UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
ārsienu siltināšana no iekšpuses.
Autors:
apollo
()
Datums: 20/09/2015 14:47
Labdien.
Interesē kā vislabāk paveikt ārsienu siltināšanu no iekšpuses.
Vēlos to izdarīt, jo ziemas mēnešos apsildot māju(centrālapkure), nedarot to intensīvi ir jūtams siltuma zudums. Māja koka karkasa, celta 60ajos gados. fasāde siltināta ar putuplastu pirms gadiem 10. no iekšpuses kā siltinājums skaidas. apmēram 15cm. Sakritušās diezko nav. taču siltumu īsti netur. zem mājas pagrabs.ar durvīm uz pagalmu, sāku domāt, ka grīda arī jāsiltina..
Vārdsakot noravēšu apmetumu(apmēram 4cm) tad dēļi, tad skaidas.
Vietā gribētos likt 15cm akmens vati >Tvaika plēve> rēģipsis.
Interesē arī vai aizpildot skaidu vietu pēc vates ieklāšanas ir vēlams skrūvēt atpakaļ dēļus vai uzreiz tvaika plēvi un profilus reģipsim?
Interesē kā vislabāk paveikt ārsienu siltināšanu no iekšpuses.
Vēlos to izdarīt, jo ziemas mēnešos apsildot māju(centrālapkure), nedarot to intensīvi ir jūtams siltuma zudums. Māja koka karkasa, celta 60ajos gados. fasāde siltināta ar putuplastu pirms gadiem 10. no iekšpuses kā siltinājums skaidas. apmēram 15cm. Sakritušās diezko nav. taču siltumu īsti netur. zem mājas pagrabs.ar durvīm uz pagalmu, sāku domāt, ka grīda arī jāsiltina..
Vārdsakot noravēšu apmetumu(apmēram 4cm) tad dēļi, tad skaidas.
Vietā gribētos likt 15cm akmens vati >Tvaika plēve> rēģipsis.
Interesē arī vai aizpildot skaidu vietu pēc vates ieklāšanas ir vēlams skrūvēt atpakaļ dēļus vai uzreiz tvaika plēvi un profilus reģipsim?
Re: ārsienu siltināšana no iekšpuses.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 20/09/2015 14:56
Pirmkārt, ar putuplastu siltināt koka karkasa ēku ir kļūda manuprāt. Varbūt ir paveicies un uzlikts tas ir tik nekvalitatīvi, ka tā māja turas, bet ļoti reāli var sapūt. Putuplasts koks, skaidas, tvaika plēve = ideāla augsne brantam, kurš to māju var sezonas laikā apēst tā ka paliek pāri tikai jumts.
Fasādei būtu jāliek vate no ārpuses un iekšu likt mierā. Ja tā ir karkasa, tad es darītu tā, ka putuplastu nost, karkasu iztīrīt no skaidām, pretvēja plāksnes virsū, tukšumus piepūš ar vati, latojums un apšuvums.
Otrkārt, vai ir pilnīgi skaidrs, ka tā ir ārsienas problēma? Putuplasts un skaidas teorētiski tik šausmīgi traki varētu nebūt, ja vien tur vaina nav šķirbās. Varbūt ir griestos problēma?
Fasādei būtu jāliek vate no ārpuses un iekšu likt mierā. Ja tā ir karkasa, tad es darītu tā, ka putuplastu nost, karkasu iztīrīt no skaidām, pretvēja plāksnes virsū, tukšumus piepūš ar vati, latojums un apšuvums.
Otrkārt, vai ir pilnīgi skaidrs, ka tā ir ārsienas problēma? Putuplasts un skaidas teorētiski tik šausmīgi traki varētu nebūt, ja vien tur vaina nav šķirbās. Varbūt ir griestos problēma?
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 20/09/2015 14:59
Biezums - ja skaidas izņem to vietā vati, tad papildus vajadzētu tikai 5cm vati, lai nonāktu pie mūsdienu siltinājuma standarta, kas ir normālam cilvēkam jau gandrīz pasīvā māja. :) Siena tādā variantā būtu optimālā biezumā, nevis ntās kārtas kā sīpolam.
Autors:
apollo
()
Datums: 20/09/2015 15:24
Mitruma nav vispār. nekad nav bijušas problēmas ar pelējumu vai citiem kaitēkļiem.
Ārsienām es neesmu gatavs ķerties klāt. kas attiecas uz griestiem, neesmu pētijis, taču apmetums, visticamāk, ka dēļi un šlaga apmēram pusmetra biezumā. Es vairāk sliecos domāt, ka bez ārsienām vaina varētu būt arī grīdās, jo zem dēļu klāja ir tukšums, tad apmēram 10cm šlaga un betons +/- 15cm biezumā. Kā jau minēju zem mājas ir pagrabs un durvis uz pagalmu sanāk tieši zem tās istabas, kur saskaros ar aukstuma problēmu.
Par vates biezumu neesmu pārliecināts, jo ieklājot vati 5cm biezumā starp vati un plēvi paliks šķirba. Respektīvi vai tas, ko maina?
Ārsienām es neesmu gatavs ķerties klāt. kas attiecas uz griestiem, neesmu pētijis, taču apmetums, visticamāk, ka dēļi un šlaga apmēram pusmetra biezumā. Es vairāk sliecos domāt, ka bez ārsienām vaina varētu būt arī grīdās, jo zem dēļu klāja ir tukšums, tad apmēram 10cm šlaga un betons +/- 15cm biezumā. Kā jau minēju zem mājas ir pagrabs un durvis uz pagalmu sanāk tieši zem tās istabas, kur saskaros ar aukstuma problēmu.
Par vates biezumu neesmu pārliecināts, jo ieklājot vati 5cm biezumā starp vati un plēvi paliks šķirba. Respektīvi vai tas, ko maina?
Autors:
Praktiķis
()
Datums: 20/09/2015 19:48
Pievienojos Vilnim,15cm skaidas+putuplasts fasādē nav nemaz tik traki maz. Ja jūtami strauji siltuma zudumi,problēma jāmeklē citur. Kā jau tika minēts,tās varētu būt gaisa spraugas kurās "svilpo vējš" (grīdā,sienās arī starpstāvu pārsegumā). Kopumā to dēvē par konstrukcijas (ne)blīvumu. Ja neesi gatavs plēst nost no fasādes putuplastu,tad skaidas aiztikt nebūtu prāta darbs. Papildus vates slānis no iekšpuses+tvaika izolācija mājai neko ļaunu nenodarītu,jo samazinātos migrējošais mitruma daudzums caur ārsienām.
Autors:
apollo
()
Datums: 20/09/2015 22:05
Jā, sāku apsvērt domu par skaidu atstāšanu. Tik vai ir labi vati likt uzreiz uz dēļiem, kuri aiztur skaidas?
Siltināšu arī griestus no iekšpuses.
Siltināšu arī griestus no iekšpuses.
Autors:
RBB
()
Datums: 21/09/2015 12:40
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 22/09/2015 07:35
\varbūt sākt ar termogrāfiju? Jūtu, ka interesenta k-gam nav skaidra priekšstata par ēkas kopējo kpnstrukciju - "Ārsienām es neesmu gatavs ķerties klāt. kas attiecas uz griestiem, neesmu pētijis, taču apmetums, visticamāk, ka dēļi un šlaga apmēram pusmetra biezumā.".... praksē nav nācies saskarties ar p.g.60 gados būvētu ēku, kur šlaga 50cm biezumā - ja nu vienīgi ir atsegtas sijas, uz tām dēļu klajs ar virsū uzbērtu šlaga 20cm slāni.
Taču es saprotu, ka 2005.gādā fasāde siltināta ar putuplastu. Vai saimnieks to darīja pats... varbūt tā ir bijusi ēka, kas pirkta kā kaķis maisā un 2006. gada siltinājums bija acu apmānīšanai - sameta plāksnes pie sienas - tās aizsmērēja un miers - ātri, lēti un "labi? "
Taču es saprotu, ka 2005.gādā fasāde siltināta ar putuplastu. Vai saimnieks to darīja pats... varbūt tā ir bijusi ēka, kas pirkta kā kaķis maisā un 2006. gada siltinājums bija acu apmānīšanai - sameta plāksnes pie sienas - tās aizsmērēja un miers - ātri, lēti un "labi? "