UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kādu krāsu ieteiksiet?
Autors: juris_k ()
Datums: 01/12/2014 19:24

Labvakar.Ir radusies nepieciešamība nokrāsot griestus, bet nezinu kādu labāk firmas un nosaukumu izvēlēties. Kkad pāris gadus atpakaļ krāsoju ar kaut kādām, bet cik atceros, tad starpība ir vērē ņemama, jo citas krāsas ir 5as x jakrāso, lai būtu kaut cik normāli-ne perfekti. Ko varētu ieteikt?Man interesē balta, būtu protams labi, ja viņu varētu arī kkā kopt, jo man ir slīpie griesti.Paldies.

Re: Kādu krāsu ieteiksiet?
Autors: Didzisp ()
Datums: 02/12/2014 14:02

Praktiski visu mājā esmu krāsojis ar Rīgas laku un krāsu rūpnīcas krāsām un nekas, jau vairāk kā desmit gadus labi kalpo. Krasoju ne aiz patriotiskām jūtām, vienkārši krāsas ir labas. Protams, katram darbam jāizvēlas pareizā krāsa. Citādāk nopērk uz dullo un tad saka, ka slikti sedz.

Autors: Kargo ()
Datums: 02/12/2014 14:40

RLKR, protams, nav sliktas, taču attiecībā uz būvmateriālu izvēli ieteiktu padomāt out of the box.
Krievu laikos krāsas mērīja mucās. Tagad - par ciešamu produktu ražotājs drīkst vēlēties 10eur/ltr.

Tātad - iekšdarbos kaļķis (ne krīts, nedodievs)
Ārdarbos kokam - t.s. " zviedru krāsa" .

Pielietojums/izgatavošana - netā pa pilnam.

Kapēc?
1) Krāsu izmaksas 0,10 - 0,40 eur/ltr, neskaitot darbu
2) gadsimtos pārbaudīta vērtība, nav komentāru
3) Ietaupīto naudu var novirzīt to lietu (piem. augstražīgu instrumentu) iegādei, kuru izgatavošana mājas apstākļos nav racionāla/ir neiespējama..

Kapēc te pat zviedrs krāso ar milteni???
Kapēc ilglaicīgai lietošanai celtas celtnes iekšpusē tiek krāsotas ar valtu kaļķa krāsu, a?

Autors: specs ()
Datums: 03/12/2014 22:04

Ekonomiski izdevīgi ir ievērot tehnoloģiju. Vispirms grunts krāsa, tad krāsa. Es lietoju vivacolor.

Autors: aaaa ()
Datums: 03/12/2014 22:15

No paša pieredzes viennozīmīgi Sadolin Bindo 3 vai 2. Ar Vivacolor nesalīdzināt - par kārtu labāk sedz - principā nokrāsojot pat zaļo raibu raibi sašpaktelētu reģipsi 1 reizi!!! cauri nespīd pilnīgi nekas. Es gan krāsoju arī otro reizi, bet principā, ja grib baigi taupīt - nav pat nepieciešamība.

Autors: rbm ()
Datums: 01/08/2015 00:10

Lai netaisītu jaunu tēmu ceļu augšā iepriekšējo.
Nepieciešams drīzumā nokrāsot griestus un sienas lielā telpā - griestu platība 8x5 metri, sienas 5x4 metri. Kuru krāsu labāk izvēlēties lai mazāks risks ka krāsa ātri izžūst un paliek strūpas un ruļļa pēdas.
Celtnieki saka lai ņemot Beckers krāsu, jo tā sedzot labāk nekā bindo un vajadzēs mazāk patēriņu.
Kādreiz 2007.gadā griestus ar tikkurilla Siroplast (orandžā bundža) krāsoja - skaisti un bez ruļļa pēdām, tiesa tagad cik saprotu krāsām receptes mainījušās un mazāks dažādu piedevu skaits....

Autors: Praktiķis ()
Datums: 01/08/2015 08:12

Ja tie celtnieki prot nokrāsot ar beckers,tad arī ar citām krāsām nebūs problēmu. Esmu krāsojis ar beckersplast-7-teiktu ka grūtāk par visām ko nācies mēģināt. Ideja jau vienkārša-jo spīdīgāka krāsa,jo grūtāk ideāli nokrāsot.Man pašam "visērtākā" šķiet vivakolor.

Autors: Praktiķis ()
Datums: 01/08/2015 08:35

P.s.Par griestiem piekrītu-beckers 3 klājas ideāli.

Autors: rbm ()
Datums: 01/08/2015 09:57

to Praktiķis
bet kuru no beckers - beckerplast 3 vai scotte 3.
un cik lasu atsauksmes, tad beckers neesot tik baltas kā citiem - esot nedaudz iedzeltenas un labāk derot tonēšanai (līdzīgi kā citiem C bāze). kā tur ir?

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 01/08/2015 09:58, labojis rbm.

Autors: Profesionāls krāsotājs ()
Datums: 01/08/2015 12:56

Visi profesionāli meistari sen jau krāso ar Airless aparātiem un ja rokas aug no pareizās vietas griesti sanāk perfekti bez pārejām ar dažādām krāsām - [www.youtube.com]

Ir ļoti dārgas griestu krāsas ko var piekrāsot un neredzēs piekrāsjojumu(70-90Euro), bet pārejās ir tādas ko nevar piekrāsot.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **   **   **     **  **    **  **     **  **     ** 
   ** **    **     **  **        **     **         ** 
   ** **    **         **        **     **         ** 
  **   **   **         **    **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727