UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Jumta siltināšana bēņiņos
Autors:
Aldis Dauksts
()
Datums: 15/01/2014 13:11
Labdien!
Vēlos siltināt Jumtu bēniņos.Jumts latots ar dēļiem,tad uzklats ir ruberoits un pēc tam šifers,jo māja celta padomju laikā.
Vai parezi būs ,ka starp spārem ieklāšu membratu astājot gaisa spraugu 5cm ,pēc tam lieku siltinajumu vismaz 20 cm un pēc tam noklāju ar Tvaika izolējošo plēvi??????????
Vēlos siltināt Jumtu bēniņos.Jumts latots ar dēļiem,tad uzklats ir ruberoits un pēc tam šifers,jo māja celta padomju laikā.
Vai parezi būs ,ka starp spārem ieklāšu membratu astājot gaisa spraugu 5cm ,pēc tam lieku siltinajumu vismaz 20 cm un pēc tam noklāju ar Tvaika izolējošo plēvi??????????
Re: Jumta siltināšana bēņiņos
Autors:
NBCBO Students
()
Datums: 15/01/2014 16:07
Ja starp dēļien ir palikušas šķirbas, kuras visticamāk ir, un ruberoīds ir paplaisājis vai saviļņojies no ilgstoša karstuma vasarās tad tur notiks gaisa cirkulācija un spraugu vari neatstāt, ja atstāj tad arī pārliecinies vai laidumi starp spārēm augšā ventilējās, nu teiktu ka parasti vecajās mājās tur šķirbu ir pa pilam kur gaisam izkļūt, tev jāņem vērā faktors lai gaiss cirkulē. tvaika izolējošo plēvi liec tādā gadījumā ja mājā ir kaut nedaudz ventilācijas vietu. Jo parasti vecajās mājās saliek plastmasa logus, bez ventilācijas atverēm, nopako visu ar plēvi un tad saproti pats kāds tev tur būs klimats, gaiss...
Autors:
Aldis dauksts
()
Datums: 15/01/2014 17:02
NBCBO Students Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja starp dēļien ir palikušas šķirbas, kuras
> visticamāk ir, un ruberoīds ir paplaisājis vai
> saviļņojies no ilgstoša karstuma vasarās tad
> tur notiks gaisa cirkulācija un spraugu vari
> neatstāt, ja atstāj tad arī pārliecinies vai
> laidumi starp spārēm augšā ventilējās, nu
> teiktu ka parasti vecajās mājās tur šķirbu ir
> pa pilam kur gaisam izkļūt, tev jāņem vērā
> faktors lai gaiss cirkulē. tvaika izolējošo
> plēvi liec tādā gadījumā ja mājā ir kaut
> nedaudz ventilācijas vietu. Jo parasti vecajās
> mājās saliek plastmasa logus, bez ventilācijas
> atverēm, nopako visu ar plēvi un tad saproti
> pats kāds tev tur būs klimats, gaiss...
Es tik noprotu pēc siltinājuma ieklāšanas spārēs uzreiz šut ciet ar mitrum izturīgo reģipsi,jo man doma ir izveidot dzīvojamo telpu bēniņos un vietas ir ļoti daudz priekš dzīvojamās telpas.
-------------------------------------------------------
> Ja starp dēļien ir palikušas šķirbas, kuras
> visticamāk ir, un ruberoīds ir paplaisājis vai
> saviļņojies no ilgstoša karstuma vasarās tad
> tur notiks gaisa cirkulācija un spraugu vari
> neatstāt, ja atstāj tad arī pārliecinies vai
> laidumi starp spārēm augšā ventilējās, nu
> teiktu ka parasti vecajās mājās tur šķirbu ir
> pa pilam kur gaisam izkļūt, tev jāņem vērā
> faktors lai gaiss cirkulē. tvaika izolējošo
> plēvi liec tādā gadījumā ja mājā ir kaut
> nedaudz ventilācijas vietu. Jo parasti vecajās
> mājās saliek plastmasa logus, bez ventilācijas
> atverēm, nopako visu ar plēvi un tad saproti
> pats kāds tev tur būs klimats, gaiss...
Es tik noprotu pēc siltinājuma ieklāšanas spārēs uzreiz šut ciet ar mitrum izturīgo reģipsi,jo man doma ir izveidot dzīvojamo telpu bēniņos un vietas ir ļoti daudz priekš dzīvojamās telpas.
Autors:
NBCBO Students
()
Datums: 15/01/2014 17:49
Nu ja spāres ir vienā plaknē taisnas tad vari šūt uzreiz uz spārēm reģipsi, bet tad viennozīmīgi apdari ar tapetēm (jo plaisās).. BET ja spāru laidumi ir lielāki par 50cm, nepieciešams būs šķērslatojums, no piemēram koak dēļiem (colīgajiem) vai no uw profiliem kur uz distanceru rēķina notiks spāru staigāšana un neradīs plaisas reģipša šuvēs, (pievērs uzmanību gala šuvēm, kur siets ir jāiegremdē reģipsī no katra loksnes gala izgriežot gropi 2cm platu un 2-3mm dziļu) un liec parasto reģipsi.
un ja liksi uw profilus starp tiev iestrādā vēl paroc akmensvati šķērsām spārēm un starpspāru pakojuma salaiduma vietām.
un ja liksi uw profilus starp tiev iestrādā vēl paroc akmensvati šķērsām spārēm un starpspāru pakojuma salaiduma vietām.
Autors:
NBCBO Students
()
Datums: 15/01/2014 18:13
labojums... cd profils...
Autors:
ETT
()
Datums: 15/01/2014 20:41
Jebkurš bleķa profils ir aukstuma tiltiņš, kuru jānosedz ar citu kārtu, tāpēc to lietošana vairāk attaisnojama starpsienu, uzkārto griestu un tml.konstrukcijās. Gaisa spraugu protams vajag, šiferis, precīzāk azbestcementa viļņotās loksnes :) .nav mūžīgs, un kas to zina, kādu izdomā nākošo jumta klājumu likt. Pie kam, gaisa spraugu vajag no jumta kārbas, līdz pat korei, lai nebūtu noslēgta. Tad prtotams kaut ko pret vēju - pretvēja plēvi, grīdas kartonu, vai ko līdzīgu, kas elpo, bet aiztur strauju gaisa cirkulāciju siltumizolācijā. Tvaika plēves lietojums atkarībā no siltumizolācijas materiāla. Tvaika plēves esamībai vai neesamībai nav jāaizstāj ventilācija, bet gan jānodrošina būvkonstrukciju noturību, nemainību un higiēnu. Ja lieto plātņu materiālus, tad tos ieteicams likt vismaz divos slāņos. Spāru gadījumā, pēdējo uz telpas pusi liek perpendikulāri spārēm. Tādejādi arī iespējams nolīmeņot sienas virsmu. Siets plaisāšanu neglābj. Visnoturīgākā pret plaisām ir papīra lenta. Lietojot papīra šuvju lenti, gala apstrāde var būt arī krāsojums. Šādi veidota virsma ir plaisu noturigāka, nekā siets šuvēs un tapete noslēdzošā. Mitrumizturīga reģipša lietošanai šinī gadījumā nav iemesla.
Autors:
NBCBO Students
()
Datums: 17/01/2014 08:55
ja kādreiz nākotnē veidos jaunu jumta segumu nu piem. pēc gadiem 10 tad gaisa plūsmas spraugu varēs veidot no ārpuses ar latojumu, loksnēm, šķērslatojumu un tt...
Jā metāla profils ir aukstuma tiltiņš, bet minēju ka liekam vati zem profiliem perpendikulāri spārēm, un starpspāru pakojuma salaiduma vietām...
Un vēl ir gadiem pierādīts un praktizēts ka nekāds siets un lenta neglābs no plaisāšanas ja liksi reģipsi mansardā tieši uz spārēm...
Jā metāla profils ir aukstuma tiltiņš, bet minēju ka liekam vati zem profiliem perpendikulāri spārēm, un starpspāru pakojuma salaiduma vietām...
Un vēl ir gadiem pierādīts un praktizēts ka nekāds siets un lenta neglābs no plaisāšanas ja liksi reģipsi mansardā tieši uz spārēm...
Autors:
Agrisss
()
Datums: 18/01/2014 10:46
Vēlreiz īpaši "gudrajiem" - man ir 1,2m starp spārēm, lubiņas un virs tām šīferis.
Es no apakšas varu salikt reģipsi un visu līdz pat lubiņām piepūst ar ekovati (kurai it kā nekādas plēves nevajagot)? Vai tomēr vajag kā citādi? Man līdz galam nav skaidrs, kur tam gaisam jāstaigā? Starp šīferi un lubiņām, vai starp lubiņām un siltinājumu?
Pēc pāris gadiem (es tā ceru) jumta segumu mainīšu. Pāris speciālisti man teica, ka lubiņas nost plēst nekādā gadījumā nevajag. Tad nu sapratu, ka vienkārši noņemšu veco padomju šīferi un uzlikšu tagadējo jauno. Saka, ka tam nevajagot kondensāta plēves, jo uz šīfera tāpat kā uz dakstiņiem it kā kondensāts neveidojas.
Pieļauju, ka mans personīgais viedoklis ir galīgi nepareizs, bet tieši tāpēc arī pirms procesa vaicāju. :)
Es no apakšas varu salikt reģipsi un visu līdz pat lubiņām piepūst ar ekovati (kurai it kā nekādas plēves nevajagot)? Vai tomēr vajag kā citādi? Man līdz galam nav skaidrs, kur tam gaisam jāstaigā? Starp šīferi un lubiņām, vai starp lubiņām un siltinājumu?
Pēc pāris gadiem (es tā ceru) jumta segumu mainīšu. Pāris speciālisti man teica, ka lubiņas nost plēst nekādā gadījumā nevajag. Tad nu sapratu, ka vienkārši noņemšu veco padomju šīferi un uzlikšu tagadējo jauno. Saka, ka tam nevajagot kondensāta plēves, jo uz šīfera tāpat kā uz dakstiņiem it kā kondensāts neveidojas.
Pieļauju, ka mans personīgais viedoklis ir galīgi nepareizs, bet tieši tāpēc arī pirms procesa vaicāju. :)
Autors:
Mārtiņš 737
()
Datums: 18/01/2014 11:21
Varam nosiltināt par pieņemamām naudām.
Esam brigāde kas atrodas Rīgas rajonā,un strādā pa visu Latviju.
Ir ļoti laba reputācija,un labi māju piemēri kuras esam cēluši.
Zvani 26206166 Mārtiņš Ja nepieciešama konsultācija arī varat zvanīt.
Esam brigāde kas atrodas Rīgas rajonā,un strādā pa visu Latviju.
Ir ļoti laba reputācija,un labi māju piemēri kuras esam cēluši.
Zvani 26206166 Mārtiņš Ja nepieciešama konsultācija arī varat zvanīt.
Autors:
Mārtiņš 737
()
Datums: 18/01/2014 11:23
Jā agri, Tev ir taisnība. Meisteri Tev ir pareizi izskaidrojuši.