UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: griestu špaktelēšana
Autors: Antons U ()
Datums: 27/01/2015 14:17

Skatījos Knauf videomateriālu par sienu špaktelēšanu. Tur čalis, cik varēja saprast, smērēja ļoti biezu kārtu, vienreiz pavirši noslīpēja ar kātā iestiprinātu apaļu smilšpapīru un viss - siena gatava. Nezinu gan, kāda tur var būt kvalitāte.
Gribēju vēl pajautāt, kādēļ daļa špaktelētāju izvēlas pirkt gatavo špakteli, nevis sausos maisījumus? Ar ko viņa ir labāka?

Autors: Pavels.O ()
Datums: 27/01/2015 15:10

Šetroks, master line (smalkās špakteles) ļoti atšķiras no LR+, weber u.t.t. špaktelēm - grauda lielums, viskozitāte, kārtas biezums. Katram materiālam ir savs pielietojums. Manā skatījumā, ja vēlas veidot sienas/ griestus krāsotos - gala apdare krāsa, tad smalkā / gatavā ir ideāla risinājumam. Bet ja būs tapetes, tad kā pēdējo kārtu pietiek arī ar, piemēram, LR+ un pa virsu tapetes.

Autors: gv ()
Datums: 27/01/2015 15:30

Teikšu tā, nepaslinko noskaties pāris youtube video un ja godīgi saka tad nekas sarežģīts jau nav (lvieglāk uzklāt 3x nevis vienreiz un pēc tam mocīties slīpējot).
Te labs video par kvalitātes līmeņiem
[www.youtube.com]

Autors: nu tā ()
Datums: 27/01/2015 16:42

Padalīšos kā pilnīgs profāns. Špaktelēju tikai šuves un skrūvju vietas. Pirmo reizi ar Uniflot, tad 2x ar Sheetrock. Tad, protams, grunts un krāsa 2x. Dažās istabās pāris negludumus redz, bet tā, ka visu šuvi redzētu, gan nav. Mani šāds kvalitātes līmenis apmierina. :)

Tur kur strādāja meistari, viņi špaktelēja visu ar tādu kā atšķaidītu špakteli (klāt nestāvēju, bet tā izskatījās).

Autors: Antons U ()
Datums: 27/01/2015 18:21

gv Wrote:
-------------------------------------------------------
> Teikšu tā, nepaslinko noskaties pāris youtube
> video un ja godīgi saka tad nekas sarežģīts
> jau nav (lvieglāk uzklāt 3x nevis vienreiz un
> pēc tam mocīties slīpējot).
> Te labs video par kvalitātes līmeņiem
> [www.youtube.com]

Esmu skatījies daudz un dažādus video par šo tēmu, diemžēl ir vairāki iemesli, kādēļ dzīvē, vismaz man, viss tik raiti un smuki nenotiek:
1. Man nav pieejami video redzamie darba rīki. Darbojos ar spaini un 3 špakteļāpstām,
2. Jāšpaktelē 30 kvadrāti, nevis 2, kā bieži vien video paraugos redzams. Es nevaru ar vienu "vilcienu" novilkt pusi no apstrādājamā laukuma,
3. Šis, laikam, vislielākais iemesls - esmu pilnīgs diletants, atšķirībā no video redzamajiem lietpratējiem.

Pagaidām tā arī rādās, ka būs vismaz 3 reizes jāvelk, līdz varēs iegūt pieņemamu kvalitāti :/

Autors: Jaanus Riiel ()
Datums: 07/02/2015 23:17

Jaa tev ir spainis un 3 špakt. lāpstas, tad tev jau gandrīz viss ir. Tev noderētu vēl tikai ar ko maisīt. To led lampiņu var aizstāt ar parasto pārnesamo spuldzi. Pēc šuvju apdares viņš tajā video sākumā vienkarši uzklāja, tāpēc tev liekas ka baigi bieža kārta. Pēc tam var redzēt ka viņš lieko noņema. Lai process būtu vieglāks viņš nedaudz atškaidija špaktelmasu. Es vēl pirms to virsmu vēl nogruntēju. Regipsis nu baigi uzsūc ūdeni no špaktelmasas. t.s. q5 man vairāk patik darīt 2. Viens uzrulle un 2 novelk lieko.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **               ** 
 **     **  **     **  **     **  **               ** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727