UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: Kaža ()
Datums: 26/03/2014 13:53

Interesē jūsu viedoklis un pieredze, vai vannasistabas durvīm vajag slieksni. Plānoju ķerties pie vannas istabas remonta plānoju ieklāt hidroizolāciju uz grīdas un 10 cm uz sienām kā āri apkārt izlietnei un dušas kabīnei un tad sanāk, lai izveidotu telpā bļodveidīgu hidroizolāciju, no kuras nekas un nekur nenoplūstu, nepieciešams kaut kā apspēlēt durvju aili .. kā tur būtu darīt pareizāk un varbūt ir kādi foto tieši ar šo mezglu?

Re: Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: soseds2 ()
Datums: 26/03/2014 22:34

Durvīm, cik zinu, neko speciāli neparedz. Grīdas līmeņi vannasistaba un pārējās telpas vienādi. Ja vannasistabā paredzams, ka uz grīdas varētu krāties ūdens un tā līmenis celties, tad laikam vajaga vannasistabas grīdu zemāku, kā pārējās telpās. Hidrene jau vairāk, lai nebojā būvkonstrukcijas zem flīzēm, ja sūdīgi nošuvots, piemēram. :) Baseiniem ir speciālas hidrenes :)

Re: Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: Kaža ()
Datums: 27/03/2014 07:49

Ja grīdas vienā līmenī tad sanāk ka nav jēgas likt nekādu hidroizolāciju vai arī jāliek visā mājā, lai iztecējušajam ūdenim nav iespēju piekļūt būvkonstrukcijām .. vienīgais prātīgais variants laikam gan vannasistabā līmeni nedaudz zemāku taisīt, tad veidosies kaut kas līdzīgs bļodai un avārijas gadījumā (plīsusi truba, liels ūdens daudzums un grīdas), daži simti litri mazāk tiks uz blakus esošajām telpām.

Vēl domāju par variantu par noplūžu aizsardzību ar kaut kādiem mitruma sensoriem (vannasistabas durvju rajonā), uz kontaktiem tiek ūdens un kontakti tiek saslēgti, nostrādā kāds relejs un atslēdz sūknim elektrību .. bet diemžēl neatradu vai slikti meklēju :o

Re: Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: pamats topošais ()
Datums: 27/03/2014 09:04

Manuprāt vannas istabu netaisa ar domu par avāriju. Tā ir jāizslēdz pašā saknē. Un ko tad Tu darīsi toletē, virtuvē, kur arī iespējams plīsums?
Vannas istabā ir slapjums (dušas kabīnē, vannā) un mitrums - no tvaika, mazām šļakatām utml. Pret slapjumu ir īpaši jāpasargā, bet parasti tur liekam flīzes vai gatavus risinājumus (duškabīne), pret mitrumu - izolācija, ventilācija.
Tāds ir mans viedoklis.
Ja ļoti bail par tiem plīsumiem, jātaisa kritums uz trapu, bet tomēr neredzu jēgu.

Re: Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: Zuc ()
Datums: 27/03/2014 16:40

Nav tiesa, ka nevar gadīties kāda ķibele vannenē. Ir pieredzēts (vecākiem gan, un arī tikai vienreiz, bet...), ka nepareizi (nepilnīgi) uzliktas vai kādas citas kļūdas dēļ ir atvienojusies veļas mašīnas izvads no kanalizācijas un tad viss ārā sūknējamais ūdens gāja uz grīdas.... Vēl arī var būt (ja ir aktuāli), ka kāda bērnu mazgājamā vanniņa vai kāda cita pārdesmit litru ķibele var gadīties. Drīzāk domāju nevis par plīsumu, bet tādām sīkām saimniecības ķibelēm... :) Dzīvē visādi gadās! :)

Re: Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: bruno ()
Datums: 27/03/2014 20:45

Daudzdzīvokļu mājās vannas istabas un tualetes durvīm pārsvarā sliekšņus nelika - lai nodrošinātu dabīgo ventilāciju. Ja durvīm ir slieksnis, tas kavē svaigā gaisa pieplūdi.

Re: Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: Didims ()
Datums: 27/03/2014 21:57

Vienā jaunajā projektā (Merks ko būvējis) ar reizi visām durvīm sliekšņu nava, bet vannasistabas un tualetes durvīm ir, ties gan blīvgumija ir tikai pa malām un augšpusi, lai pa apakšu vējš tomēr bikiņ svilpo. Tur gan tas slieksnis nekā īpaši nav izolēts.
Bet piekrītu bažām par iespējamu ūdens avāriju un tās iespējamo seku samazināšanu. Atkarīgs gan no pīrāgiem. Ja pa tiešo uz betona pārseguma, tad nav tik kritiski. Bet tā, kā man priekšnamā piem. ir betona siltā grīda uz putuplasta siltinājuma, tad es protams piedomāju, lai nepaliktu šķirba gar sienām, jo ja gadījumā man puspaisnis zem grīdas satecēs (grīdu mazgājot kāds izgāzīs), tad ārā tas mitrums nāks ilgi un tad jau labāk, lai viš nemaz tur netiek. Tāpat arī pie vannasistabas sliekšņa līdz flīžu līmenim maliņa ar hidroizolāciju. Bija man gadījums, kad pēc pāris mēnešu ekspluatācijas (tikko ievācies biju) pie vannasistabas sliekšņa parādījās mitrums un jo dienas, jo lielāks. Sāku meklēt, izrādījās, ka ir ieplaisājis aukstā ūdens krāns, kas iet uz iebūvēto podu, tas viss zem apdares un aiz durtiņām un tagad tas ūdens tek lejā un zem flīzēm pa perimetru apiet uz riņķi visai vannasistabai tā, ka virspusē vispār neko i nemana.

Re: Vannas istabas durvju slieksnis
Autors: Kaža ()
Datums: 28/03/2014 08:18

Paldies par viedokļiem un pieredzi! Būsim domāt kādu vidusceļu, man apakšā koka konstrukcijas tāpēc laikam vairāk jāpiedomā kā, lai to ūdeni kurš var gadīties neielaist pīrāgā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********        **   *******   **      ** 
  **   **      **           **  **     **  **  **  ** 
   ** **       **           **  **     **  **  **  ** 
    ***        **           **   ********  **  **  ** 
   ** **       **     **    **         **  **  **  ** 
  **   **      **     **    **  **     **  **  **  ** 
 **     **     **      ******    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727