UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: ĒKAS SILTINĀŠANA NO IEKŠAS
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 22/01/2014 21:24

Gandrīz 30eiro kvadrāmetrā par 12mm biezu plātni.

Autors: Ergonomists ()
Datums: 23/01/2014 12:33

Lai dabūtu ēkai augstāku siltumnoturību doma man sienu apmestar ģipša apmetumu 2cm, tas aiztaisīs bloka mūra poras, + būs kā siltum izolātors, pēctam tam pa virsu no iekšas doma piestiprināt vēja vati ~ 20mm un uzšūt reģips karkasu... :) cerams tādā veidā panākšu sienas labāku siltumizolāciju + siena man nekondensēs... jo dotajā brīdī kad iekšā ir +22, bet ārā -15 grādi sienas virsmas temperatūra ir 10-11 grādi :) tā vien šķiet, ka tas puķiks netiek galā ar āra temperatūru ....

Autors: Praktiķis ()
Datums: 23/01/2014 13:38

100mm putuplasts+ mūris ir standarta risinājums daudzās jaunbūvēs un pēc savas siltumnoturības apmierina 99% iemītnieku pie nosacījuma,ka šis siltinājums ir kvalitatīvi iestrādāts.Spriežot pēc autora rakstītā šis nav tas gadījums un siltinājums savu funkciju pilda tikai teorētiski,tāpēc uzskatu,ka šajā variantā vadīties pēc teorētiskiem rasas punkta aprēķiniem ir muļķīgi. Putuplasts kā siltinājums darbojas neefektīvi tikai vienā gadījumā; t.i. ja nav novērsta aukstā gaisa iekļūšana zem siltinājuma ko šajā gadījumā vēl veicina nesošās sienas porainība.Tas nozīmē tikai to, ka mitrums no iekštelpām nebloķēsies pie putuplasta,bet izventilēsies.Teorētiskais rasas punkta skaitļotājs neparedz tvaika izolāciju no telpas iekšpuses-tāpēc tas kļūst vēl teorētiskāks lielums.Manā skatījumā ir divi varianti: 1)Jāpārtaisa fasādes siltinājums pirms tam aizsmērējot visas mūra poras-ja tas nav variants,tad: 2) Iekšpusē līmē uz sienas putuplastu un apmetums virsū. Pie tik neefektīga fasādes siltinājuma mitrums nekur nekrāsies.Saprotu,ka terētiķiem būs argumentēti iebildumi,jo neko šeit izmērīt un pierādīt nevar,bet tāpēc jau pastāv divas dažādas lietas-teorija un prakse.

Autors: Praktiķis ()
Datums: 23/01/2014 14:01

P.S. Tvaika izolācija gan nemaina rasas punkta atrašanās vietu,bet minimizē kondensāta daudzumu tajā gan.

Datums: 23/01/2014 15:49

Putoplastu lēmēju es pats. Kā jau priekš sevis darīju to ļoti kvalitatīvi - liekot līmi pa perimetru, neatstājot nekādas spraugas starp siltinājumu loksnēm... turklāt pirms līmēju materiālu sienu noarmēju ar armējamo javu no knauf. Ja ko daru, tad daru to ļoti akurāti ar lielu atbildību un par nohaltūrētu darbu nevar būt ne runas.... Mans Galvenais jautājums ir tāds - kā varu vēl uzlabot sienas siltumnoturību neaiztiekot ēkas ārpusi,? jo tā ir pabeigta... vai vispār tur ko var darīt?

Datums: 24/01/2014 13:03

Putoplastu lēmēju es pats. Kā jau priekš sevis darīju to ļoti kvalitatīvi - liekot līmi pa perimetru, neatstājot nekādas spraugas starp siltinājumu loksnēm... turklāt pirms līmēju materiālu sienu noarmēju ar armējamo javu no knauf. Ja ko daru, tad daru to ļoti akurāti ar lielu atbildību un par nohaltūrētu darbu nevar būt ne runas.... Mans Galvenais jautājums ir tāds - kā varu vēl uzlabot sienas siltumnoturību neaiztiekot ēkas ārpusi,? jo tā ir pabeigta... vai vispār tur ko var darīt???

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******    *******   **      **  **    ** 
 **   **   **    **  **     **  **  **  **   **  **  
 *****     **        ********   **  **  **     **    
 **  **    **        **     **  **  **  **     **    
 **   **   **    **  **     **  **  **  **     **    
 **    **   ******    *******    ***  ***      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727