UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: Pēterisz ()
Datums: 09/06/2015 16:29

Daļa no informācijas ko gribēju uzzināt noskaidroju izlasot citu tēmu vēsturi, tomēr gribēju padalīties ar savu plānoto koka starpstāvu pārseguma modeli, un labprāt dzirdētu kādu komentāru, ko varētu labāk.

Tātād koka sijas100x200 laidums 4.5m. solis 600mm. (Sijas jau uzlitkas)
Pie sijām no apakšas cieši pieskrūvēti 25x90 apzāģēti sausi dēļi (dēļi jau arī pieskrūvēti), bet tāpat pa kādai sparaudziņai max 5 mm sanāk. Pie melnajiem griestiem no apakšas perpendikulāri melno griestu dēļiem nagloju 150mm spundētos dēļus, kas pēc tam tiks krāsoti.
Starp sijām 20cm biezumā plānojas beramais keramzīts. Kāda frakcija būtu ok?
Pēc tam pa virsu visticamāk lakota/eļļota dēļu grīda.

Jautājumi.
1. Vai var tā no apakšas pa tiešo pie melnajiem naglot klāt spundētos dēļus?
2. Vai ir nepieciešams zem keramzīta likt kādu plēvi vai kaut vai parastu gofreto kartonu (lai nebirst), jo principā gribas lai pārsegums būtu pilnībā elpojošs.
3. Vai 20 cm keramzīts nav par daudz? Esmu dzirdējis variantu miksēt keramzītu10cm+vate 10cm, bet kaut kā vēlos maksimāli izvairīties no vates lietošanas galvenokārt putekļu dēļ.
4. Kāda frakcija varētu būt OK keramzītam?

Gaidīšu komentārus.

Pēteris

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: Argh ()
Datums: 09/06/2015 17:11

nu dari kā iesaka citi, ja vajag klusu, tad peldošā grīda. keramzīts pāri sijām, virsū reģipsi/plātnes un virsu jebko citu.

Pamatideja - atsaistīt grīdu no griestiem un to izdara keramzīts.
Vate ir vairāk siltinājums un šajā situācijā nebūs glābējs, ja visi dēļi savienoti vienā pīrāgā.

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: parks2007 ()
Datums: 09/06/2015 23:52

Man ir identiska situācija t.i. koka sijas100x200 laidums 4.5m. solis 600mm
Starp sijām veidoju melnos griestus,gar malām pienaglotas brusiņas 50x50 un virsū 2cm dēļi,līdz ar to,man keramzīta bērums sanāk 120-130mm biezs(frakcija 10-20mm)
Lai nebūtu putekļi un keramzīts vienmēr veikalā būs mitrs,es zālē uz plēves izbēru visus tos maisus(o,8m3) un saulē žāvēju,tad nesu iekšā un bēru uz pretvēja plēves,kas uzklāta uz melnajiem griestiem un pie siju sāniem pieskavota.
Nezinu kā būtu,ja slānis būtu 200mm(jau 130mm slānis sver diezgan),bet manā gadijumā pārsegums, aktīvam divgadniekam skraidot, grīda vibrē un apakšstāvā lampa trīc.

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 10/06/2015 20:55

Par to pārseguma "elpošanu" starp diviem stāviem ar vienādau temperatūras režīmu - tas tā jocīgi skan - tas domāts tapēc lai "pirdiens" ietu cauri? Bet būtībā bēruma materiāla aurbiršanas norobežosāmai pietiek ar biezu papīru, kartonu, kastu gofrēto kartonu vai pergamīnu, der arī "grīdas kartons" -3.2mm biezā kokšķiedru plātne. Taču būtiskākā poblēma laikam ir skaņa - sitiena izolācija - tapēc veido peldošo grīdu. Un būtība ir atdalīt augšējā stāva tīro grīdu no siju konstrukcijas izmantojot bēruma materiālus. Senči tam lietoja smiltis, granti - bet cik saprotu, tad keramzīts šobrīd ir lētāks. Tādejādi ieberot smiltis - 12...16cm biezumā - tajās tiek sēdinātas lagas - pie kurām stiprnāja dēļus. Dēļu apakša, kopā ar lagām uzgūlās smiltīm. kuras savukārt balstījās uz melniem griestiem ar smilšgriestu latām siju sānos. Taču, ja smilts vietā vēlamies izmantot lētāko keramzītu, tad tan jāizmanto vissmalkākā frakcija 2..3mm lielumā. 10-20mm oļu izmantošana ir kļūdains risinājums un vispār keramzīta bērumu biezāku par 10cm riskanti izmantot - lokālas slodzes iedarbībā tas sāk sabirt - sevišķi rupkās frakcijas.

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: Zodčijs ()
Datums: 11/06/2015 04:52

1) Par skaņu izolāciju domājot - aizdomājos - kāpēc Minerālvate skaitās pēdējā šai funkcijai ? - Mīksts, Inerts un Skaņu Absorbējošs Materiāls it kā....lai arī viegls pēc svara - salīdzinot ar izdedžiem, keramzītu, smilti utt.

2) Rodas aizdomas par to, ka joprojām tiek ignorēta skaņu izolējošo lentu likšana uz koka sijām - jo ne keramzīts ne smilts ne vate - Starp Sijām ielikta - pati par sevi Grīdu no Griestiem neatsaisttīs - jo skaņai saglabāsies tiešā saite grīda - sija - griesti.....

Jā protams, zem lamināta liek skaņu izolāciju - bet vai tas ir pietiekoši? Un zem cita veida grīdas seguma vispār neko neliek taču?!....jo nevienam jau to nevajaga....( celtnieki tie kas haltūristi - visi tā runā - lai tik lieka darbība nebūtu jāizpilda par to pašu naudu)....

Kaut kā tā apmēram domas aizgāja.....

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: Praktiķis ()
Datums: 11/06/2015 08:13

Ziemā vienā objektā bija līdzīga problēma-pagalam slikta skaņas izolācija starpstāvu pārsegumā. Grīda bija uzlikta-vilciens aizgājis. Atvelkot pirmā stāva griestus uz piekarēm un 10cm skaņu izolējošas vates deva samērā labu rezultātu. Katrā gadījumā situācija vairs nebija kritiska....

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 11/06/2015 17:43

Peldošas grīdas ierīkošanai noteikti der cietā minerālvate vai puscietās kokšķiedru plātnes. Izstrādātas pat speciālas gumijas plāksnes. Taču , ja nu vienīgi runa iet par izmaksām - :smiltis vai minerālvate maksā atšķirīgi! Ja nu vienīgi mēs strādniekam maksājam 25 Eiro stundā, tad minerālvates ieklāšana stundu skaita ziņā noteikti lētāka nekā smilts iebēršana. Vienīgi diemžēl šadus masīvus un materiāla ziņā lētus risinājumus būtu jāparedz ēku projektējot. Piemēram, kas traucē aizbērumam izmantot 20..25cm māla slāni ar tajā iestrādātām sildcaurulēm. Laid ziemā iekša 80 grādus karstu ūdeni un izmanto 15...25t pārsegumu vienlaicīgi, kā mājas apsildi bez jebkādas automātikas un ūdens akumulatora. Un arī skaņas izolācija nodrošināta.

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: ints45 ()
Datums: 12/06/2015 09:15

"Peldošas grīdas ierīkošanai noteikti der cietā minerālvate vai puscietās kokšķiedru plātnes"
Vai var palūgt Binkmaņa kungu nedaudz detālāk paskaidrot šo?

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 12/06/2015 10:17

Parox mājas lapā par minerālvates izmantošanu noteikti var sameklēt zinātniski pamatotus datus un tie der arī pusmīkstām kokšķiedru plātnēm.
Pamatideja "peldošai'grīdai ir tīrās grīdas plaknes-plātnes atdalīšana no nesošajām konstrukcijām un sienas. Atdalīšanai izmantojami "dinamiski mīksti" materiāli - minerālvate, kokšķiedras plātnes, birstošs keramzīts vai smiltis, jebkurš materiāls pa kuru iesitot, iesperot vai iešaujot trieciena-sitiena skaņas enerģija tiek slāpēta. Taču neder polistirols, jo tas ir "dinamiski ciets" materiāls.

Re: Koka starpstāvu pārseguma pildījums
Autors: DsKs ()
Datums: 12/06/2015 10:57

virs melnas gridas ieklaju trijas kartas 7mm speciali gridam paredzeto steico underfloor liekot pamisus ( kopa 21 mm ) ... virs ta 10mm laminats ar vel 3mm apaksklaju amortizacijai ... pie tam,man starpstava parseguma vel palika 50mm izdedzi ( vairak ka smilts formata jau ) masai + 150mm vate troksnim ... skan cauri solis vienalga ... par muziku vakarpuse nemaz nerunajot ... ka jau seit agrak teica - starpstavam vienigi un tikai betons :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **     **  **      **  **    ** 
 **     **  ***   ***  **     **  **  **  **  ***   ** 
 **     **  **** ****  **     **  **  **  **  ****  ** 
 ********   ** *** **  *********  **  **  **  ** ** ** 
 **         **     **  **     **  **  **  **  **  **** 
 **         **     **  **     **  **  **  **  **   *** 
 **         **     **  **     **   ***  ***   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727