UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dēļu grīdas montāža
Autors: arre ()
Datums: 06/03/2015 10:51

Esmu pietuvojies grīdu likšanas pasākumam lauku mājā. Māja ir uz slīpas nogāzes, tādēļ starp istabām bija atšķirīgs grīdu augstums. Uz doto brīdi ielieta betona grīda ar dažādu līmeni starp telpām. Lejot grīdas mans aprēķins bija tāds, ka uz augstākājām grīdām likšu laminātu, bet uz zemākajām būs dēļu grīda uz lāgām - līmeņi izlīdzināsiesies. Biezie grīdas dēļi dēļi man jau ir. Sākot meklēt laminātu, aizdomājos par to, ka tomēr gribu dēļus visā mājā. Tādēļ radās jautājumi,

- esmu pa ausu galam dzirdējis, ka ir tāda tehnoloģija, ka plānus grīdas dēļus līmē pa taisno pie betona (runa nav par trīsslāņu parketu)? vai tā ir taisnība? Varbūt kāds zina, kur tādi dēļi ņemami un kā to dara?
- man jau ir 40mm biezi grīdas dēļi. Cik biezas lāgas vajadzīgas, resp., vai par lāgām uz betona var izmantot dēļus ar biezumu 25mm. (grīdas betons taisns - līmenī)?
- Vai lāgas jāpieskrūvē pie betona vai jāatstāj brīvi "peldošas"?
- Vai tukšumu starp betona gīdu un grīdas dēļiem (starp lāgām) jāaizpilda ar kaut ko - keramzītu, ekovati, lai izvairītos no grauzējiem ērtas dzīvesvietas? Vai no šī aizpildījuma laika gaitā neradīsies putekļi (caur šķirbām dēļos)?

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: nokijs ()
Datums: 06/03/2015 11:45

Ja tev ir ieliets betons, ar precizitāti +-2mm uz metru, tad dēļus var līmē pa tiešo pie betona.
Protams, tādos gadījumos līmē 15mm dēļus, vai arī divslāņu parketveida dēļus 11mm biezumā, tik pat labi var arī līmēt trīsslāņi.
25 mm dēļus gan neieteiktu, jo tiem ir lielāka iespēja vērpties un tad nu ir kā ir.
Kā to dara, ar ko līmē u.t.t., diemžēl neizklāstīšu, lai gan māte google vienmēr var daudz ko pateikt. Tā bez darbe palikšu :D
Keramzītu labāk aizmirsti kā'šķiru. To no pieredzes tev varu pateikt. Jo tā mitruma līmenis, piegādājot no veikala ir augsts, un līdz ar to jāpavada liels laiks, kamēr tu to izžāvēsi. Vari jau riskēt uz savu galvu, bet tad pšam jau pēcāk tā dārgā malka būs vien jānokuina pašam.
Lāgām vislabāk ir izmantot kalibrētus dēļus, jo tad būs mazāka darbietilpība to līmeņošanā.

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: Dzindzis ()
Datums: 06/03/2015 11:51

Cik ir dzirdēts starp betonu un koku vienmēr jābūt ir starplikai tipa ruberoids vai tam līdzīgs.

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: arre ()
Datums: 06/03/2015 12:06

Paldies, Nokij!
Kāds tas plānais 15mm līmējamais dēlis izskatās - ar spundi, bez spundes, ar rukuma rievām? Veči vietējā galdniecībā par tādiem neko nezina.

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: nokijs ()
Datums: 06/03/2015 12:17

15 mm dēļi, standarta dēļi ozols vai osis vai kāds cits izejmateriāls. Spundētais. Priekš līmēšanas nav jau kāds brīnumdēlis nepieciešams. Tiesa gan līme gan nepieciešama laba.

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: Praktiķis ()
Datums: 07/03/2015 08:11

Uz betona pamatnes līmēt masīvkoka dēli būs murgs. Var jau mēģināt ar visādiem svariem viņus piespiest,bet ja nav iespējas piefiksēt pie pamatnes-būs baigais čakars. Masīvkoks paliek masīvkoks-būs gan līki,gan deformējušies dēļi starpā. Gadu atpakaļ līmēju uz betona pamatnes divslāņu (finieris+ masīvs),bet arī tad vietām prasījās savilkt ar lamināta siksnām un uzlikt kādu svaru. Tas viss ļoti palēnina procesu. Cita lieta,ja līmē uz finiera vai OSB pamatnes-dēli piefiksē un iet tālāk.

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: Georgs999 ()
Datums: 07/03/2015 10:37

Nevar nepiekrist Praktiķa rakstītam.

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: Jankouzs ()
Datums: 07/03/2015 23:23

Masīvkoka parkets vai dēļi nekad uz betona pa taisno!Viss pareizi ko minēja Praktiķis! Ja betons ieliets līmenī,tad mauc virsū finieri vai osb (labāk finieri vari pameklēt latvijas finierī nestandarta izmērus tie būs lētāk) ar skrūvēm un dībeļiem pieskrūvē pie betona (kārtīgi ar atstatumu ne vairāk kā 20cm) Un tad uz finiera klāj virsū tos pašus masīvkoka dēļus vai parketu pielīmējot un pienaglojot tos!
Entos objektus esmu pazaudējis dēļ tā ka klientiem saku,ka nevar likt uz betona pa taisno parketu un it sevišķi dēļus,jo garantijas nav nekādas,bet ja tiešām liek tad tikai neliela izmēra parketa dēlīšus,betonu nogruntējot un neekonomējot līmi un ar slogiem!
Bet to visu nav iespējams aprakstīt šeit forumā,par šīm lietām varētu runāt ,stāstīt un konsultēt bezgalīgi un tam visam nav īsti laika! Lai veicas darbos!
Ja kas mana nodarbe ir tieši un tikai ar koka parketa darbiem!
www.gridasparkets.lv
Varbūt noder!

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: Georgs999 ()
Datums: 08/03/2015 23:07

Īsti praktiski jau nav likt uz betona finieru un pēc tam likt, limēt, skrūvēt masīvkoka dēļus. Pareizāk jau būtu pirms būvniecības paredzēt, ka būs masīvkoka grīda un nobetonēt vismaz 10cm zemāk, lai ir vieta lāgām un vates siltinājumam un tad klasiski stiprināt masīvkoka dēļus uz brusām.

Kā jau klasiskajās grāmatās. Neko jaunu jau tur neizdomāt.

Re: Dēļu grīdas montāža
Autors: Praktiķis ()
Datums: 09/03/2015 02:11

Saprotams,ka ideālā variantā ir finiera pamatne pie kā pieskrūvēt (pienaglot),bet līmējot pa taisno pie betona,kā variants,būtu izvēlēties daudzslāņu dēļus. Šeit nedomāju veikalos nopērkamo click-parketu. Kā jau minēju -esmu līmējis divslāņu-finieris (8mm)+ osis (5mm)-gatavi,nav slīpējami ar falcēm. Nav tik neiespējami-jāsagatavo vajadzības gadījumā smagumi ar ko nepieciešamības gadījumā piespiest. Ieteiktu divas rindas izdzīt taisnas iepriekšējā vakarā,lai nokalst. Tālāk,kā Jankouzs minēja-līmi nežēlojot,un uz priekšu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   ******     *******   **     ** 
 **     **  **        **    **   **     **  **     ** 
 **     **  **        **         **     **  **     ** 
 **     **  ******    **   ****   ********  **     ** 
 **     **  **        **    **          **   **   **  
 **     **  **        **    **   **     **    ** **   
 ********   ********   ******     *******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727