UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Sienu apšūšana
Autors: Reno ()
Datums: 08/05/2013 23:15

Labs vakars .

Pats jau dažādus remont darbus savā saimniecībā esmu veicis , bet šis tas pieklibo .
Varbūt kāds no meistariem dos kādu labu padomu .
Saimniecības ēkā esmu nolēmis apšūt sienas . Ēkai Otrais stāvs ir no koka karkasa .
Griesti un grīda ar gatava .
Sienas ir apšūtas no ārpuses ar platiem dēļiem , bet ir ļoti daudz nelielu šķirbu , jo dēļi kā jau dēļi .
Sienas būs reģipša . Man interesētu kāda sistēma nāktu starp to koka dēli līdz reģipsim .
Saprotu , ka tur jāliek kāda pretvēja barjera vai plāksnes , lai tās šķirbas aiztaisītu , lai vējš un mitrums netiek klāt .
Ko labāk man darīt , lai to visu apšūtu ?
Vēlos atrast ērtāko risinājumu .
>
>
Paldies .

Re: Sienu apšūšana
Autors: Julia ()
Datums: 03/06/2013 23:52

Jap, es arī gribētu kādu pieredzi dzirdēt, šādā jautājumā, man gan ir guļbūve ar ķieģeļiem, no iekšas izplēšam visu to "padomju reģipsi" un mūsdienu reģipsi nav vēlmes likt iekšā, bet ko citu?

Re: Sienu apšūšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 04/06/2013 06:55

Reno.... tev ir stāvkarkasa tipa saimniecības ēka, kur jumta stāvs ir domāts ? ... dzīvošanai vai kā... ja tikai kā saimniecības ēka, bez apsildes, tad sistēmai ar vēja barjeru nav nekādas nozīmes. Vēja barjera aizsargā siltumizolāciju vai iekšējo guļbūves nesošo sienu no aukstā gaisa dzesējošās ietekmes... ? tad kā, ko tu gribi neapkurināmas telpas vai siltas dzīvojamās?

Julija(i)...tev ir vienstāvu dzīvojamā ēka guļbūves izpildījumā, kas savulaik apšūta ar ķieģeli un iekšpusē riģipsis. Ja ēka ir nopietnai dzīvošanai cauru gadu, tad varbūt arī vērts noajaukt ārējo (auksto)
1/2 ķieģeļa apšuvumu, kurš rada apšaubāmu siltuma efektu?
Gulbūves iekšējā apdare... koka; metāla vertikālas vadotnes ar slīdošu stiprinājumu pie guļbūves un apšuj kā vien gribi .... lakoti vagondēlīši; tapetes uz OSB3 plātnes vai tā paša riģipša; apmetums uz fibrolīta.
Fasādes daļā tad parādas bērta vai pūsta siltumizolācija no ekovates starp vadotnēm. Tad virsū pretvēja membrānas ( 3,2mm kokšķiedru plātne... vai citas) un apdare - dēļi vai fibrolīts ar apmetumu.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   **      **  **    **  **     ** 
 ***   ***  **    **  **  **  **  ***   **  **     ** 
 **** ****  **        **  **  **  ****  **  **     ** 
 ** *** **  **        **  **  **  ** ** **  **     ** 
 **     **  **        **  **  **  **  ****  **     ** 
 **     **  **    **  **  **  **  **   ***  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727