UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
betona izlīdzinošā kārta
Autors: Rol ()
Datums: 09/04/2015 09:59

Labdien visiem! Man pēc apkures sezonas beigām būs nepieciešama izlīdzinošās kārtas ieliešana 50 kv.m platībā - ir vajadzība pacelt betona grīdu par 14mm, lai plānotais grīdas segums būtu vienā līmenī ar blakus telpu. Vai ir kādam pieredze ar šādu pasākumu? Kādi materiāli un tehnoloģijas tiek pielietotas? Kādas izmaksas? Vai ir daudz putekļu, maisot to putru? (telpas tiek apdzīvotas)

Re: betona izlīdzinošā kārta
Autors: Pavels.O ()
Datums: 09/04/2015 11:17

Lielu putekļu nav, tik cik tīrot grīdu paceļ putekļus un berot maisu ar sauso maisījumu iekš kādas tvertnes. Normāli berot un ielejot ūdeni putekļu ir maz (man vairāk putekļu bija tīrot grīdu).
Sev gadu atpakaļ lēju 25 m2 izlīdzinošo no 5 - 10 mm, pirku stimelit 11.02, nezinu vai labākais, bet uz to brīdi kvalitāte / cena bija labākā.
Pirmā diena notīra grīdu, gruntē, otrā dienā salej izlīdzinošo (man vienam strādājot aizgāja nepilna diena (nopirkt, atvest, ieliet).
Līdzināju ar adatainu rullīti un lielo špakteļlāpstu.
P.S. Var likt vadulas, lai precīzāks līmenis un pa tām vilkt.

Re: betona izlīdzinošā kārta
Autors: Jungaceltnieki ()
Datums: 12/04/2015 21:16

Ir vairākas tehnoloģijas. viens ir ieliet pašizlīdzinošo masu. tas ir ātrs un vienkāršs process, taču uz norādītiem izmēriem diezgan sāliīti materiāli sanāks. būs nepieciešami kādi 50 - 60 maisi pa 25 kg.
Otrs variants liet gatavos maisījumus grīdām vai arī maisīt uz vietas ar mešalku. tam vajadzēs likt vadulas un ieklāšana sarežģītāka. vadulas grīdā atstāt nevarēs. šo variantu labāk uzticēt cilvēkiem, kuri to māk. pirms betonēšanas ieteiktu nopirkt kādu flīžu līmi un uzsmērēt plānā kārtiņā kā gruntskārtu, jo ar grunti vien nepietiek. šis variants būs lētāk materiālā, dārgāk darbā.visnetīrākais būs maisot betonu mešalkā. un ir ļoti problemātiski veikt dzīvokļiem.
Ir variants izsaukt firmu, kuras ielej ļoti šķidru pašizlīdzinošu betona slāni. Pats neesmu ar to saskāries, bet zinu, ka to praktizē.
Vēl ir varianti iztikt bez betona, ieklājot osb vai grīdas reģipsi.Taču tas ir atkarīgs no telpas lietošanas mērķa un plānotā grīdas seguma, jo, piemēram, flīzes uz osb līmēt nevar. taču šiem variantiem nebūs jāgaida, kamēr sacietēs betons.

Re: betona izlīdzinošā kārta
Autors: Rol ()
Datums: 12/04/2015 23:41

Doma ir šajā telpā kādreiz (agri vai vēlu) ieklāt parketu. Trīsslāņu, jo grīdas apkure. Ņemot vērā, ka jāpaceļ apm. par 14mm, reģipsis šim mērķim izklausās baigi labi. Atkrīt visa tā ķēpa ar liešanu. Bet kā viņam sastāv lietas ar siltumvadītspēju?

Re: betona izlīdzinošā kārta
Datums: 13/04/2015 20:56

uz siltās grīdas reģipsi nebūtu labi likt, jo viņš aizturēs siltumu. Jūsu gadījumā labāk tomēr būs betonēt.

Re: betona izlīdzinošā kārta
Autors: Praktiķis ()
Datums: 13/04/2015 22:24

Jungaceltnieki Wrote:
jo, piemēram, flīzes uz osb līmēt nevar.
Var,un pavisam droši. Vispirms gan jāveic nelieli sagatavošanas darbi- ņem to pašu flīžu līmi ko sajauc ar atšķaidītu PVA D3 un ūdeni 50/50. Uz OSB ar šādu sajauktu līmi pielīmē fasādes stiklšķiedras sietu. Vēlāk flīzē kā jebkuru normālu grīdas pamatni.

Re: betona izlīdzinošā kārta
Datums: 15/04/2015 09:23

Aha. man to ir vairāki flīzētāji teikuši, ka var. var, jo vairākos objektos ir līmēts. tikai uz jautājumu: cik ilgu laiku viņas turās - viņi atbild, neviens nav sūdzējies. ļoti laba atbilde. pārliecinoša.
vienā objektā mani pieaicināja ievilkt santehniku. kad vilku ūdeņus, teicu, ka uz osb līmēt nevar. viņš bija savādākās domās. lietojot speciālas līmes un blā blā. objekts nebija pabeigts, kad pirmās divas flīzes jau bija atlipušas. un džeks skraidīja bļaudams, ka saimnieks viņu nositīs. tas ir tikai viens no piemēriem. man tādi ir bijuši vairāki. no tā mēs secinām vienu - var bet nedrīkst.
es vēl piekristu, ka sienām, pieskrūvējot un iestrādājot metāla sietu, var līmēt, jo plakne tav tik agresīva. grīda tomēr, gribot negribot, staigā, ar no tām izrietošajām sekām.

Re: betona izlīdzinošā kārta
Autors: Argh ()
Datums: 16/04/2015 16:56

jāņem parastais lētais cements un jālīdzīna ar rokām (uz majakiem), jo pašizlīdzinošais būs mega dārgi (8eur/maiss lētākais ir pret 2eur par parastu cementu).

Tas ir tāds mans secinājums, jo nācās pašam nesen līdzināt un ti kbeigās sapratu, ka varēja nedaudz savādāk :(

Re: betona izlīdzinošā kārta
Autors: Argh ()
Datums: 16/04/2015 16:58

Rokām/majakiem vēl pluss tāds, ka var pakāpeniski ieklāt. Pašlīdzinošā prasīs citu telpu + būs liels mitrums žūstot.

Re: betona izlīdzinošā kārta
Autors: zhuks ()
Datums: 16/04/2015 17:57

Šobrīd tiek tieši ieklāta vienam objektam grīda- arī jāpceļ uz augšu. Vienā daļā, kur būs parkets, tiek likta spundētā skaidu plātne, bet otrā, kurā flīzes- divas kārtas grīdas riģipša. Arī šai ēkai ir siltā grīda, tiesa gan, pamatu plātne ir siltumizolēta ar putupolistirolu 250mm biezumā.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   **    **  **      **  ********  
 **    **  **     **   **  **   **  **  **  **     ** 
 **        **     **    ****    **  **  **  **     ** 
 **        ********      **     **  **  **  ********  
 **        **            **     **  **  **  **        
 **    **  **            **     **  **  **  **        
  ******   **            **      ***  ***   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727