UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Spirālveida kāpnes?
Autors: Pavels.O ()
Datums: 07/04/2015 09:27

Sveiki foruma biedri.
Ir radusies nepieciešamība ierīkot pēc iespējas kompaktākas kāpnes uz otro stāvu. Telpa ir stipri ierobežota, tāpēc ir doma ielikt spirālveida kāpnes, piemēram, diametrā 1,3 m. Vai kādam ir pieredze kur / kādas spirālveida kāpnes pirkt? Cik ērti lietot? U.t.t.? Atzīmēšu, ka tās ir domātas pirts mājai un tāda kā ikdienas staigāšana nav domāta.
P.S. Lielgabarīta mantas pa tām netiks nestas, bet nepieciešams normālas izturības kāpnes, ne tādas kā ss, kur max slodze 120 kg!

Re: Spirālveida kāpnes?
Datums: 07/04/2015 12:49

Paskatījos iekš DEPO diametrā 1,2 m kāpnes maksā 1489.99 EUR ar karti. Kaut kā dārgi izskatās uz pirmo sitienu.

Autors: rbm ()
Datums: 07/04/2015 12:53

Pameklē Spirālveida kāpnes Dolle.
Kaimiņiem dzīvoklī šādas uzliktas (augšā mazā darbistaba), kalpo jau 7 gadus.
Montāža var izdarīt pats, jo sastāv no saliekamām detaļām.

Autors: binary ()
Datums: 07/04/2015 13:29

Nu tiem "Barselona Dolle" un "Vienna Dolle" jau arī ir autora minētais "Maksimālā slodze - 120 kg".

Man personīgi spirālveida kāpnes asociējas ar kaut ko sasodīti neērtu un nepatīkamu - tādas vājas atmiņas no bērnības. Nav ne jausmas, kur tas piedzīvots.

Datums: 07/04/2015 13:58

Man arī ļoti nepatīk lietot mazā radiusa spirālveida kāpnes (cik nu ir gadījies). Augšā it kā vēl kaut kā, bet lejā ir tā, ka it kā prasās ar pakaļu pa priekšu kāpt, bet arī stulbi kaut kā. Tur tomēr lokies kā gribi sanāk tas pakāpiens šaurs un augsts. Personīgi man noteikti būtu ērtāks pieslienamo kāpņu variants - ar rokām turies un kāp viss skaidrs un vienkārši, bet tur augšā tās kāpnes laikam jāpaturpina virs grīdas līmeņa, vai kaut kāds rokturis, kaut kas pie kā pieķerties? Es tā domāju, jo mani ciemiņi nespēj to grīdas līmeni labi pārvarēt ne turpceļā ne atpakaļceļā. Es jau esmu pieradis un man tas grīdas līmenis problēmas noteikti nerada, bet kaut kas tur nav. Pirtij ja augšā jāuzlien tikai pagulēt vai slotas paņemt, es noteikti neliktu spirāli, bet pieslietu klasisko kāpni. Galu galā vēl jau ir dīvainā opcija tur iemontēt bēniņu lūku, nu piem. Fakro utml., tad jau vispār sanāk kompaktnieks - aizvēri un telpā nav problēmu. Vienīgi vai tās kāpnes arī atveras no augšas?

Datums: 07/04/2015 14:38

Pieslietās kāpnes, lūkas neder. Tā ir pirts ēka, bet abi stāvi apdzīvoti, katrs pa 25+ m2 (wc abos stāvos), pašlaik kāpnes ir ārpus ēkas, kas siltā laikā ir OK, bet ziemā vai drēgnā laikā nē.
Ir divi varianti: spirālveida kāpnes vai klasiskās U veida, tikai vidusdaļā pagrieziens par 180 grādiem (6 pakāpieni).
Tām Dolle kāpnēm ir 120 kg slodze, bet iekš DEPO redzētām KLAN 200 kg bilde zemāk.
Internetā citās valstīs ir līdzīga cena šīm kāpnēm (no 1200 - 1500 EUR) mūsējie pa maksimumu ir ņēmuši, labi, ka nav rakstīts ņemot 2 gab. cena 1300
Tik domāju vai U veida kāpnes neiznāks lētāk.
P.S. izņēma iespēju pievienot bildi

Autors: binary ()
Datums: 07/04/2015 14:44

Varbūt ir vērts padomāt par L veida kāpnēm (t.i., ar 90° līkumu) un iespēju lietderīgi izmantot telpu zem kāpnēm (skapis, noliktava)?
Par tām depo kāpnēm - var jau painteresēties, vai nav ar mieru iedot kādu atlaidi…

Datums: 07/04/2015 14:49

Var skatīties arī L formu, jāierasē, tad redzēs, bet spirālveida aizņem viss mazāk vietas.
Bildi atradu kur ielikt, bet nevaru, met kļūdu: šeit ir veikals [www.treppenshop24.com]

Autors: SerViss ()
Datums: 07/04/2015 16:07

Ja šobrīd jau ir ārējās kāpnes, varbūt vienkārši ap tām jāuzveido kāda caurspīdīga polikarbonāta, stikla vai cita materiāla konstrukcija mikroklimata uzlabošanai. Tā teikt, slēgta terase.

Datums: 07/04/2015 16:08

Ar to L un 180 versiju tak arī nekas jēdzīgs nesanāk, ja vien tajā vietā sijai ļoti plats solis. Man jau mājai L tā knapi ieiet pie 2.5m griestiem!? Es tik brīnos kā var dabūt gatavu apdzīvojamu otro stāvu pirtij ar 25m2 - viņai ir tas jumts tā kā vēl pacelts augšā? :) Man arī ir 25m2, bet man otrajā stāvā tikai vieta slotām un guļammaisam un saliektam augumam pie klasiskā slīpuma jumta (laikam 45 grādi?). :) Ja godīgi, tad pie 25m2 iekšējās kāpnes baigi apēd telpu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  **         **      ** 
 ***   ***  **    **  **        **    **   **  **  ** 
 **** ****  **        **        **    **   **  **  ** 
 ** *** **  **        ******    **    **   **  **  ** 
 **     **  **        **        *********  **  **  ** 
 **     **  **    **  **              **   **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727