UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
koka deli uz siltas gridas
Autors:
kaspars8975
()
Datums: 29/09/2013 23:01
Bus majai betona grida ar siltajam trubam. Ta ka gribetos virsu likt koka masivus delus kadus 15-18 mm osis. esmu dzirdejis dazadus viedoklus vai var un kā var. tad nu jautajums sejienes speciem kads tad butu labakais risinajums ka klat masivu koku uz siltajam gridam?
Re: koka deli uz siltas gridas
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 30/09/2013 20:50
Koks tiek pielīmēts pie betona ar elastīgu līmi. Galvenais nodrošināt atbilstošus virsmu mitrumus... bet to labāk pastāstīs grīdu ieklājēji.
Autors:
rbm
()
Datums: 30/09/2013 21:32
Biju veikalā tūkstoš grīdas. Tur cik varēja saprast zinoši cilvēki teica šādi - vainu izvēlies plāno dēļu grīdu un samierinies ar mūžīgām spraugām, nepietiekamu siltuma atdevi vai arī 2slāņu parkets un maksimums 28grādi betona grīdā.
Sev laikam mērķēšu uz otro variantu.
Sev laikam mērķēšu uz otro variantu.
Autors:
J
()
Datums: 30/09/2013 23:19
Kāpēc radiatorus neviens cieši neiepako dēļu kastēs?
Autors:
MW
()
Datums: 01/10/2013 09:55
Šajā jautājumā viedokļi ir ļoti atšķirīgi, pieļauju ka ir speciāli koka dēļi, kas ir termiski apstrādāti un vairs "nekustās" mitruma - temperatūras ietekmē, bet tad tie ir ļoti specifiski. Es ieteikti tikai vienu risinājumu:
1. Tirgotājs parāda objektu, kurā grīda ir šādi uzstādīta, ar iespēju aprunāties ar lietotāju.
2. Tirgotājs pats liek grīdu un dod min 2g. garantiju.
Ņem vērā, ka labas atsauksmes par šādu risnājumu pagiadām nav dzirdētas, bet tas jau nenozīmē, ka to nevar izveidot. Attiecībā uz siltuma pretestību, tur vienkārši jāaprēkina, jo enerģijas patēriņš ēkā mazāks, jo mazāks siltums caur grīdu jāpievada, tā kā var izdoties.
1. Tirgotājs parāda objektu, kurā grīda ir šādi uzstādīta, ar iespēju aprunāties ar lietotāju.
2. Tirgotājs pats liek grīdu un dod min 2g. garantiju.
Ņem vērā, ka labas atsauksmes par šādu risnājumu pagiadām nav dzirdētas, bet tas jau nenozīmē, ka to nevar izveidot. Attiecībā uz siltuma pretestību, tur vienkārši jāaprēkina, jo enerģijas patēriņš ēkā mazāks, jo mazāks siltums caur grīdu jāpievada, tā kā var izdoties.
Autors:
mmm777
()
Datums: 01/10/2013 22:58
Man pagaidām ozola trīsslāņu parkets uz betona grīdas. Pietiek ja grīdu uzsilda līdz 24-26 grādi arī bargā salā. 160 m2 mājai kurinot ar gāzi izlīdzinātais 70 Ls mēnesī. dzirdēju, ka ozols mazāk padodas staigāšanai. Kļavu likt nedrīkst. Man šķirbu nav un ir ok.
Uz pakas bija raks'tits ka var likt siltām grīdām. Es liku apakšā to somu membrānu ar mazām putoplasta bumbiņām. Ko ražotājs iesaka siltajām grīdām. Korķi noteikti neliktu. Miera ielā var dabūt. tagad gan gribētu pamēģināt pielīmēt šo parketu. Nez kā tad būtu ar šķirbām. Siltuma atdeve noteikti būtu vēl labāka.
Uz pakas bija raks'tits ka var likt siltām grīdām. Es liku apakšā to somu membrānu ar mazām putoplasta bumbiņām. Ko ražotājs iesaka siltajām grīdām. Korķi noteikti neliktu. Miera ielā var dabūt. tagad gan gribētu pamēģināt pielīmēt šo parketu. Nez kā tad būtu ar šķirbām. Siltuma atdeve noteikti būtu vēl labāka.