UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Re: Baigais caurums!
Autors:
DsKs
()
Datums: 12/02/2013 21:10
Es domaju ka dzeset vajadzes kaiminieni ja vina pa logu ieraudzis rinda stavam piecus betonvedejus un viens jau bus piestutejies pie vinas majas blakus loga ... nomierinas,kads betons :)
Autors:
Wolles
()
Datums: 12/02/2013 22:41
Pa vidu visam vēlējos pateikt, ka pirmo reizi rakstu šajā forumā. Šodien piereģistrējos tieši lai atrisinātu šo sasāpējušos jautājumu par to bedri zem grīdas. Godīgi varu pateikt - tik lielu un ātru atsauksmes straumi neesmu redzējis nekur, pat nevienā Amerikāņu forumā. Tiešām negaidīti. Arī humorizjūta ir līmenī. Varbūt komplektā nāksiet visi un iebetonēsiet man to grīdu ar visu kaimiņieni? :D
Paldies visiem kas iesaistijās un vēl turpina to darīt, uztraucos vai tikai kaukur neiet šočiks man par šito pakalpojumu? :D
----
jtdesign - jā, vēl man tikai jānojauc tā iepuvusī grīda lai rastu apstiprinājumu bedrei par kuru jau šeit sacelts tracis :D Un es minēju gan par dziļumu, ir doma ka 1,5 - 2 metri. Nu ja tas nav viscauri tad varbūt kaukur 1 metrs - citur vairāk, bet kā jau minēju platība būs vismaz 40 m2 un manuprāt nav būtiski vai vidējā bedres dziļumība ir 1 m vai 2 m, fakts ir tāds ka tā ir jāaizpilda kautkā, un smiltis ir iebalsotas kā pieņemamākais variants.
Un Tu rakstiji par kūdru! Vari pastāstīt par to sīkāk? Vai šis faktors varētu ietekmēt grīdas līmeņa maiņu dabiskā ceļā ik pa laikam? Vai tas izmaina prasības pret topošo grīdas balstu un ja maina tad kā?
Par to ka betons var piesvilt, nebiju tiktālu aizdomājies, biju gan dzirdējis, fizika spēcīgāka par visu. :)
Es tad nolēmu ka smiltis man no pagalma līdz bedrei nogādās fiziska persona. Neko lētāku neatrast manuprāt. Kāds rakstija par caurumu pamatos un smilšu nogādi caur to, laba ideja, bet nu māja paveca, sienas irstošas, pēc gadiem x jāmaina arī tās, laikam....
Paldies visiem kas iesaistijās un vēl turpina to darīt, uztraucos vai tikai kaukur neiet šočiks man par šito pakalpojumu? :D
----
jtdesign - jā, vēl man tikai jānojauc tā iepuvusī grīda lai rastu apstiprinājumu bedrei par kuru jau šeit sacelts tracis :D Un es minēju gan par dziļumu, ir doma ka 1,5 - 2 metri. Nu ja tas nav viscauri tad varbūt kaukur 1 metrs - citur vairāk, bet kā jau minēju platība būs vismaz 40 m2 un manuprāt nav būtiski vai vidējā bedres dziļumība ir 1 m vai 2 m, fakts ir tāds ka tā ir jāaizpilda kautkā, un smiltis ir iebalsotas kā pieņemamākais variants.
Un Tu rakstiji par kūdru! Vari pastāstīt par to sīkāk? Vai šis faktors varētu ietekmēt grīdas līmeņa maiņu dabiskā ceļā ik pa laikam? Vai tas izmaina prasības pret topošo grīdas balstu un ja maina tad kā?
Par to ka betons var piesvilt, nebiju tiktālu aizdomājies, biju gan dzirdējis, fizika spēcīgāka par visu. :)
Es tad nolēmu ka smiltis man no pagalma līdz bedrei nogādās fiziska persona. Neko lētāku neatrast manuprāt. Kāds rakstija par caurumu pamatos un smilšu nogādi caur to, laba ideja, bet nu māja paveca, sienas irstošas, pēc gadiem x jāmaina arī tās, laikam....
Autors:
......
()
Datums: 12/02/2013 23:54
nu re, autoram ir skaidrība. bet paliek aktuāls jautājums par polšu čomiem, ne materiāliem. ...nez kā būs :DD
Autors:
slepnis nelog
()
Datums: 13/02/2013 00:21
Ja tur tiešām 1,5- 2m dziļums, tad labāk atjaunot pārsegumu un apakšā atstāt pagrabu.
Autors:
Wolles
()
Datums: 13/02/2013 08:03
Tie kuri ir par pagraba saglabāšanu, lūdzu paskaidrojiet sīkāk kā to var izdarīt un cik tas maksā, ja ņem vērā, ka tur ir ūdens un žurkas?
Ja tur neieguldīs milzīgas (priekš manis) naudas summas, tad pagrabu nedabūt līdz cilvēcīgiem apstākļiem... kautgan es nezinu, varbūt to var izdarīt pa lēto? šaubos. Man budžets uz kopējo paredzēto grīdas platību kas jāmaina ir max 2000.ls, par to summu ir jāaizber iespējams pat līdz 80 m3 bedre, un jāuzklāj pa virsu grīda - 40 m2.
Veicot aprēķinus savām formulām, nonācu pie patīkamiem rezultātiem:
Vecās grīdas demontāža: 100.Ls
Smiltis: m3 ar visu piegādi maksā 3.Ls, kas ir 3 x 80 = 240.Ls
Smilšu novirzīšana no pagalma līdz bedrei: darbaspēka izmaksas - 120.Ls
Smilšu laistīšana, blietēšana, sēdināšana: daru pats - 0.Ls
Jaunās grīdas ieklāšana: pirms gada viens tāmēja 20 m2 uz 600.Ls ar kaukādām OSB plāksnēm (nezinu cik labas) un par cik būs 40 m2 tad reizinam ar 2 un grīdas ieklāšana uz 40 m2 pēc 2011.g tāmes izmaksā 1200.Ls
Neparedzētie izdevumi: 150.Ls
Kopējā summa: 1810.Ls
Gan jau ka mazāk jo nedomāju ka viscaur tā bedre ir 2m dziļumā.
Varbūt kāds gudrs kas ir OSB plāksnes un ko tās dara? Ir jēga tādas likt? Varbūt ir kas labāks mūsdienās (ne dārgāks)?
Ja tur neieguldīs milzīgas (priekš manis) naudas summas, tad pagrabu nedabūt līdz cilvēcīgiem apstākļiem... kautgan es nezinu, varbūt to var izdarīt pa lēto? šaubos. Man budžets uz kopējo paredzēto grīdas platību kas jāmaina ir max 2000.ls, par to summu ir jāaizber iespējams pat līdz 80 m3 bedre, un jāuzklāj pa virsu grīda - 40 m2.
Veicot aprēķinus savām formulām, nonācu pie patīkamiem rezultātiem:
Vecās grīdas demontāža: 100.Ls
Smiltis: m3 ar visu piegādi maksā 3.Ls, kas ir 3 x 80 = 240.Ls
Smilšu novirzīšana no pagalma līdz bedrei: darbaspēka izmaksas - 120.Ls
Smilšu laistīšana, blietēšana, sēdināšana: daru pats - 0.Ls
Jaunās grīdas ieklāšana: pirms gada viens tāmēja 20 m2 uz 600.Ls ar kaukādām OSB plāksnēm (nezinu cik labas) un par cik būs 40 m2 tad reizinam ar 2 un grīdas ieklāšana uz 40 m2 pēc 2011.g tāmes izmaksā 1200.Ls
Neparedzētie izdevumi: 150.Ls
Kopējā summa: 1810.Ls
Gan jau ka mazāk jo nedomāju ka viscaur tā bedre ir 2m dziļumā.
Varbūt kāds gudrs kas ir OSB plāksnes un ko tās dara? Ir jēga tādas likt? Varbūt ir kas labāks mūsdienās (ne dārgāks)?
Autors:
jōō
()
Datums: 13/02/2013 10:00
Nekādā gadījumā nevajag zem mājas pagrabu. Tur nāk pelējuma sporas, kas ir baigi nāvējošas. Cilvēki mirst un slimo, bet pie mums jau nediagnosticē vēl pagaidām no kā. New Orleānā gan zina un amerikāņu gaisa apkures speci zina. Tad radons un mitrums un žurku mēslu smaka un toksīni, fermenti un velns zina kas, visādi tārpi, zirnekļi.... un tā kā māja veca, tad pa šķirbām tur viss var izplatīties.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 13/02/2013 10:08
OSB atšifrējas kā Oriented Strand Board. Principā tā pati padlaiku skaidene, tikai ar lielākām (tā, ka šķērsām vairs gribēdams nenoorientētu) vai pat ļoti lielām (ar saplāksni salīdzināmām) skaidām. Tomēr saplāksnis noteikti ir labāks.
Autors:
Dzindzis
()
Datums: 13/02/2013 10:32
Paklausot joo taisni vai kapeņu stāsti sanāk :)). Ja visu pareizi uztaisa pagrabam nav nekādas vainas. Jāskatās vai ir uz kā balstīt pārsegumu starp pagrabu un 1. stāvu.
Autors:
Wolles
()
Datums: 13/02/2013 12:09
jōō pareizi runā. Mana draudzene sevišķi jūtīga pret baktērijām un visādiem šitiem maitu mkroorganismiem. Tai mājā nesen dzīvoja viņas māte un kaķis... pārlikām pie mums uz dzīvokli jo abi klepoja, kā atnāca te tā izveselojās.
Dzindzim arī taisnība: "Ja visu pareizi uztaisa pagrabam nav nekādas vainas" - tikai diemžēl man nav pa kabatai izveidot tur ūbersterilu pagrabu!
Es bedri beru ciet un punkts! Nav divu domu! :D
Ok, painteresēšos vai saplāksnis iekļaujas manā budžetā.
Vēl ir tāda interesanta lieta... es vasarā likšu centrālo, radiatori būs gar sienām.
Bet nākotnē ir plānots lielāks projekts - daudz ko pārbūvēt un + otrais stāvs utt... un tur arī (nākotnē) būs apsildāmās grīdas visai mājai. Šobrīd es likšu radiatorus pie sienām, lēmums nav grozāms, iekārtas atrastas. Bet jautājums ir vai jebkādu grīdu kādu es tagad ielikšu, varēs pēc tiem x gadiem paaugstināt ieliekot apsildāmās grīdas pa virsu? Vai tur būs tagadējā grīda jāārda laukā...
Zinu ka izklausās jocīgi, kāpēc es tagad nelieku apsildāmās uzreiz, bet tas tapēc ka es uzskatu ka ja likt ta likt visai mājai un tas nav pa kabatai šobrīd.
Un cik lasiju tad vienlaicīgi uzturēt divas sistēmas (radiatorus + aps. grīdas) ir neērti un energoneefektīvi, jo aps. grīdās ūdens temperatūra atšķiras no radiatoros esošās ūdens temperatūras. Tāpēc kamēr ir viens stāvs un platība tikai 70 m2 s lieku radiatorus. (Izmaksās 1500 ar Viadrus U22, radiatoriem un uzstādīšanu)
Un kad var sākt darboties vispār? Jāgaida kaukāda konstanta vidējā temperatūra n-tās dienas? Domāju, kā pazudīs pēdējais sniegs tā bedrē iekšā! :)
Dzindzim arī taisnība: "Ja visu pareizi uztaisa pagrabam nav nekādas vainas" - tikai diemžēl man nav pa kabatai izveidot tur ūbersterilu pagrabu!
Es bedri beru ciet un punkts! Nav divu domu! :D
Ok, painteresēšos vai saplāksnis iekļaujas manā budžetā.
Vēl ir tāda interesanta lieta... es vasarā likšu centrālo, radiatori būs gar sienām.
Bet nākotnē ir plānots lielāks projekts - daudz ko pārbūvēt un + otrais stāvs utt... un tur arī (nākotnē) būs apsildāmās grīdas visai mājai. Šobrīd es likšu radiatorus pie sienām, lēmums nav grozāms, iekārtas atrastas. Bet jautājums ir vai jebkādu grīdu kādu es tagad ielikšu, varēs pēc tiem x gadiem paaugstināt ieliekot apsildāmās grīdas pa virsu? Vai tur būs tagadējā grīda jāārda laukā...
Zinu ka izklausās jocīgi, kāpēc es tagad nelieku apsildāmās uzreiz, bet tas tapēc ka es uzskatu ka ja likt ta likt visai mājai un tas nav pa kabatai šobrīd.
Un cik lasiju tad vienlaicīgi uzturēt divas sistēmas (radiatorus + aps. grīdas) ir neērti un energoneefektīvi, jo aps. grīdās ūdens temperatūra atšķiras no radiatoros esošās ūdens temperatūras. Tāpēc kamēr ir viens stāvs un platība tikai 70 m2 s lieku radiatorus. (Izmaksās 1500 ar Viadrus U22, radiatoriem un uzstādīšanu)
Un kad var sākt darboties vispār? Jāgaida kaukāda konstanta vidējā temperatūra n-tās dienas? Domāju, kā pazudīs pēdējais sniegs tā bedrē iekšā! :)
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 13/02/2013 21:01
Ja vieta atrodas pie Juglas ar slapju grunti, tad kvalitatīva pagraba izbūve patiešām var būt problemātiska un jautājums laikam tāds, ka tik lielas naudas summas saimniekam nav. Ja viņam ir interese izbuūvēt kvalitatīvi, bet...
Vispār jau šis bedres un mājas pārbūves process sarežģīts ar īpašuma pārvaldīšanu... vai domājamās daļas otrs īpašnieks vispār piekrit kapitālai pārbūvei? Ja piekrīt...
tad jautājumu es redzu tā.. iespējams, ka pagraba bedri loģiski izmantot kā telpu apkures katlam.. jo ja cilvēks saka, ka būs apsildāmās grīdas. Lieko apjomu zem grīdas var izmantot siltuma akumulācijas izbūvei... ja ēka ir stāvbūve, tad izjaucot loga ailas apakšu telpā var ieripināt dz/betona grodus - tie veidos akumulācijas tvertnes. Uz grodiem var nobalstīt jauno grīdu.
Taču šadas idejas vajadzētu drusku apskatīt uz papīra... kā pecīzu skici.
Ideja ļauj bedri neaizbērt, bet vajag nolauzt grīdu, uzstādīt grodus un uzmontēt jauno grīdu saskaņā ar risinājuma skici...
Vispār jau šis bedres un mājas pārbūves process sarežģīts ar īpašuma pārvaldīšanu... vai domājamās daļas otrs īpašnieks vispār piekrit kapitālai pārbūvei? Ja piekrīt...
tad jautājumu es redzu tā.. iespējams, ka pagraba bedri loģiski izmantot kā telpu apkures katlam.. jo ja cilvēks saka, ka būs apsildāmās grīdas. Lieko apjomu zem grīdas var izmantot siltuma akumulācijas izbūvei... ja ēka ir stāvbūve, tad izjaucot loga ailas apakšu telpā var ieripināt dz/betona grodus - tie veidos akumulācijas tvertnes. Uz grodiem var nobalstīt jauno grīdu.
Taču šadas idejas vajadzētu drusku apskatīt uz papīra... kā pecīzu skici.
Ideja ļauj bedri neaizbērt, bet vajag nolauzt grīdu, uzstādīt grodus un uzmontēt jauno grīdu saskaņā ar risinājuma skici...