UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Siltināšana no iekšpuses
Autors: Arnis ()
Datums: 29/12/2015 11:02

Sveicināti.

Līdzīgas tēmas gan jau, ka daudzas bijušas, bet konkrēti šādu neatradu.

Tātad.. Ir divstāvu skaidbetona māja. Ir plānots ārsienas apšūt ar reģipsi un aizdomājos par to, ka varētu pie reizes nosiltināt no iekšpuses.

Kādi varētu būt mīnusi? Loģiski domājot, siltums paliek telpā un nesilda vairs sienas. Vai tas varētu ko kaitēt? Mitrums, pelējums, sasalšana vai kas tamlīdzīgs? Es vairāk baidos par to, ka jau tā drūpošais skaidbetons varētu zaudēt ar laiku kaut kādas savas nestspējas īpašības vai taml.

Re: Siltināšana no iekšpuses
Datums: 29/12/2015 12:45

Sveicināti,

Tēma aktuāla, jo no tā kā nosiltināsiet māju, ietekme būs uz jūsu pašsajūtu nākotnē.
Vispirms paskaidrošu ka mājas pa lielam iedalās mājās ar lielu siltuminerci un mājās bez inerces vai mazu. Tas nozīmē, ja mājai ir liela siltumietilpība, tā ziemā uzsilstot atdos siltumu ilgāk, un vasarā pēc vēsas nakts, karstā dienā atdos nakts vēsumu.
Ja mēs siltinam no ārpuses, tad iegūstam smago sienu masu, kura ir ar inerci un strādā mūsu labā. Ja siltinām no iekšpuses, tad mūsu māja kļūst ar samazinātu inerci. Lielā sienu massa, kura mums nepieciešama atrodas ārpusē un nestrādā mūsu labā. Taisni pretēji. Tā kļūst aukstāka nekā parasti. Rasas punkts, kurš būtu sienas ārpusē pārvietojas uz sienas vidus daļu un mērcē mūsu sienu un tik ātri neizžūst. Īpaši rudeņos, kad lielas temperatūras svārstības, paaugstināta mitruma apstākļos.
Es siltinātu, ja vispār to darītu tikai no ārpuses. No iekšpuses tas būtu daudz sliktāk. Arī starpsienu vietās viedotos aukstuma tilti.
Mājai ar labu sitlumietilpību ir salīdzinoši lielāka massa un dēļ tās šajā mājā labāk darbosies dabiskā ventilācija. Ekspluotācijas izmaksas būs mazākas. Turpretī mājai ar mazu siltumietilpību dabiskā ventilācija prakstiski nestrādās. Jau ieprikš paredziet piespiedu ventilāciju, rekuperāciju vai ko līdzīgu.
Labas inerces māja ar ārēju siltinājumu, jau pati darvojas kā dabisks rekuperators. Sienas pēc vēdināšnas pašas atdod siltumu īsā laika posmā. Ventilācijas kanākos ir pastāvīga vilkme 24 stundas diennaktī, dēļ pastāvīgas temperatūras starpības starp iekšu un āru.
Te es par to stāsu, un salīdzinu divu tipu mājās un kā uzlabot mikroklimatu mājā:
[www.youtube.com]

Re: Siltināšana no iekšpuses
Autors: Praktiķis ()
Datums: 30/12/2015 08:23

Nav tas velns tik melns,kā viņu te mālē. Skaidbetonu pavisam droši var siltināt no iekšpuses. Jo blīvāks siltinātājs tiks izvēlēts ,jo labāk (mazāks gaisa īpatsvars tajā). Pie taisnām sienām ideāli der kokšķiedru plāksnes. Izmantojot karkass+vate nepieciešama tvaika izolācija. Ja iekšējās ēkas sienas no masīva materiāla,tad siltuminerces samazināšana nebūs īpaši jūtama. Siltuminerce ir ēkas spēja pretoties straujām temperatūras svārstībām.Komforta zonas temperatūrai (+ - 2 grādi ) ārsienai ir vismazākā loma. Tāpēc arī silto grīdu caurules cenšas pie pašas ārsienas nelaist,jo sildot sienu neiegūsi lielāku siltuminerci,bet gan siltuma zudumus. Jā,vēsākas ārsienas veicina gaisa konvekciju telpā,bet kāds tam sakars ar mikroklimatu? Mikroklimatu telpā nodrošina gaisa apmaiņa tajā un būvniecībā (apdarē) izmantoto materiālu emisiju daudzums un sastāvs.

Re: Siltināšana no iekšpuses
Autors: RBB ()
Datums: 30/12/2015 10:12

Problema ir atrisināta

sk [www.youtube.com]
[www.youtube.com]

Re: Siltināšana no iekšpuses
Datums: 30/12/2015 16:49

Iepriekšējos RBB video reklāmā - māja perfvekti nosiltināta logi noblīvēti, bet neviens nerunā par ventilāciju, rekuperāciju, papildus elektības patēriņu, filtru maiņu. Pati sistēma 3000-5000 Eur, kura būs jādarbina daudz studas diennaktī un salā vēl jāpiesilda ar teniem. Neesmu dzīvojis tajās reklamētajās mājās, tāpēc nekritizēšu, bet mezliet no fizikas šo to zinu. Esmu izmēģinājis dzīvot nosiltinā karkasniecē gadus 15. Gaiss tiesām trūka - vasarā karsts ziemā tikko nekurina paliek vēsi, kā iedarbina ventilāciju, tā apkures katls vairāk sāk rīt gāzi. Tagad dzīvoju masīvā gāzbetona mājā ar koka elementu mixsu + koka elementiem iekšpusē - grīdām, logiem, mēbelēm. Mitruma līmenis ok. Gaiss pietiek. Rekuperācijas sistēmas ar elektrību nav, tā notiek dabiski + 4x dienā pa stundai automātiski ieslēdzās mazs ventilatoriņš(11W- 100m3/st) un izvelk tualetes dušas telpas). Pamata pastāvīga ventilācija- mājas centrā pa skursteņa ventkanālu 24 st. diennaktī superīga vilkme, svaiga gaisa netrūkst. Zem kamīna pieplūde- (paplidus svaiga āra gaisa pieplūde, zem grīdas atrodas ieraksta caurule 110 mm plastmasniece). Pieplūde arī guļamistabās, nosūce tuales elpā, vannenē un virtuvē. Ekspluotācijas izdevumi nelieli. Par apkuri, gāzi, un karsto ūdeni 100 Eur mēnesī (160 m2 mājai griesti 2,85 m), Elektrība ap 30 Eur/mēn un viss. Sienas 375 gāzbetons, pagaidām nesiltinātās. Par šo tēmu nākotnē ielikšu kaut ko Youtube tai pašā vietnē, kur iepriekš. Es palieku pie pārliecības mājas pamat masa iekšpusē, siltinājums ārpusē!!!
Tiem, kas reklamē saules kolektorus(ūdens) gribu pateikt - šodienas ziemas saulītē stāv apsniguši un lietderības koeficients šodien precīzi "0" :)
Laimīgu Jauno gadu !!! :))



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  **         ******** 
 **     **   **   **   **        **    **   **       
 **     **    ** **    **        **    **   **       
 *********     ***     ******    **    **   ******   
 **     **    ** **    **        *********  **       
 **     **   **   **   **              **   **       
 **     **  **     **  **              **   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727