UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Grīdas segums.
Autors: Ugo ()
Datums: 28/06/2013 21:10

Tiek remontēta telpa pagrabstāvā. Ir radies jautājums - vai šajā telpā būtu lietderīgi grīdas segumam izmantot parkete dēļus (tos kurus var nopirkt veikalā 13-14mm biezus). Telpa atrodas 2/3 zem zemes un ir viens salīdzinoši mazs logs. Telpā īpaši mitrs nav, no grīdas mitrums nenāk, bet tā kā saule praktiski neiespīd, tad drēgnums tāpat jūtams. Istabā būs 2 centrālapkures radiatori, bet tas jau ziemas periodam. Flīzes gan negribētu likt.

Re: Grīdas segums.
Autors: m. ()
Datums: 29/06/2013 09:21

Mana ipašumā ir nonācis lidzīgs dzivoklis ar parastu koka gridu, nelietots jau gadus 10-20 kā izskatās un bez apkures. Deļiem nav ne vainas, parbaudīju pie arsienas ar skruvgriezni pabakstot.

Re: Grīdas segums.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 29/06/2013 13:09

Vispār jau 1. Latvijas laika būvnormatīvi aizliedza pagraba un puspagraba telpās ierīkot dzīvojamās istabas - toreiz nebija penicilīna ar ko ārstēt tuberkolozi.
Bet, ja lietu mēģina risināt ar šībrīža tehniskajām iespējām... tad ārsienu no ārpuses - apbērtās zemes puses siltinot ar 5...10cm polistirola vai polistirēna plāksnēm un veidojot grīdu ar tādu pašu izolāciju, var iegūt pietiekoši kvalitatīvu "dzīvojamo" telpu. Tikai ja loga laukums pret grīdas laukumu ir zem mazāks kā 1:8 . tad nosacīti veidosies psiholoģiskais diskomforts - istaba kā cietuma kamera.
Noteikti vajadzīga vēdināsana un ja iespējams, tad apsildāma grīda. Parastajās telpās grīda izsilst līdz vidējai gaisa temperatūrai vasarā 16...22 grādiem, kamēr pie zemes tā diezin vai pārsniegs 12..14 grādus un tas vasarā arī radīs diskomfortu.

Re: Grīdas segums.
Autors: Ugo ()
Datums: 29/06/2013 16:17

Telpa nebūs paredzēta tīri dzīvošanai, bet gan kā teikt "pasākumiem", varbūt nedaudz kā trenežieru zāli (tas gan laikam skaļi teikts), ielikt zviedru sienu bērniem utt. Tā doma bija tāda vai tie parketa dēļi ļoti nestaigās un necels kūkumus. Pašlaik grīda ir sabetonēta un apakšā zem betona putupolistirols un plēve. Sienas no ārpuses nav apstrādātas ar putupolistirolu, to vairs nav iespējams izdarīt. Iekšpusē nedaudz mitrs bija tikai viens stūris, kas apstrādāts tagad ar Hidrostop HL110. Cerams, ka mitrums iekšā neparādīsies.

Re: Grīdas segums.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 29/06/2013 19:56

Nu laicīgiem pasākumiem telpa noteikti der.
Taču koka elementu ienešana zem zemes līmeņa novietotā telpā noteikti problemātiskāka nekā virszemes telpām. Tas saistīts ar to, ka zeme vasarā darbojas kā "ledusskapis", kur zemes vēsums atdzesē virsmu konstrukcijas un tādejādi vasaras siltais un mitrais gaiss bieži vien nonāk kondensācijas zonu ietekmē - " Iekšpusē nedaudz mitrs bija tikai viens stūris, kas apstrādāts tagad ar Hidrostop HL110."... manā izpratnē, ja ziemā šis mitrums nav redzams, bet parādās siltajā gadalaikā, tad tas ir kondensācijas mitrums līdzīgi svītošajām aukstā ūdensvada caurulēm. Tapēc koka elementos iekšējā mitruma lēkāšana būs lielāka un tapēc jākonsultējās pie parketa ražotāju tehnologiem... varbūt ar speciālām lakām var novaldīt gaisa infiltrāciju kokā, bet drīzāk jāizmanto gaisa kondicionēšanas iekārtas, kas visu laiku samazina telpā ieplūstošā gaisa mitrumu vasarā - siltajā gadalaikā, kad nav ieslēgta apkure.. Ziemā noteikti problēmu nebūs.

Re: Grīdas segums.
Autors: anno ()
Datums: 30/06/2013 00:35

Priedes durvis puspagrabā pa vasaru gan tā sabriest, ka nevar atvērt, kaut arī logi caurvējā vaļā, karstās dienās flīžu grīda kļūst apraso mitra kondensāta dēļ (apakšā zem flīzēm gan tikai betons).

Re: Grīdas segums.
Autors: Praktiķis ()
Datums: 30/06/2013 08:26

anno Wrote:
-------------------------------------------------------
> Priedes durvis puspagrabā pa vasaru gan tā
> sabriest, ka nevar atvērt, kaut arī logi
> caurvējā vaļā, karstās dienās flīžu
> grīda kļūst apraso mitra kondensāta dēļ
> (apakšā zem flīzēm gan tikai betons).

Tur jau arī tā vaina-vēsajā pagrabā mitrums tikai vairojas,ja tajā laid iekšā silto gaisu. Karstajās dienās nevajadzētu pārspīlēt ar vēdināšanu.Risinājums varētu būt mitruma savācējs ķas uztur Rh 70% procentu robežās,mazāk nemaz nevajag lai nekas īpaši nebriestu.

Re: Grīdas segums.
Autors: Ugo ()
Datums: 30/06/2013 09:23

.Risinājums varētu būt mitruma
> savācējs ķas uztur Rh 70% procentu
> robežās,mazāk nemaz nevajag lai nekas īpaši
> nebriestu.

Tieši par šādu mitruma savācēju arī tiek domāts, ka vajadzēs viņu iegādāties un lietot tieši vasaras periodā, jo ziemā darbosies centrālapkures radiatori. Paskatījos, ko piedāvā - ir tīri pieņemami risinājumi sadīves vajadībām. Pašlaik viņš tiek izmantots remontdarbu laikā (tiek iznomāts), jo savādāk žūšanas process ir ļoti ilgs.
Būs tomēr jāriskē un jāliek tas 3slāņu parkets, vienīgi rodas jautājums par apakšklāju. Var likt parasto, vai jāliek mitruma necaurlaidīgs? Kaut gan zem betona un putaplasta ir palikta plēve.

Uģis

Re: Grīdas segums.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 30/06/2013 09:38

... tātad tās telpas puspagrabā, kur vēlies izmantot koku apdarē ir jānorobežo no tiešas caurvēdināšanas - durvis jāaprīko ar blīvējumiem pa visu kontūru, atslēgas caurumam jābūt ciet . Visiem caurumiem sienā noblīvētiem un vēdināšanas restītēm vasaras režīmā aizklātām. tad pie darbojošas gaisa sausināšanas - kondicionēšanas sistēmas jānodrošina telpas gaisam tāds iekšējais mitrums , kurš atbilst koksnes iekšējam higroskopiskajam mitrumam. Grāmatās par koka konstrukcijām var atrast tabulu, kur tas redzams.
Piezīmei par grīdas mitruma necaurlaidību nav runas, jo vainīgais mitrums ir telpā ieplūstošajā gaisā, kas atdziest uz aukstām virsmām un kondensējas. Plēve, kura cauri nelaiž mitrumu - tomēr cauri laiž aukstumu no grunts un šis aukstums ir iemesls palielinātajam mitrumam.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **        ********   **      **  **      ** 
  **  **   **        **     **  **  **  **  **  **  ** 
   ****    **        **     **  **  **  **  **  **  ** 
    **     **        **     **  **  **  **  **  **  ** 
    **     **        **     **  **  **  **  **  **  ** 
    **     **        **     **  **  **  **  **  **  ** 
    **     ********  ********    ***  ***    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727