UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Autors: janisjanisjanis ()
Datums: 14/11/2012 11:33

Man aukstajos bēniņos jau gadiem stāv 300l boileris, nosiltināts kā jau treknajos gados mēdza siltināt. Vienu reizi sasala. Tagad visu to vates krāvumu nojaucu un gribu sataisīt. Lūdzu iesakiet kādu labu risinājumu. boilerim klāt nāk n tās caurules tur ir arī izplešanās trauks. Vienvārdsakot neder variants siltināt caurules. Domāju, ka jābūvē kaut kāds imitēts namiņš. Varētu kaut ko no putuplasta salīmēt? Tādu kā kasti. Gabarīti kas jāapsedz ir aptuveni 2x1x1.

Re: Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 14/11/2012 12:41

Kāds ekstrudēto putuplastu bija atradis par labāko materiālu āra tualetei. Un Lietuvā ražotais FinnFoam laikam ir lētāks par priekšgājējiem (DOW, BASF).
No tā, ko esmu pamēģinājis, manuprāt līmēt labāk ar poliuretāna hermētiķi nekā ar īpašajām polistirola līmēšanai paredzētajām putām.

Re: Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Autors: aaaa ()
Datums: 14/11/2012 13:02

Es arī balsoju par FinnFoam plākšņu mājiņu - pirmkārt lielas, cietas, gludas, smukas. Līmēt man domāt puķiku perfekti var ar parastajām PU putām, bet ņem tās low expansion, citādi atspiedīs nost. Es šitā vienu suņubūdu siltināju - putas kā līme un vēl ārējos stūrus ar līmlenti aplīmēju, ir tāda plāna, kas paredzēta logu aizlīmēšanai - ļoti lipīga un visur pielocāma, kamēr putas mīkstas, tad neatspiež nost. Cauruļu ieejvietu aizpūt ar putām, iepriekš lielos caurumus nosedzot ar piegrieztu kartonu no iekšpuses. Priekšējās "durvis" taisi no tā paša puķika, bet nepielīmē ar līmi, bet gan kārtīgi un hermētiski ar skoču no visām pusēm. Ja vajag atvērt, nebūs jāplēš kopā.

Re: Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Autors: Didims ()
Datums: 14/11/2012 13:32

Uz ziemu atstāj tai būcenī ieslēgtu 100-nieci lampiņu.

Re: Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Autors: janisjanisjanis ()
Datums: 14/11/2012 13:54

Paldies. Paldies. Mēģināšu puķika. Caurules man nāk ārā no grīdas tā kā tur viss OK. Lampiņu 100W nevajadzēs jo boilerī visu laiku ap 60'C un arī varu paplēst nost švako izolāciju no caurulēm.

Re: Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Autors: m. ()
Datums: 14/11/2012 15:24

varbut var kastee ekovati sagazt...

Re: Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/11/2012 20:36

Kam jānotiek lai sasaltu nosiltināts boileris? Tas praktiski nav iespējams. Vienmēr sasalst pienākošās trubas un to siltināšanai vajag pievērst uzmanību. Man majā tāda pati problēma,jo boileris aukstā paspārnē. Liec cik gribi biezu siltinājumu,pie -27 grādiem tapat izsalst cauri. Vislabākais variants ir ielikt zem siltinājuma te jau pieminēto lampiņu.Kad uznāk lielais aukstums, tad ieslēdz profilaksei. Ja arī aizrauj kādu trubu, tad ieslēdz un pēc pusstundas viss atkusis. Gan jau var to štelli automatizēt un lampiņas vietā sildelementu izmantot, bet cik nu mums daidz tie mīnusi un, kaut stulbā jevropa aizliedza 100W lampiņas, tās pagaidām zem letes var vēl nopirkt par santīmiem :)

Re: Maza būdiņa aukstajos bēniņos bolierim
Datums: 15/11/2012 00:05

Putuplasta būda ļoti, ļoti patīk grauzējiem, citādi arī uzskatu, ka būda ir labākais risinājums. Turklāt nedomāju, ka ekstrudētais būtu vajadzīgs, ideali der visparastākais no parastākajiem. Es arī esmu mēģinājis līmēt ar makrofleksīgo, nu nekāda vaina, novelk adekvātu desiņu, plāksne klāt pie plāksnes un ar svariem un atbalstiem uz 30min lai putas neatplēš. šiem izmēriem es taisītu četras sienas (5+5 ar pārsedzēm) un vāku, piegriežot un salīmējot plāksnes uz grīdas un virsū svars. Pēc tam visas četras kopā uz vietas un vāks uzliekams, ideāli ja sanāk ar trepi, kā gropi. 100W pēc manas pieredzes ir par daudz, pietiek ar 50W ja ne vēl mazāku. Man tāda pat budka ir tādos pat apstākļos tikai iekšā aukstais ūdens. Caursalšana bez papildus siltuma draud pie stabiliem diennakts āra -13 un uz leju. Kontrolei man iemests termometrs - vadiņš ar sensoru iekšā un displejs ārā - maximā auto nodaļā kādreiz par kādiem 2ls nopirku.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **     **  **    **  **     ** 
  **  **    **  **   **     **  **   **   **     ** 
   ****      ****    **     **  **  **    **     ** 
    **        **     *********  *****     **     ** 
    **        **     **     **  **  **     **   **  
    **        **     **     **  **   **     ** **   
    **        **     **     **  **    **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727