UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kruķi
Autors: Jaanus Riiel ()
Datums: 23/06/2014 17:07

Sveiciens svētku dienā. Sakiet, kāds ir izmantojis kruķus (angliski stilts) sava darbā, jeb ir redzējis dabā ka citi tos izmanto? Gribētu kādas atsauksmes.

Re: Kruķi
Autors: khe ()
Datums: 23/06/2014 18:10

Latviski - ķekatas:) Youtubē pilns ar drywall stilts.

Re: Kruķi
Autors: Jaanus Riiel ()
Datums: 23/06/2014 18:37

Lai ir tad ķekatas, bet mani interesē vietējo viedoklis. Iespējams tos Latvijā neviens neizmanto

Re: Kruķi
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 24/06/2014 09:24

Es saprotu, ka tam ( kruķis) ir vairākas nozīmes. Tautiski žārgonā tā sauc policistus - un ja tas domāts tā, tad būvinženiera darbā man tos nav nācies izmantot. Citādi mājās man ir krāsns kruķis un to bieži apkures sezonā izmantoju.
Ja runa par stilts - koka kājas, tad jā izmanto ķekatās vai bērnībā spēlējoties.

Taču saprotu, ka galu galā runa par krāsotāja darbu, kas uz šīm koka kājām var darboties pie griestiem vai savādāk. Taču te viena nianse - ja tieši krāsošanai izmantojot koka rokturi ar rullīti vai pulverizatoru, tas pietiekoši vienkārši, tad špahtelējot vai apmetot sienu virsmas, nezin vai labākā darba metode. Tev taču pie rokas vajadzīgs liels(smags) patērējamā materiāla daudzums, kur man nav priekšstata, kā optimāli savietot savu garo augumu ar vietu, kur turēt izejmateriālus, jo te rokas par īsām.

Re: Kruķi
Autors: slēpnis* ()
Datums: 24/06/2014 11:16

Paskatījos guglē, manuprāt ar tādiem tik uz acīm var javas spainī ielikties. :) Nē, nu, ja satrennējas, tad jau droši vien ok. Kā homemade variantu esmu redzējis izmantojam 2 vieglus alumīnija ķeblīšus, kuriem pāri lences, kā iešļūcamām čībām. Pārvietošanās iznāk lēnāka, bet toties nevajag nekādas īpašas iemaņas. Jebkurā brīdī var izkāpt ārā un nokāpt nost. Nezinu,kā ar špaktelēšanu, bet skrūvēt skrūves pa augšējo perimetru bija ok. Kaut gan pats lietoju 2 āžus un vecas durvis pārliktas pāri.

Re: Kruķi
Autors: Zodčijs ()
Datums: 24/06/2014 23:11

Pilnībā piejāņojos slēpnim - labāk neiesākt - jo risks - uz visu mūžu ar kruķiem...tpfu..tu 3x

Vai ta nejāņi nejāņo ? Pie alus kausa - bauska, tērvete, piebalga, užava, valmiera, brūveris, līvi, cēsis, latgale, aldaris un leišu 1,5 litri arī - ir tak vēl varianti - dievs dod atcerērēties....

Re: Kruķi
Autors: Jaanus Riiel ()
Datums: 25/06/2014 07:25

Es izmantoju saliekamas kāpnes kam dēli pāri, bet biju iedomājis, ka ķekatas dotu lielāko kustības brīvību. Spaini ar špakteli varu likt piemēram uz kāpnēm. Bliņ, kā man pirksti niez uz nepatikšanām. :)

Re: Kruķi
Autors: Didims ()
Datums: 25/06/2014 13:04

Katram savs. Ja cilvēkam grūtības ar līdzsvaru, tad mākslas vingrotājs no tāda būs grūti iztaisāms, bet ja ir stabila nervu sistēma, tad arī ar līdzsvara noturēšanu viss būs kārtībā. Un trenējoties daudz ko var iemācīties, tajā skaitā, domājams, arī staigāšanu uz "drywall stilts"

Es biju vienam Mārtiņdienas pasākumam brīvdabas muzejā uztaisījis sev koka kājas. Man gan tā konstrukcija bija pavisam primitīva, dēlis ar plauktiņu 1/2 metru no zemes un ar striķi piesaistēts pie kājas līdz ceļgalam. Toreiz es biju uzcirties par garo sievu - gari svārki, jaķelis un lakats ap galvu. Tad man tēlā ļoti labi iederējās tāda gara kārts, kuru "večiņa" pie vajadzības varēja izmantot par trešo atbalsta punktu. Lai gan tīri labi gāja arī ar divām, pat neskatoties uz to, ka tur kā jau dabā ne pārāk līdzens un koku saknes ar pa vidam.

Šitiem rūpnieciski gatavotajiem kātiem izskatās, ka ir daudz krutāk un ērtāk. Gan elastība, gan stiprināšana pie kājas, gan atbalsta pēda apakšā, gana arī svars noteikti mazāks kā manējiem brīnumiem. Interesanti, pa cik tādas vai līdzīgas var nopirkt.

Par apmetējiem uz drywall stilts. Pieļauju domu, ka tā varētu būt "īpaša" profesionalitāte, kuru tad arī būtu vērts izkopt un specializēties jau uz to un tad arī saņemt attiecīgu naudu, par kuru būtu vērts pirkt ekipējumu un arī riskēt, ja nu gadījumā kas. Tas varētu būt uz kādiem lielākiem objektiem, kur daudzskaitlīgākas tās brigādes
A tā, ka tagad katram špahtelētājām ekipējumā ieviesīsies arī "ķekatas", kuras apaut, lai aizšpahtelētu augšējos stūrus!? Nu tā diezvai būs.

Re: Kruķi
Autors: Didims ()
Datums: 25/06/2014 13:42

Ielūrēju youtubā par tiem "kruķiem", rādās, ka nav nemaz tik traki. Tā konstrukcija ir tāda, ka diezgan viegli piešauties ar tādām staigāt un darboties.

Man gan vairāk iepatikās tās Jumping Stilts (ar līko atsperi aizmugurē). Uz tādām varētu riktīgi izpausties ;-)))

Re: Kruķi
Autors: khe ()
Datums: 25/06/2014 17:49

Tieši uz tiem jumping stiltiem arī es izgāju caur drywaliem:) Varētu kur iznomāt, lai paskatītos kas notiek - varbūt paskraidīt ar tādiem saistošāk, kā vienkāršs rīta skrējiens:)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **   *******   **    **  **        
 **        ***   **  **     **   **  **   **    **  
 **        ****  **  **     **    ****    **    **  
 ******    ** ** **   ********     **     **    **  
 **        **  ****         **     **     ********* 
 **        **   ***  **     **     **           **  
 ********  **    **   *******      **           **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727