UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Grīdas līmeņa "noķeršana"
Autors: Aigaritto ()
Datums: 20/11/2012 16:49

Jautājums spečukiem Kā tiek panākst vienāds grīdas līmenis Piemēram vannas istaba un viesitabā ja segumi dažādi vienam flīzes un otram masīvkoks ? Grīdas lej dažādos līmeņos vai kā ?

Vai lej izlīdzinošās kārtas kur tas nepieciešam? Lūdzu padalieties

Re: Grīdas līmeņa "noķeršana"
Autors: v_t ()
Datums: 20/11/2012 17:27

vislabāk jau iepriekš izplānot un pie liešanas izveidot vajadzīgos līmeņus. papildus izlīdzinošā kārta ir papildus čakars un nauda.
nelielas līmeņu atšķirības (pat līdz 10 mm) vienmēr var salaist ar tam domātām līstēm.

Autors: aaaa ()
Datums: 20/11/2012 19:49

Klasiski flīze ir 1cm, līme vēl 1 cm, nu varbūt cenšoties vēl kādu +1-2cm var uztaisīt uz biezākas līmes rēķina, bet tad ir baisi jāmāk flīzēt, ar tik biezām līmes pļekām. Masīvkoks jau arī ir dažāds - klasiskais grīdas dēlis ap 4cm, rūpniecisks parkets kādi 14mm. Kaut kā nekad nav dzirdēts, ka mājā kāds lietu atšķirīgus betona līmeņus katrā istabā. Ja to dara, tad jau arī jāzin kur būs durvis, jo parasti salaidumvieta ir tieši zem durvju vērtnes, un tā nav nemaz tik plata, kādi 3-4cm, tāpēc darbiņš precīzs. Pārejas līstes ir visvisādas un kādus es teiktu pat pāris cm īpaši pat nejutīsi. Ja nu visur ir augstāks un kādā atsevišķā telpā gribas piepacelt, var jau pašizlīdzinošo uzliet, bet nezinu, vai vanneni celt līmenī ir prāta darbs - parasti jau tomēr cenšas taisīt nedaudz zemāk, lai ūdens noplūdes gadījumā tas nemēģinātu uzreiz ieņemt lielāko iespējamo laukumu :)

Autors: DsKs ()
Datums: 20/11/2012 20:36

man ir lidziga problema,pagaidam ir melna grida viscaur limeni ... bet pratigi pasezot,paskaitot materialus,palasot var 'pafunktieret' kas kur ka izveidojas ar augstumiem ... sodien tacu entie materiali kas iet ka apaksklaji ... ja vannasistaba flize 1+1 ... var tacu parketu 'piedzit' pareiza augstuma ...

smagi bus limenus sagatavot jau betonejot,jo gan domas,gan materiali mainas ... mainas ari iespejams ienakumu limenis, gribesies ko dargaku kaut vai paris menesu laika, iespejams kaut ko bus iespejas 'iegut' letak ...

Autors: edu ()
Datums: 21/11/2012 09:46

Es, lai salaistu viesistabas dēļu grīdu vienā līmenī ar virtuves flīzēm, liku biezu līmes kārtu. Ja uz Knauf Flexkleber rakstīts, ka patēriņš ir 1,5 kg/m2, tad man sanāca 22 kg/m2 - un neko, noflīzēju; esmu apmierināts ar rezultātu.

Autors: Agrisss ()
Datums: 22/11/2012 07:35

Nodarbojos ar grīdu liešanu. Ļoti bieži ir nācies liet katrā istabā grīdu citā augstumā tieši atšķirīgā seguma dēļ. To nosaka saimnieks, kurš ir izrēķinājis kas kurā istabā būs un cik mm augstāk vai zemāk viņam ir nepieciešams grīdas līmenis. Ir pat bijis, ka vienā telpā ir trīs dažādi grīdas līmeņi lieti ar 1-2cm starpību, jo tur skaitīšoties virtuve un būs flīzes, bet te skaitīsies viesistaba un būs parkets, bet tur būšot atpūtas zona ar tepiķi.
Agrāk pat pieprasīja atšķirību starp istabām uz 2mm, bet pateikšu godīgi - tas ir pārspīlēts. Protams - saimniekam taisnība - ko prasīja to darījām, bet tik un tā - tam nav jēgas.

Autors: Didims ()
Datums: 22/11/2012 21:29

Es sev arī sataisīju dažādus līmeņus, lai augša iznāktu "vienādāka". Pats mērīju, pats lēju.

Autors: Aigaritto ()
Datums: 23/11/2012 16:19

Principa masivkoka grida ejot pa tiesho uz betona un mana gadiju nekada limenu starpiba nav nepiecieshama...jo masivkoka delis ir 20mm augsts plus vinsh limejas pie betona uzreiz taka nav nekadu galvas sapju shaja jautajuma..

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********        **  **     **  **     ** 
 **     **  **              **  **     **   **   **  
 **     **  **              **  **     **    ** **   
 **         **        **    **   **   **     ** **   
 **         **        **    **    ** **     **   **  
 **         ********   ******      ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727