UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Sienu līdzināšana . vai nepieciešams
Autors:
Renātee
()
Datums: 29/03/2013 16:33
Sveiki!
Es vasarā plānoju krāsot sienas ar krāsām, taču pašlaik man istabā ir tapetes. Neteiktu, ka sienas ir nelīdzenas, bet perfekti līdzenas nav. Un kā jāapstrādā siena pirms krāsošanas?
Es vasarā plānoju krāsot sienas ar krāsām, taču pašlaik man istabā ir tapetes. Neteiktu, ka sienas ir nelīdzenas, bet perfekti līdzenas nav. Un kā jāapstrādā siena pirms krāsošanas?
Re: Sienu līdzināšana . vai nepieciešams
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 29/03/2013 20:10
Sienu līdzenums atkarīgs no vēlmes ko tu gribi iegūt. Teiksim tā, ja uz sienas virsū palaidīsi slīdošu gaismu - tas ir pie sienas tev būs bra lampiņa, kur gaisai pa sienu jāslīd un jāveido ģeometriski pareiza ēna... tad sienas līdzināšana var būt ļoti darbietilpīga.
ja pie griestiem vidū būs piekarināma lampa, tad uz sienas nelīdzenumus neredzēsi.
Tātad izvēle, cik tālu un kādu virsmu kvalitāti tu gribi? Ir taču krāsojamās tapetes... kur agrāk uz vecām tapetēm līmēja jaunās un tagad vari nokrāsot... galvenais, lai vecās kvalitatīvi pielīmētas.
ja tev tas neder, tad vecās jāsamērcē ar ūdeni... jānokasa no sienas... siena jānomazgā un jāgruntē. Tad var špahtelēt... tepēt vai citādāk līdzināt ar smalkām telpēm.. paskaties Knauf piedāvājumus.
Tad jāslīpē ar smalku smilšpapīru... vēlreiz jāgruntē un vari krāsot.
ja pie griestiem vidū būs piekarināma lampa, tad uz sienas nelīdzenumus neredzēsi.
Tātad izvēle, cik tālu un kādu virsmu kvalitāti tu gribi? Ir taču krāsojamās tapetes... kur agrāk uz vecām tapetēm līmēja jaunās un tagad vari nokrāsot... galvenais, lai vecās kvalitatīvi pielīmētas.
ja tev tas neder, tad vecās jāsamērcē ar ūdeni... jānokasa no sienas... siena jānomazgā un jāgruntē. Tad var špahtelēt... tepēt vai citādāk līdzināt ar smalkām telpēm.. paskaties Knauf piedāvājumus.
Tad jāslīpē ar smalku smilšpapīru... vēlreiz jāgruntē un vari krāsot.