UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Grīdas segums un apkure.
Autors: Wolles ()
Datums: 03/03/2014 01:38

Sveiki. Meklēju dažādus viedokļus saistībā ar manu gadījumu.

Grīda.

Ir ieklāta melnā grīda. Virs betona ir lāgas un OSB 20mm. Nostāvēja ziemu. Tagad doma likt pašu grīdas segumu. Bet te ir radušies daudz jautājumu. Runa nav par to, kāds segums krutāks, bet gan kāds būs piemērotākais tieši manā gadījumā. Tam OSB kas nostāvēja ziemu (tika staigāts pa viņu) ir izveidojusies manuprāt vairs ne tik līdzena kopējā virsma, cik tā bija līdzena tikko ieklājot. Uz aci no augšas neko nepateiksi, viss izskatās līdzeni, bet krustpunktā, kur staigāts krustu šķersu jūtama neliela ieleja (varbūt 1mm, nav bedre) un dažviet kur atrodas dīvāns piemēram, ir manāma trepe starp OSB plāksnēm pat līdz 2 mm. Es nebrīnos par šīm izmaiņām, jo OSB ir deformācijai pakļauts materiāls tomēr. Tad jautājums ir ko darīt tālāk ar to OSB? Raut nost vai klāt kautko tomēr virsū, kā tas jau bija plānots iepriekšgad. Ideja bija uz OSB klāt 7mm Isoplaat grīdas plātnes un vācu firmas Classen laminātu. Laminātu tāpēc, ka parketam nesanāk, bet gribās gan istabā gan virtuvē gan koridorā vienu segumu un izvēle krita par labu kvalitatīvam laminātam. Tam arī ir apstrādātas šuves ar vasku lai nesūktos cauri mitrums un virtuvē un koridorā nebūtu problēmas tādu uzkopt. Un reku šis tieši bij izvēlēts [parketapasaule.lv] ja kāds var apgalvot ka tas ir mēsls, es labprāt uzklausīšu, bet esmu dzirdējis labas atsauksmes.

Tad ko darīt ar to OSB grīdu? Uzklājot 7mm Isoplaat un laminātu, tā grīda nešūposies? Starp OSB un betonu nav nekā, tikai lāgas, tāpēc arī varbūt pēc ziemas ir jūtamas tās ielejas karstākajos punktos. Vai virs OSB vēlvienu kārtu OSB likt? Tad jau par daudz to kārtu būs, līdz griestiem varēs aizsniegt nepalecoties. Varbūt jaukt nost to OSB figņu un klāt uz betona kādu izlīdzinošo + Isoplaat + laminātu.


Apkure.

Tā grīdas likšana manuprāt ir jāsaskaņo ar apkures veidu vel, jo tā nav ierīkota, vecā izārdīta, jaunā vel nav iegādāta. Šoziem sēdējām uz elektroapkuri, rēķins janvārī par elektrību: 300 euro. Platība ir 45 kv/m. Telpa kurā var ierīkot apkuri ir sasaistīta ar koridoru un virtuvi, tādēļ nevar aizņemt visu telpas daļu ar apkures sistēmu un sanāk, ka vieta apkures iekārtai varētu būt telpas vienā malā, kur ir 2,4 metri plats un dziļums ap metru. Granulu katls sākumā bija kā mērķis, bet tad sapratu, ka tam jau vajag ne tikai paša izmēriem atbilstošu vidi, bet arī vajag katla aizmugurē gandrīz metru no sienas laikam kur pievadi visādi utt. Principā tā telpa neatbilst lielo apkures sistēmu normatīvajos aktos paredzētajiem lielumiem.
Rekur plāns: [snag.gy]
Aiz tās zilās raustītās līnijas gan pa kreisi gan uz leju ir vieta apkures iekārtai, dūmvads ir stūrī. Dušu var pārvietot, pat uz virtuvi pie vajadzības. Bet granulu katls ar visu padeves trumuli tur neder, derēt der, bet pievadiem un citam kam nebūs vietas, nu man vismaz tā teica.
Vienīgais kas tur der no lētā apkures sistēmas veida ir malkas katls laikam, tika jau noskatīts čehu čugunnieks, bet gribējās kautko vismaz pusautomātiksu. Gāzes pievads šai rajonā nav un gāzes magnāti tuvākajā laikā neplāno te vilkt neko. Tad kā variants tika izskatīts šķidrā kurināmā katls, ar ieraktu mucu dārzā. Tad lūk officiāli ierakt mucu dārzā pareizi un ierakt pareizo maksā pie 4 stabiem plus vēl pats katls.... ja šito saskaita un vēl ņem vērā ka šis apkures veids ir tikai nedaudz lētāks kā elektrība, tad jēgas no tā visa nav. Kas atliek? Vai tiešām tikai malkas čugunnieks? Tam vismaz pietik vietas tur?

Grīdas kopā ar apkuri vienā topikā jaucu jo: ja nu gadījumā OSB ir jājauc nost, ja nu gadījumā neder apkurei nekas vairāk par malkas katlu, ja nu ņem vērā platības mazos izmērus un grib ieekonomēt vietas neliekot sienas radiatorus, tad šo kopā saliekot moš varu klāt siltas grīdas ar ūdens cirkulācijas metodi un miers. Bet te nu atkal, naudas nav daudz, ja būtu, šeit nenāktu pēc padoma un nestāstītu cik dārga elektrība un cik kruts ir lamināts. Tam OSB kas uzklāts jau nav nekādas vainas, izskatās kā jauns, vēl uzreiz pēc uzklāšanas pagaišruden noklāju vairākkārtīgi ar parketa laku lai nebojājas kamer nav galīgais klājums uzlikts, un būtu muļķīgi itkā tagad viņu raut nost un mest laukā.

Gari sanāca, bet tā vismaz pa lielam izklāstiju kas kā un kapēc.

Ieteikumi? :)

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: Jankouzs ()
Datums: 03/03/2014 07:45

Nu par to grīdas segumu tomēr es tā kārtīgāk padomātu,jo labs lamināts(cik nu labs viņš var būt)arī nemaksā nemaz tik lēti!Par cik nodarbojos tikai ar koka grīdām,Tad Jūsu gadījumā ieteiktu noslīpēt esošo osb un tam pa virsu klāt īsto dabīgo koka parketu,es saprotu ka tas būs dārgāk,bet tas ir ieguldījums ilgtermiņā un gadiem ejot tas atmaksāsies,nebūs pēc 5-10gadiem jādomā atkal par grīdas klājuma maiņu!Ja godīgi es pat nēesmu lietas kursā,cik īsti maksā kvalitatīvs lamināts,bet jauna piemēram oša grīda varētu izmaksāt sākot no 22ls/m2! Bet tā nav tikai parketa cena,bet tur ir iekļauts vis( parkets,parketa ieklāšana,slīpēšana,pulēšana 3xlakošana,un viss pārējais,kas nepieciešams parketa ieklāšanai un slīpēšanai)Ja ir kāda interese var apskatīt manu mājas lapu www.gridasparkets.lv
Vienīgais kas man šķiet jocīgi,kāpēc starp lāgām ir tukšums un nav ielikts siltumizolējoš materiāls(vate vai putoplasts)?

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: Jankouzs ()
Datums: 03/03/2014 07:49

Piemirsu piebilst par tiem vēderiem osb grīdai,vai nav lāgas saliktas par retu,vēders ar 1mm nebūtu nekas traks,bet 20mm osb lāgām vaidzētu būt ar atstatumu ~35cm!

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: khe ()
Datums: 03/03/2014 08:03

Variants ir 16mm siltās grīdas rores 3kārtās riģipša virs OSB, tad papīra apakšklājs un lamināts. Par 1mm kļūdu nez vai ir vērts ķert kreņķi. Kā jau pats rakstīji, tad ieklājot grīda bez kļūdām, bet pēc laika visām var atrast šādas nobīdes. Lāgām vajadzētu būt pa 40cm.

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: khe ()
Datums: 03/03/2014 08:06

Tas pats ko Jankouzs raksta: 4lāgas uz standarta 125cm OSB platumu...

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: Andris_ ()
Datums: 03/03/2014 17:34

Jankouzs: Par koka grīdām - kādas prasības tās ekspluatācijā?

Tas, ko no tantēm esmu dzirdējis - nav laba mitruma svārstība telpā - koks saraujās/izplešās --> koka grīdā plaisas... citas tantes atkal stāsta, ka koka grīda pirmajā gadā jāieklāj nesanaglojot... gadu nodzīvo un tad pārliek tos pašus dēļus, sanaglo, noslīpē uttt un tad varot iegūt grīdu ar labu garantiju, ka šķirbas nav pēcāk jāmālē... es tām tantēm nedaudz ticu, tapēc no koka grīdas kautkā esmu atteicies, bet varbūt smagi kļūdos...

Autoram - vari padalīties ar nedaudz vairāk info par siltinājumu zem betona grīdas, sienās, jumtā.. priekš ieteikšanas nebūšu nekāds experts, bet gan jau, ka būtu ārdījis to grīdu laukā - nolīdzinātu betonu, uzliktu plēvi, tad putuplastu cik rocība atļauj, tad grīdas riģipsi + topašu OSB, kas Tev ir un tad jau viss pārējais... nedaudz mulsina tas, ka apkures izmaksas ir gana augstas, lai padomātu pirmāmkārtām par siltinājumu, nevis laba lamināta ieklāšanu... (tik manas domas, ekspertiem gan būs kas prātīgāks ko ieteikt).

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: Jankouzs ()
Datums: 03/03/2014 19:12

Koks ir koks,protams ka viņš nedaudz staigās!Apkures sezonā tas nedaudz saraujas,bet sezonā,kad nekurina tas atkal nedaudz piebriest!Teiksim tā,kad jaunu koka grīdu ieklāj,koks ir vēl dzīvs,tāpēc arī tā uzvedās,bet pēc gadiem tas kā sacīt nomirst,un tad tā koka staigāšana praktiski vairs nav,bet tur ir jāpaiet kādiem 10 gadiem!Protams,ja ieliksiet pilnīgi zaļus dēļus tie jau pēc pāris mēnešiem būs vienās šķirbās,tad es piekrītu variantam,kad viņus ieklāj nenaglojot un pēc gada pārliek,tos! Jāpiebilst,ka parketa vai dēļu grīda tiek nevis tikai naglota,bet gan kārtīgi pielīmēta un pienaglota pie grīdas pamatnes!

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: Wolles ()
Datums: 03/03/2014 21:14

Zem betona grīdas ir 50 cm smilts, tad plēve putiks un betons, nekādi īpašie siltinājumi nav. Starp betonu un OSB ir tukšums jo, es pirms objekta nodošanas meistaru rokās atrunāju prasības par vēlvienu siltinājuma kārtu starp OSB un betonu, kad darbs bija paveikts, un meistari sen jau gabalā, telefonsarunā jautāju, kapēc nav ielikts siltinājums starp OSB un betonu, atbilde bija ka neesot tur tāds vajadzīgs... :)

Ar dēļiem ņemties netaisos, man nav tik daudz naudas lai ieliktu labus kaltē žāvētus dēļus un arī lētā gala koksnes neinteresē, kur paliek nospiedumi, punkts.

Aizmirsu gan pie visa šī piebilst, ka grīdu vajag uz maximums 10 gadiem, tad šo būdu ir plānots jaukt nost! Pagaidām vajag lai ir līdzena smuka grīda, pēc iespējas vienveidīga visās telpās, gan virtuvē gan koridorā gan guļamistabā utt.

Siltinājums mājoklim vājš. Jums jāmaina kaukad. Sienas no kaukāda drūpoša materiāla, aizmirsu kā sauc, tāds pelēks ar krītiņiem iekšā. Māja no ārpuses vnk apmesta, bet siltinājumiem jebkādiemm. Durvis un logi vismaz jauni ielikti.. Problēma ir kā pabeigt to grīdu tagad un kādu apkuri lai tā derētu tam paredzētajā vietā, pirmajā rakstā ir links uz plānu. Skurstenis ir kopējs ar kaimiņiem, vai nav tā ka tur var būt kautkādas pārkaršanas, kad abi kaimiņi kurina vienlaicīgi savas sistēmas?

Dēļu grīdu lūdzu nepiedāvāt, arī parketu nē, vajag max uz 10 gadiem grīdu. Lamināts ir vienīgais ko redzu pietiekami atbilstošu manai situācijai.

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: Praktiķis ()
Datums: 04/03/2014 18:04

Andris_ Wrote:
---------------------------------------------------.
> citas tantes atkal stāsta, ka koka grīda
> pirmajā gadā jāieklāj nesanaglojot... gadu
> nodzīvo un tad pārliek tos pašus dēļus,
> sanaglo, noslīpē uttt un tad varot iegūt grīdu
> ar labu garantiju, ka šķirbas nav pēcāk
> jāmālē... es tām tantēm nedaudz ticu, tapēc
> no koka grīdas kautkā esmu atteicies, bet
> varbūt smagi kļūdos
Savukārt,es no tantēm esmu dzirdējis,un pats personīgi pārliecinājies,ka vienkāršāk ir tos dēļus sakrāmēt telpas stūrī uz gadu -ideālā variantā-diviem (ja tas nerada pārāk lielas neērtības) Svarīgi tos ieklāt tieši apkures sezonas laikā,tad neparādīsies pat niecīgas spraugas.

Re: Grīdas segums un apkure.
Autors: Wolles ()
Datums: 05/03/2014 00:01

- - - T O P I K S S L Ē G T S - - -

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **      **   ******    ******  
 **     **  **     **  **  **  **  **    **  **    ** 
 **     **         **  **  **  **  **        **       
 ********    *******   **  **  **  **        **       
 **                **  **  **  **  **        **       
 **         **     **  **  **  **  **    **  **    ** 
 **          *******    ***  ***    ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727