UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Nolaist zemāk griestus
Autors: Redmunds ()
Datums: 31/12/2013 16:49

Labdien,

ir veca mūra kūts ar nesen uzliktu kopņu jumtu. Tā kā mūrlatas ir 15 cm un "sijas" jeb kopņu apakšējā daļa balstās uz mūrlatām, sanāk, ka šobrīd griestu līmenis peld gaisā (pašu griestu vēl nav) 15 cm virs sienām.

Vēlos pazemināt šo līmeni par 20 cm. Ir doma ka varētu to darīt piestiprinot pie kopņu apakšējās daļas 20x5cm brusas (perpendikulāri kopņu virzienam)

Šeit var redzēt skici kā izskatās šobrīd un kāda ir iecere - [i.imgur.com]

un 3D (sarkanās ir brusas)

[i.imgur.com]

Rodas sekojošs jautājums, kā labāk stiprināt šīs brusas pie kopnēm? Varbūt ir kādi speciāli metāla stiprinājumi?
Konstrukcijai būtu jāiztur pašu brusu svars + griestu riģipsis + 25 cm siltinājuma vate.
Solis starp kopnēm 90cm. Griestu izmēri apmēram 6.7mx11.7m

Re: Nolaist zemāk griestus
Autors: khe ()
Datums: 31/12/2013 18:46

Ap kopnes apakšu apmesta metāla(2mm) caurumlenta un ķīļi virs kopnes metāla, ja negrib caurumot kopnes apakšu... Bet tā lenta būtu aukstumtilts... Nav zināms kas ir kopnes apakšmalā.

Autors: aaaa ()
Datums: 31/12/2013 20:35

Ja jau doma ir likt reģipsi - kāpēc jātērē kokmateriāli - liec metāla distancerus un uz tiem uz profiliem reģipsi - uz leju vari palaist, cik sirds vēlās - atkarīgs no distanceru garuma. Tikai uzreiz jāizdomā, kā liksi siltinājumu, lai tas neguļ uz reģipša - kaut kādu retu dēļu klāju jau vajadzēs pie kopnēm naglot. Es liku 20x100 dēļus, neatceros, laikam ar soli 30 cm. Galvenais siltinājumā būs labi nostrādāt tās perimetra malas, kur mūrlatas saliktas - tas tev izšķirs visu griestu siltinājuma efektivitāti, jo aiz reģipša parasti ir tukšums un tur nekur aukstums nedrīkst tikt klāt, citādi nekas labs nebūs. Un protams, hermētiska vēja barjera virs siltinājuma.

Autors: aaaa ()
Datums: 31/12/2013 20:41

Ja tomēr gribi tādas brusas stiprināt, tad tev jāmeklē tā saucamie spāru leņķi, tirgo visos Depo utt. Klasiski šamos stiprina ar enkurnaglām, vai enkurskrūvēm. Es gan ļoti silti iesaku visas nesošās konstrukcijas naglot un nekādā gadījumā neskrūvēt. (pie mums enkurskrūves nevar dabūt, bet enkurnaglas ir - tajā pašā Depo). Iemesls - skrūves lūst, naglas nelūst!!!
[www.relians.lv]
[www.salidzini.lv]
[www.youtube.com]

Autors: Jurcix ()
Datums: 31/12/2013 20:42

Es būtu darijis bik savādāk.Katrai kopnei sānā pa 50X50 latai un starpās colīgos dēļus retināti izkrāmējis,jo melnie griesti tev jau tāpat jātaisa,savādāk pakojot vēl izvelsies cauri.Par griestiem,es jau labāk būtu licis tos reģipša griestus uz dubulto karkasu,spices skrūvējis pie kopnēm, tad kaut metru var zemāk nolaist.Pirmo karkasu ik pa metram būtu taisijis,apakšējo jau solī ik pa 40cm, abus savienojis ar knauf dubultā karkasa savienojumiem.Ļoti ērti un ātri lielas telpas ar reģipša griestiem tā ir uztaisīt.

Autors: Praktiķis ()
Datums: 31/12/2013 23:13

Galvenā doma laikam jau ir tā, lai arī siltinājumu varētu nolaist zem mūra augšējā līmeņa, ne tikai griestus.Parasts reģipša piekārto griestu karkass varētu būt pa švaku,turklāt katra metāla piekare veidos aukstuma tiltu(tādas vajadzētu ļoti daudz).Mans variants varētu būt šāds: jānopērk finiera atgriezumi(strēmeles 10-15cm platas~50cm garas) Tās ik pa metram pieskrūvē abās pusēs kopnei nolaižot 30cm uz leju. Veidojas tādas finiera skavas kuras izmantojam lai vajadzīgajā augstumā varam iestiprināt kopnes biezuma brusiņu(50x100)-tieši zem kopnes.Tad būtu no apakšas pie tām jāskrūvē retināts dēļu klājs(perpendikulārs kopnēm) uz kā jau droši varētu guldīt siltinājumu.Ja nav dzīvojamās telpas-tad reģipsi no apakšas var skrūvēt pa taisno pie dēļiem-bez papildus karkasa.Tvaika izolācija arī protams starpā.

Autors: PikkO ()
Datums: 01/01/2014 20:14

to Redmunds
doma loģiska un saprātīga .... tā arī stprini tās garensijasas (latas) ... izmato tā saucamos "taureņus"'.... nopērkami visos būvmateriālu veialos pie būvkalumiem ... kuri paredzēti koka elementu perpendikurārai savienošanai ... par augstuma tiltiem vari neiespringt jo to apjoms uz kopējā laukuma ir tik neliels, ka tos var neņemt vērā ...

veiksmīgu šo 2014 būvniecības gadu

Autors: Praktiķis ()
Datums: 04/01/2014 16:08

Risinājums vairāk nekā tradicionāls,bet vai ir lietderīgi finiera distanceru vietā iestrādāt masīvu kokmateriālu visā biezumā,ja tam jātur tikai siltinājums un riģipša griesti? Es tā nedarītu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.