UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

ūdens spiediens
Autors: Rihards Se ()
Datums: 04/06/2015 23:16

Bija jautājums par ūdens spiedienu!
Man ir lauku māja, kur akā ir ievietots pumpis (ūdens apgādes automāts, tupmāk tekstā UAA) no akas līdz mājai ir kādi 10m (tur pat, pa zemes līmeni ūdens vadi arī ir izvilkti , nekur uz otrajiem stāviem viņi neiet). Kad UAA ūdens tvertne/spiediens krītās, tad mājā ir ļoti švaks spiediens un kamēr viņš atkal atnāk līdz mājām paiet diezgan ilgs laiciņš. Gribēju uzzināt kā var dabūt normālu spiedienu mājā, es pieļauju ka esmu ielicis pārāk mazjaudīgu sūkni vai varbūt mājā ir jāliek kāds papildus sūknis/ūdens dzinējs?!?!
Dzinējs/Jauda 650 W;
Maks. padeves augstums līdz 35 m
Maks. veiktspēja 3100 l/st.;
Maks. uzsūkšanas augstums 8m;
Sūkņa mehānisms 1 pakāpes;
Sūcvada/spiedvada G 1" (33,3 mm)
Spiedientvertnes tilpums apt. 17 litri;
HELP

Re: ūdens spiediens
Autors: binary ()
Datums: 05/06/2015 07:29

Atslēdz pumpi no strāvas, atver krānus (iztecini ūdeni, lai trubās vispār nebūtu spiediena) un paskaties, kāds spiediens spiedtvertnē. Iespējams, ka būs stipri par mazu. Ja tā ir, tad uzpumpē līdz vajadzīgajam (papīros jābūt norādītam), aizver krānus, atjauno strāvas padevi un priecājies par normālu ūdens spiedienu.

Autors: RedzijsDzirdijs ()
Datums: 05/06/2015 07:30

Pie kāda spiediena sūknis ieslēdzas un pie kāda izslēdzas, varētu būt, ka spiediens pie kura sūknis ieslēdzas ir par zemu lai uzstumtu to ūdeni tik augstu. Iespējams pietiktu ar spiediena sensora un bunduļa pieregulēšanu. Es laika vēl arī pamainītu spiedtvertni uz ko lielāku, tad sūknim būtu vieglāka dzīve ;)

Autors: binary ()
Datums: 05/06/2015 07:37

Ar starta un beigu spiedieniem nevajag steigties, kamēr nav pārbaudīts spiediens bundulī ar atvērtiem krāniem un atslēgtu strāvu.

Autors: khe ()
Datums: 05/06/2015 07:46

Pārliec tvertni, manometru un automatiku mājā, akā tik sūkni.

Autors: RedzijsDzirdijs ()
Datums: 05/06/2015 09:08

binary - jā protams, vispirms pārbaudām spiedienu iztukšotā bundulī!
Vairumā gadījumā tas pēc rūpnīcas uzstādījumiem ir 1,5, ja ir mazāks tad jāuzpumpē vismaz līdz 1,5, parasti ar šādu spiedienu pietiek.

Autors: soseds2 ()
Datums: 07/06/2015 22:17

Varētu būt arī sūkņa mazražīgums, 50L/min. , bet reāli arī var būt mazāk, jo ņemam nost spiediena kritumu akas h + 10m horiz. 650W sūkņiem uz hidroforu vairumam ir 15mm šļauciņa, kas aiztur plūsmu, tākā collīgie izvadi neko reāli nedod. 17 litri spiedkatls strādā apm. uz pusi, jo pus bundulis ir gaiss, tātad ir kadi 10L. Pats galvenais ir iestādīt spiediena relejam augstāku iesl./izsl. spiedienu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.