UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dēļu grīdas montāža
Autors:
ub
()
Datums: 21/02/2015 20:17
Gribu skrūvēt 3,5 cm biezu dēļu grīdu mansarda stāvā uz sijām. It kā vienkārša lieta, bet jāizdara neliela izvēle. Virs sijām jāliek lāgas 7 cm biezas, jo tik bieza ir brusa, kas atrodas perpendikulāri sijām un balsta jumta krēslu. Lāgas jālīmeņo, jo jumta krēsls tās izliecis +- 0,5 cm.
1. Vai lāgas labāk likt uz sijām garenvirzienā, vai perpendikulāri tām. Ja lieku perpendikulāri, tad it kā vieglāk izlīmeņot, grīdas dēļi iznāk paralēli sijām, bet perpendikulāri gaismas krišanas virzienam, kas laikam nav ieteicams?
2. Kādu materiālu labāk izmantot kā skaņu izolējošas starplikas un kur to labāk likt- starp lāgām un sijām vai starp grīdas dēļiem un sijām?
3. Varbūt vēl kādi ieteikumi koka grīdas montāžai?
Būšu pateicīgs, ja palīdzēsiet izdarīt pareizi.
1. Vai lāgas labāk likt uz sijām garenvirzienā, vai perpendikulāri tām. Ja lieku perpendikulāri, tad it kā vieglāk izlīmeņot, grīdas dēļi iznāk paralēli sijām, bet perpendikulāri gaismas krišanas virzienam, kas laikam nav ieteicams?
2. Kādu materiālu labāk izmantot kā skaņu izolējošas starplikas un kur to labāk likt- starp lāgām un sijām vai starp grīdas dēļiem un sijām?
3. Varbūt vēl kādi ieteikumi koka grīdas montāžai?
Būšu pateicīgs, ja palīdzēsiet izdarīt pareizi.
Re: Dēļu grīdas montāža
Autors:
Praktiķis
()
Datums: 21/02/2015 20:37
Skaņas izolācijas efekts būs tikai tajā gadījumā,ja tiks veidots neatkarīgs grīdas klājs,nesaskrūvēts ar sijām un kā starplika izmantota piem. kokšķiedru plāksne. Lāgojot grīdu perpendikulāri sijām jāievēro lai lāgu nestspēja(izmērs) būtu samērojama ar siju soli.Grīdas dēļus ieteiktu naglot-tā tie ciešāk sakļaujas bez papildus ķīlēšanas. Izolējošā starplika,protams,starp sijām un lāgām.
Autors:
parks2007
()
Datums: 21/02/2015 23:20
No pieredzes(ir nācies pārlikt grīdu dēļ šķirbām,jo nebija ideāli sausi dēļi) ieteiktu tomēr skrūvēt nevis naglot.
Grūti iedomāties,kā var nolīmeņot lāgas garenvirzienā,bet liekot perpendikulāri to var kvalitatīvi izdarīt arī pirmoreiz to darot.
Par gaismas krisšanu perpendikulāri dēļiem nav jau tik traki,galu galā nav jau sportazāles grīda,bet tikai istaba,man istabās ir gan tā,gan tā un neredz nekādu vizuālu defektu.
Par starplikām īsti nevaru pateikt ,bet liekas ,ka vienā istabā ,kur starp siju un dēli presskartons(3,2mm)varbūt nedaudz klusāks ir,bet jebkurā gadijumā soļi būs dzirdami un jāsaka,ka ja otrreiz celtu,tad starpstāvu pārsegumu noteikti betonētu.
Grūti iedomāties,kā var nolīmeņot lāgas garenvirzienā,bet liekot perpendikulāri to var kvalitatīvi izdarīt arī pirmoreiz to darot.
Par gaismas krisšanu perpendikulāri dēļiem nav jau tik traki,galu galā nav jau sportazāles grīda,bet tikai istaba,man istabās ir gan tā,gan tā un neredz nekādu vizuālu defektu.
Par starplikām īsti nevaru pateikt ,bet liekas ,ka vienā istabā ,kur starp siju un dēli presskartons(3,2mm)varbūt nedaudz klusāks ir,bet jebkurā gadijumā soļi būs dzirdami un jāsaka,ka ja otrreiz celtu,tad starpstāvu pārsegumu noteikti betonētu.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 22/02/2015 00:47
Par dēļu virzienu. Ja tā akurāti ķeras pie lietas, tad ir vispārzināmi likumi, kuri maina uztveri par telpu. Resp. telpa viena un tā pati, bet dēļ krāsojuma un tajā skaitā grīdas raksta to var padarīt garāku, šaurāku, zemāku utt. Diemžēl man nav neviena adrese internetā par šo tēmu, bet tādām ja pameklē ir jābūt daudz. Esmu to skatījis arī kaut kādās LV būvniecības grāmatās. Vajag vienkārši pameklēt, jo tur var būt kaut kādas interesantas domas ar kurām var paspēlēties.
Ja par grīdas dēļiem, tad pārsvarā tos liek telpas garenvirzienā, cik esmu ievērojis. Bet vizuālās uztveres ziņā nav šaubu ka ir starpība kā ieklāj. Gaismas krišanas virziens manuprāt šeit nebūs noteicošais, galvenais ir ritms. Tīri cilvēciski, personīgi man kaut kā ir vieglāk staigāt pa telpu, ja dēļi kā laipas, nevis pretīmnākošas redeles, labāk pieņem vestibulārais aparāts. :)
Ja par grīdas dēļiem, tad pārsvarā tos liek telpas garenvirzienā, cik esmu ievērojis. Bet vizuālās uztveres ziņā nav šaubu ka ir starpība kā ieklāj. Gaismas krišanas virziens manuprāt šeit nebūs noteicošais, galvenais ir ritms. Tīri cilvēciski, personīgi man kaut kā ir vieglāk staigāt pa telpu, ja dēļi kā laipas, nevis pretīmnākošas redeles, labāk pieņem vestibulārais aparāts. :)
Autors:
Viesturs470
()
Datums: 22/02/2015 11:59
Tas ka dēļu virzienam ir vizuāli atskirīga ietekme ir pareizi, taču kā jau te pieminēja tas ir tikai viens no aspektiem !
Tā ir viena no tipiskākajām kļūdām jebkura veida projektā - netiek ņemta vērā elemntu savstarpējā ietekme uz galarezultātu visos tā aspektos.
Labs proejekts ar to arī atsķiras, ka pārdomātu un savstarpēji saskaņotu risnājumu rezultātā visa veida resursi tiek izmantoti visoptimālākajā veidā !
Tā ir viena no tipiskākajām kļūdām jebkura veida projektā - netiek ņemta vērā elemntu savstarpējā ietekme uz galarezultātu visos tā aspektos.
Labs proejekts ar to arī atsķiras, ka pārdomātu un savstarpēji saskaņotu risnājumu rezultātā visa veida resursi tiek izmantoti visoptimālākajā veidā !