UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Betona virtuves galda virsmas izlīdzināšana.
Autors:
Tornis
()
Datums: 22/01/2015 21:05
Sveiki.
Uztaisīju virtuvei galda virsmu no betona un tagad prasās izlīdzināt ar kko, bija doma izmantot grīdas reģipša špakteli no firmas Bostik, vajadzīgs kkas patiešām izturīgs, varbūt ir kas cits ar ko var līdzināt?
Uztaisīju virtuvei galda virsmu no betona un tagad prasās izlīdzināt ar kko, bija doma izmantot grīdas reģipša špakteli no firmas Bostik, vajadzīgs kkas patiešām izturīgs, varbūt ir kas cits ar ko var līdzināt?
Re: Betona virtuves galda virsmas izlīdzināšana.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 22/01/2015 21:37
Kas tieši ir jālīdzina? Betons cik var saprast jau ir ciets? Slīpēšana, špaktelēšana?
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 22/01/2015 21:44
Sapratu.
Regipsa špakteli nepārzinu, bet domāju, ka tas nav risinājums.
Betona virsmu tehnoloģija īsumā ir šāda - slīpēšana līdz 200 numuram. Tad cietinātājs. Tālāk slīpē līdz vēlamajam numuram, teiksim 800. Procesā parādās poras, caurumiņi. Špaktelē ar kaut ko kas tonī ir tuvāks un uz cementa bāzes. Jāņem vērā, ka normāli sīkās poras aizšpaktelēt nevar ,jo tur iekšā ir gaiss un špaktele tur negrib iet iekšā. Iesaka špakteli ieslīpēt iekšā uz pazemiem apgriezieniem, bet ir redzēt ka velk arī bez tā visa. Kad nokaltis slīpē nost ar pēdējo numuru un ja izskats apmierina, tad apstrādā ar blīvētāju. Pēc tam novasko.
Regipsa špakteli nepārzinu, bet domāju, ka tas nav risinājums.
Betona virsmu tehnoloģija īsumā ir šāda - slīpēšana līdz 200 numuram. Tad cietinātājs. Tālāk slīpē līdz vēlamajam numuram, teiksim 800. Procesā parādās poras, caurumiņi. Špaktelē ar kaut ko kas tonī ir tuvāks un uz cementa bāzes. Jāņem vērā, ka normāli sīkās poras aizšpaktelēt nevar ,jo tur iekšā ir gaiss un špaktele tur negrib iet iekšā. Iesaka špakteli ieslīpēt iekšā uz pazemiem apgriezieniem, bet ir redzēt ka velk arī bez tā visa. Kad nokaltis slīpē nost ar pēdējo numuru un ja izskats apmierina, tad apstrādā ar blīvētāju. Pēc tam novasko.
Autors:
Tornis
()
Datums: 22/01/2015 23:27
Skaidrs, paldies. \\tikai ir daži jautājumi.
Kas ir blīvētājs? Vasks ilgu laiku turēsies vai esi pārbaudījis? Es mēģināju ar petroleju apstrādāt, eļu atgrūž labi.
Kas ir blīvētājs? Vasks ilgu laiku turēsies vai esi pārbaudījis? Es mēģināju ar petroleju apstrādāt, eļu atgrūž labi.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 23/01/2015 00:07
Blīvētājs ir tāda ķīmiska viela, kura aizpilda sīkās betona poras virsmā, lai nesūktos nekas iekšā. Godīgi sakot es jau esmu piemirsis kas bija kas. Viens bija ar kaut kādu litiju un otro neatceros. Tur katrā ziņā ir variācijas, bet reāli tādu ķīmiju jāmēģina nopirkt un noliet no lielajiem spaiņiem no tiem kuri ko tādu te Latvijā lieto (betona grīdinieki varētu būt), jo no ārzemēm pirkt mega veselu trauku nav nopietni. Cik tādam galdam tur vajag, kādus 30-100 gramus no katra.
Es izmantoju eko autovasku. Kad uztaisīju un tas bija pirms varbūt pat jau 3 gadiem, tad ievaskoju ar domu kādreiz pārvaskot. Pudele turpat blakus stāv, bet vaskojis tā arī neesmu, jo viss ir ok. Es pieļauju, ka mierīgi varētu pat iztikt bez tās specķīmijas un vienkārši vaskot. Specķīmija un vasks ir pārbaudīts rezultāts. Man tā ķīmija bija no grīdām, tāpēc liku. Grīdas savukārt nevasko. Varbūt tiešām to ķīmiju varētu izlaist galdam un iztikt ar vasku.
Es izmantoju eko autovasku. Kad uztaisīju un tas bija pirms varbūt pat jau 3 gadiem, tad ievaskoju ar domu kādreiz pārvaskot. Pudele turpat blakus stāv, bet vaskojis tā arī neesmu, jo viss ir ok. Es pieļauju, ka mierīgi varētu pat iztikt bez tās specķīmijas un vienkārši vaskot. Specķīmija un vasks ir pārbaudīts rezultāts. Man tā ķīmija bija no grīdām, tāpēc liku. Grīdas savukārt nevasko. Varbūt tiešām to ķīmiju varētu izlaist galdam un iztikt ar vasku.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 23/01/2015 00:08
Petroleja galīgi nerullē. Nekad neko tādu neesmu dzirdējis pie betona virsmu apstrādēm. Ja tas galds ir servisā vai metāldarbnīcā, tad es tā kā varētu saprast.
Autors:
Praktiķis
()
Datums: 23/01/2015 07:57
Vilni,petroleju izmanto dziedniecībā-iekšķīgi ar labiem rezultātiem. Par tā autovaska nekaitīgumu gan pārliecības nav,ja nu vienīgi mašīnas krāsai. :)
Autors:
gerogs999
()
Datums: 23/01/2015 08:19
Es noflīzēju nobetonēto virsmu. Nobetonēju monolīti ar visu 90 grādu stūri. Nav tā kā citiem materiāliem, stiķēti no divim gabaliem.
Ļoti ilgmūžīgs risinājums. Neskādē mitrums.
Ļoti ilgmūžīgs risinājums. Neskādē mitrums.