UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Grīdas atjaunošana vecā mājā
Autors:
khe
()
Datums: 28/04/2013 15:09
Posted by: :/ ()
Datums: 28.04.2013 09:29 jau te ļoti labi izklāstīja, pievienojos.
Datums: 28.04.2013 09:29 jau te ļoti labi izklāstīja, pievienojos.
Autors:
Ai Gars
()
Datums: 28/04/2013 18:48
Datums: 28.04.2013 09:29 - aizmirsa ka māja atrodas reālā ūdenī. Izolācija starp ielieto betonu un virspamatu !?
Un vispār - ko neredzušajās diskusijās - teoretiski ir DIVI veidi grīdas - ar auksto pagrīdi un silto no cirkulācijas. Jeb tas attiecas tikai uz iepriekšējo laikmetu kad nebija plēves u.c.?
Un vispār - ko neredzušajās diskusijās - teoretiski ir DIVI veidi grīdas - ar auksto pagrīdi un silto no cirkulācijas. Jeb tas attiecas tikai uz iepriekšējo laikmetu kad nebija plēves u.c.?
Autors:
khe
()
Datums: 29/04/2013 00:11
Starp virspamatu un ielieto betonu varētu pietikt ar kompensācijas lentu, kam putuplasts jau klāt. Ja grib labāk var likt 1-2cm ekstrudēto puķiku gar virspamatu. Vairāk jāuztraucas par iespējamo kondensāta veidošanos apakšējā baļķī, kas guļ uz auksta pamata...
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 02/05/2013 12:43
Man bija identiska situācija. Secinājums - vecās grīdas ārā un iekšā siltās grīdas (putuplasts, betons, caurules). Betonējot grīdu, neielikt caurules ir neprāts. Caurules dot maksimālas manevra iespējas. Var neslēgt klāt, bet likt vajag gan, jo noteikti pienāks diena, kad gribēsies pieslēgt. Tā diena pienāks, kad paciemosies pie kāda kam ir siltās grīdas, apniks kurnāt n-krāsnis, mocīties ar nevienmērīgu telpas siltumu utt. Ja būs betons bez caurulēm, tad caurules ielikt pēc tam ir vienkārši elle.
Tai telpā, kur klons - gatavojieties to arī raut ārā un taisīt tāpat, lai cik smuks viņš tagad izskatītos, jo tas nenormāli dzesē telpu. Īr pārbaudīts. Vienkārši vāks.
Virs betona iesaku linoleju dzīvojamās telpās, virtuvē, saimniecībās - pulētais betons. Man tas viss sanāca vislētākais un labākais risinājums. Šobrīd vienkārši diena pret nakti.
Tai telpā, kur klons - gatavojieties to arī raut ārā un taisīt tāpat, lai cik smuks viņš tagad izskatītos, jo tas nenormāli dzesē telpu. Īr pārbaudīts. Vienkārši vāks.
Virs betona iesaku linoleju dzīvojamās telpās, virtuvē, saimniecībās - pulētais betons. Man tas viss sanāca vislētākais un labākais risinājums. Šobrīd vienkārši diena pret nakti.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 02/05/2013 12:56
Armatūru vajag likt pa visu betonu, jo ne jau skapji liec to betonu. Armatūra nodrošina, ka plāksne var staigāt bez plaisāšanas, un viņa staigā ar vai bez skapjiem. Armatūra ir arī ērta, lai pielktu caurules. Tā nav dārga, lai tur ietaupītu kaut ko. Tāpat jāņem vērā maksimālie vienas betona plāksnes izmēri. Pieļauju, ka lielākajā telpā plāksne būs jāsadala 2 daļās. Sliekšņu vietās arī tāpat būs šuve.
Grauzēji. Protams nav slikti, ja zem putuplasta ir viss tas sablietētais kas minēts un betons, liess taupīšanas nolūkos. Pamatos nav robi. Bet pats galvenais - ir tie grauzēji teritorijā jāindē, jo īpaši rudeņos. Nezinu, sakritība vai likumsakarība, bet šogad ir vienīgais gads, kad grauzēji nav postījuši daiļdārzu. Rudenī es konskventi bēniņos indēju tik ilgi, kamēr nebija ēdāju pie indes traukiem. Agrāk ar to konsekvenci bija kā bija, izbērta haotiski utt. Pēc rudens darba (iztērēju kādas 2 pakas ar sarkanājam granulām) ziemā ne reizi nedzirdēju grauzēju skaņas. Ja bail par mājdzīvniekiem (tādi arī ir man), tad var turēt pretindi - tur laikam bija karotīns? Jāpskata paka.
Grauzēji. Protams nav slikti, ja zem putuplasta ir viss tas sablietētais kas minēts un betons, liess taupīšanas nolūkos. Pamatos nav robi. Bet pats galvenais - ir tie grauzēji teritorijā jāindē, jo īpaši rudeņos. Nezinu, sakritība vai likumsakarība, bet šogad ir vienīgais gads, kad grauzēji nav postījuši daiļdārzu. Rudenī es konskventi bēniņos indēju tik ilgi, kamēr nebija ēdāju pie indes traukiem. Agrāk ar to konsekvenci bija kā bija, izbērta haotiski utt. Pēc rudens darba (iztērēju kādas 2 pakas ar sarkanājam granulām) ziemā ne reizi nedzirdēju grauzēju skaņas. Ja bail par mājdzīvniekiem (tādi arī ir man), tad var turēt pretindi - tur laikam bija karotīns? Jāpskata paka.
Autors:
slēpnis nelog
()
Datums: 02/05/2013 13:06
Vilnis Radio, kā Tu tiki pie pulēta betona? Pats darīji vai nolīgi kādu?
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 02/05/2013 15:29
Nolīgu, jo tur ir vajadzīgas specmašīnas, lielas slpimāšinas, turklāt nebija nekāda pieredze. Tagad, iespējams ņemtu uz nomu. Firmas maz, es atradu 2as, viena no tām vairāk strādā ar lielākām industriālām platībām. Galvenais, ka man tas sanāca lētāk par betons+flīzes, kas bija mans sākotnējais plāns. Rezultāts viennozīmīgi labāks par flīzēm. Tur ir nianses, bet tas ir to vērts.
Mazai platībai ap 3x3 to var mierīgi izdarīt arī ar rokas flex un specripām.
Mazai platībai ap 3x3 to var mierīgi izdarīt arī ar rokas flex un specripām.
Autors:
ljimps
()
Datums: 10/05/2013 00:12
Sveiki vēlreiz!
Ņemot vērā ieteikumus esmu izlēmis par labu apsildāmajām grīdām. Pat nezinu, kurā brīdī biju atmetis šo domu, laikam pārāk daudz dažādu problēmu vienā reizē, tāpēc arī nobijos, ka apsildāmās grīdas nepavilkšu. Lēnām vēlreiz papētot tomēr šķiet ka tik traki nemaz nav.
Darbi pavirzījušies uz priekšu, grīdas izlauztas visā mājā, praktiski arī norakta vieta priekš jaunās grīdas, izņemot šķembas. Vēl norakt 15cm un pēc tam sabērt atpakaļ ar šķembām visā mājā vairs roka neceļas, mugura jau tagad galīgi līka :) Pēc daudzu ieteikumiem putoplasts un plēve jau būs labu labā barjera pret kapilāro mitrumu. Un ar žurkām nāksies pakarot un sakārtot saimniecību.
Problēma, ar ko tagad esmu saskāries ir starpsienās sapuvuši apakšējie baļķi. Te bilde:
[content28-foto.inbox.lv]
Mana doma kā ar to cīnīties sekojoša:
1)izzāģēt apakšējā baļķī robu, lai pret otro baļķi atspiestu domkratu un to nedaudz paceltu.
2)uz betona kuča uzklāt hidroizolāciju.
3)tā kā starpsienas balstās tikai uz betona kluča katrā galā, kas ir zemāks par ārējo sienu pamatu, tad apakšējā baļķa vietā katrā stūrī ielikt kādu celtniecības bloku. Šeit jautājums - kādu? Esmu dzirdējis, ka gāzbetona nedrīkst likt, jo saskarē ar koku tas bojā koku. Vai tā ir? Vai ir bloki, kuri būtu piemērotāki? Vajadzētu, lai tos blokus var kaut kā civilizēti precīzi piezāģēt vajadzīgajā augstumā.
Vai būtu nepieciešams bloku likt mazliet augstāku par esošā pirmā baļķa augstumu, paredzot ka pēc šīm darbībām siena tuvākajā laikā varētu strauji nosēsties?
Vai ir vēl kādi ieteikumi? Manuprāt lielākais plus šādi rīkojoties ir tas, ka zem starpsienām varēs ieklāt to grīdu visu vienlaidus neiebetonējot kaut kādus puvekļus.
Ārējās sienas izskatās ciešami, lieli bojājumi nav novērojami.
Paldies par atbildēm.
Ņemot vērā ieteikumus esmu izlēmis par labu apsildāmajām grīdām. Pat nezinu, kurā brīdī biju atmetis šo domu, laikam pārāk daudz dažādu problēmu vienā reizē, tāpēc arī nobijos, ka apsildāmās grīdas nepavilkšu. Lēnām vēlreiz papētot tomēr šķiet ka tik traki nemaz nav.
Darbi pavirzījušies uz priekšu, grīdas izlauztas visā mājā, praktiski arī norakta vieta priekš jaunās grīdas, izņemot šķembas. Vēl norakt 15cm un pēc tam sabērt atpakaļ ar šķembām visā mājā vairs roka neceļas, mugura jau tagad galīgi līka :) Pēc daudzu ieteikumiem putoplasts un plēve jau būs labu labā barjera pret kapilāro mitrumu. Un ar žurkām nāksies pakarot un sakārtot saimniecību.
Problēma, ar ko tagad esmu saskāries ir starpsienās sapuvuši apakšējie baļķi. Te bilde:
[content28-foto.inbox.lv]
Mana doma kā ar to cīnīties sekojoša:
1)izzāģēt apakšējā baļķī robu, lai pret otro baļķi atspiestu domkratu un to nedaudz paceltu.
2)uz betona kuča uzklāt hidroizolāciju.
3)tā kā starpsienas balstās tikai uz betona kluča katrā galā, kas ir zemāks par ārējo sienu pamatu, tad apakšējā baļķa vietā katrā stūrī ielikt kādu celtniecības bloku. Šeit jautājums - kādu? Esmu dzirdējis, ka gāzbetona nedrīkst likt, jo saskarē ar koku tas bojā koku. Vai tā ir? Vai ir bloki, kuri būtu piemērotāki? Vajadzētu, lai tos blokus var kaut kā civilizēti precīzi piezāģēt vajadzīgajā augstumā.
Vai būtu nepieciešams bloku likt mazliet augstāku par esošā pirmā baļķa augstumu, paredzot ka pēc šīm darbībām siena tuvākajā laikā varētu strauji nosēsties?
Vai ir vēl kādi ieteikumi? Manuprāt lielākais plus šādi rīkojoties ir tas, ka zem starpsienām varēs ieklāt to grīdu visu vienlaidus neiebetonējot kaut kādus puvekļus.
Ārējās sienas izskatās ciešami, lieli bojājumi nav novērojami.
Paldies par atbildēm.
Autors:
khe
()
Datums: 10/05/2013 08:10
Blokam ar sienu nevajadzētu saskarties. Var likt uz no jauna iebetonēta pamata hidroizolāciju, tad ūdensizturīgo finieri un beigās paķīlēt ar slaidiem ķīļiem.
Autors:
Guchii
()
Datums: 10/05/2013 09:14
Es zāģējot laukā apakšējā baļķa posmus ieliku keramzītbloku. Protams, pirms tam apakšā izlīdzinot pamatu un liekot hidroizolāciju.
Pašreizējā: 2 no 3