UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
apdare ap skursteni
Autors:
Alfadelta
()
Datums: 27/11/2014 09:17
Sveicināti,
Kā pareizi apdarina skursteni? Man ir 1st. māja, nāk koka līstes, tad kondensācijas plēve un būs siltināti bēniņi ar beramo akmensvati. Ar kādu materiālu pareizi apdarina vietu ap skursteni? Cik lielā attālumā jānogiež plēve? un kā pareizi savieno plēvi ar apdari? Veicī redzēju ugunsdrošo vati ar folliju-varbūt tas ir risinājums?
Kā pareizi apdarina skursteni? Man ir 1st. māja, nāk koka līstes, tad kondensācijas plēve un būs siltināti bēniņi ar beramo akmensvati. Ar kādu materiālu pareizi apdarina vietu ap skursteni? Cik lielā attālumā jānogiež plēve? un kā pareizi savieno plēvi ar apdari? Veicī redzēju ugunsdrošo vati ar folliju-varbūt tas ir risinājums?
Re: apdare ap skursteni
Autors:
skurstenis82
()
Datums: 11/12/2014 11:22
Sveiks,jā pareizi tu domā,vati ar folliju liec.Lai follija ir pret skursteni un viss buus ok,tikai skatoties kas ir pie skurstenja pieslēgts,ja nav ņeržas odere iekšā(ķiegeļu dūmvadam),tad darvu vate neaiztures un pec paris gadiem tā sāks tecēt pa šuvēm.
Autors:
Alfadelta
()
Datums: 11/12/2014 14:53
Nē, man ir Tona keramiskā dumvada čaula +vates siltinājums+keramzīta bloku apvalks. Kā īsti ar to plēvi jādara, ja viņa būs pārāk tuvu skurstenim tad taču kusīs un deformēsies?
Autors:
jūrnieks
()
Datums: 11/12/2014 15:31
Nekas tur nekusīs.Man mājā ir divi šādi skursteņi, viens- kamīnam, otrs- centrālapkurei. Nepārspīlēšu un neteikšu, ka kurinot keramzītbloki ir auksti. Remdeni, bet ne pat silti. Tā ka nekāda kušana tur nevar sanākt. Droši liec plēvi pie skursteņa, jo tuvāk, ciešāk, jo- labāk.
Autors:
Alfadelta
()
Datums: 11/12/2014 18:34
Paldies
Autors:
MD
()
Datums: 11/12/2014 22:58
Pareizi skursteni apmet, ja ir bēniņi tad tajā dalā nobalsina, lai redz ja nākotnē rodas plaisas. Pārsegumu dalā kur ir koka konstrukcijas tās nedrīks pieskarties pie skursteņa 10 cm robežā. Es to daļu aizpildīju ar akmens vati. Vietā kur starpstāvā grīda nācās ieliet armētu betona joslu, kura bals'tita uz metāla savilktu gredzenu ap skuesteni, jo grūti grīdu nobalstīt un pielaist tuvāk šajā skursteņa zonā.
Jumtā arī nopakoju ar akmens vati un pārāk tuvu neliku degošus meaterālus.
tā arī gadās ja kurina slapju malku vai tikai bēzu bez akšņa un apses sajaukuma, tikai sveļainu priedi, tad izveidojas viela , kas var pieaudzēt skursteni un deg ar 1000 grādu temperatūru. Tad arī pēc gadiem netīrot skursteni mājas nosvilst. Tādēļ drošībai nekādu koku tuvāk par 10 cm no skursteņa.
Lai droša māja
Jumtā arī nopakoju ar akmens vati un pārāk tuvu neliku degošus meaterālus.
tā arī gadās ja kurina slapju malku vai tikai bēzu bez akšņa un apses sajaukuma, tikai sveļainu priedi, tad izveidojas viela , kas var pieaudzēt skursteni un deg ar 1000 grādu temperatūru. Tad arī pēc gadiem netīrot skursteni mājas nosvilst. Tādēļ drošībai nekādu koku tuvāk par 10 cm no skursteņa.
Lai droša māja