UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Reģipsis pie sienām vai griestiem - kur izdevīgāk?
Autors:
Kasparam
()
Datums: 05/03/2013 11:20
Kolēģi,
Kur izdevīgāk skrūvēt reģipsi vispirms - pie griestiem vai sienām. Situācija - osb iekšsienas jāapšuj ar reģipsi uz profiliem. Pa vidu 50 mm siltinājums, griesti ir slīpi apmēram apmēram 30 grādu slīpumā.
No darba organizācijas man būtu ērtāk sākt ar sienām - apšūt tās visā mājā un tad beigās paņemt nomā reģipša pacēlāju un pabeigt griestus. Bet vai tā būtu pareizi no konstruktīvā viedokļa?
Paldies jau iepriekš.
Kur izdevīgāk skrūvēt reģipsi vispirms - pie griestiem vai sienām. Situācija - osb iekšsienas jāapšuj ar reģipsi uz profiliem. Pa vidu 50 mm siltinājums, griesti ir slīpi apmēram apmēram 30 grādu slīpumā.
No darba organizācijas man būtu ērtāk sākt ar sienām - apšūt tās visā mājā un tad beigās paņemt nomā reģipša pacēlāju un pabeigt griestus. Bet vai tā būtu pareizi no konstruktīvā viedokļa?
Paldies jau iepriekš.
Re: Reģipsis pie sienām vai griestiem - kur izdevīgāk?
Autors:
eb
()
Datums: 05/03/2013 11:46
manuprāt, nekādas atšķirības nav.
Autors:
Kasparam
()
Datums: 05/03/2013 12:02
eb,
Man arī tā šķita, bet viens meistars sāka ko borēt, ka labāk vispirms jāskrūvē pie griestiem, kas man ir galīgi neizdevīgi.
Man arī tā šķita, bet viens meistars sāka ko borēt, ka labāk vispirms jāskrūvē pie griestiem, kas man ir galīgi neizdevīgi.
Autors:
eb
()
Datums: 05/03/2013 12:04
tas meistars minēja arī kādus argumentus vai šams vienkārši tā iedomājies?
Autors:
uldish
()
Datums: 05/03/2013 12:48
Argumentu nav, bet mājās arī likām vispirms pie griestiem.. Laikam tāpēc, ka daļai telpas tas bija izdarīts jau senāk, siltinot jumtu.. Vispār liekas, ka vieglāk ir sienas reģipsi pielaist pie griestiem, lai nepaliek lielas spraugas, jo pie sienas nedaudz vieglāk regulēties..
Mums gan arī pacēlāju nevajadzēja - pa diviem pielikām loksni pie griestiem, palikām apakšā T veida balstu un, kamēr viens to pietur, otrs fiksi saskrūvēja..
Jauku dienu vēlot,
-Uldish-
Mums gan arī pacēlāju nevajadzēja - pa diviem pielikām loksni pie griestiem, palikām apakšā T veida balstu un, kamēr viens to pietur, otrs fiksi saskrūvēja..
Jauku dienu vēlot,
-Uldish-
Autors:
Kasparam
()
Datums: 05/03/2013 13:27
Uldish,
Mums tiek slīpie griesti augstākajā vietā ir 4,5 m, tā kā pagrūti bez pacēlāja izgrozīties.
Mums tiek slīpie griesti augstākajā vietā ir 4,5 m, tā kā pagrūti bez pacēlāja izgrozīties.
Autors:
DsKs
()
Datums: 05/03/2013 14:06
nemocies,nem pacelaju ... piecuks diena par iri ... izjaucas vins un ieliekas vieglaja automobili ... toties varesi bez maz viens darboties, otrs paligs nepieciesams tikai loksni uz pacelaja uzlikt ( ar 2m loksnem viens pats varesi operet ) ... 4.5 ir loti augsti lai tur kaut ko ar kokiem manevretu ...
Autors:
Kasparam
()
Datums: 05/03/2013 14:24
DsKs
Par pacēlāju skaidrs. Bet kā tad labāk - vispirms pie sienas vai griestiem?
Par pacēlāju skaidrs. Bet kā tad labāk - vispirms pie sienas vai griestiem?
Autors:
ints45
()
Datums: 05/03/2013 14:31
man elementārā loģika liek atzīt, ka vispirms jāliek griesti, jo tādā gadījumā sienu reģipsis atbalstīs griestu reģipša perimetru.
Autors:
eb
()
Datums: 05/03/2013 14:52
manuprāt, reģipsim nekur nekas nebūtu jābalsta.