vecā betona.
Ir zemie griesti, tāpēc nepieciešams saglabāt maksimāli daudz telpas.
Vecās, betona, grīdas līmenis uz 30kvm no viena stūra līdz otram atšķiras par 7,5 cm.
Vietā kur ir nulles punkts vēlos to tā arī atstāt, taču šādā gadījumā man nepieciešama dikti glauna = dārga pašizlīdzinošā masa. Varbūt ir arī kādi citi risinājumi?
Pa virsu nāks grīdas segums- lamināts vai parkets.
Padalieties ar padomu, kā jūs līdzinātu "sķību" grīdu dzīvoklī uz vecā betona.
Ir zemie griesti, tāpēc nepieciešams saglabāt maksimāli daudz telpas.
Vecās, betona, grīdas līmenis uz 30kvm no viena stūra līdz otram atšķiras par 7,5 cm.
Vietā kur ir nulles punkts vēlos to tā arī atstāt, taču šādā gadījumā man nepieciešama dikti glauna = dārga pašizlīdzinošā masa. Varbūt ir arī kādi citi risinājumi?
Pa virsu nāks grīdas segums- lamināts vai parkets.
Re: grīdas izlīdzināšana
Autors:
aaaa
()
Datums: 30/10/2012 09:01
Ar pašu lētāko javu apmēram izlīdzini un liec virsū 15mm OSB. Vispār jāpaskaita, cik maksā OSB un cik sanāktu līdzināt visu virsmu ar cementveidīgajām pašizlīdzinošajām masām. Ja negribi to OSB (es arī negribētu), tad lielumu pielīdzini ar prastu javu (iepriekš gan ieteiktu betona pamatni kārtīgi nosūkt ar putekļusūcēju un nogruntēt - teorētiski betonu nevajag gruntēt, bet praktiski tas tos putekļus tomēr salipinās), kas būtībā maksā kapeikas (smiltis+cements, 4:1) un beigās smalko līdzināšanu pāris mm kārtiņu pašizlīdzinošo. Laminātam vēlams gludu apakšu, citādi tas krakšķēs un brakšķēs un locīsies. No paša amtierpieredzes varu teikt, ka pašizlīdzinošo tomēr ir jāmāk iestrādāt - nemaz jau viņa tā nelīdzinās, kā liekas - ar spaiņa izgāšanu un izsmērēšanu nebūs līdzēts - man baigi prasījās pēc tā adatruļļa, bet nebija. Ja visu virsmu varētu kaut kā paklapēt/pavibrēt, tad domāju sanāktu daudz smalkāk. Es ķellēju pieliekamajā ar zobaino špakteli, pa virsu ar gludo. Itkā jau labi, bet biju iedomājies, ka viņa ir plūstošāka.