UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kamīnkurtuve
Autors: Gorksy ()
Datums: 10/02/2016 12:27

Labdien!
Esmu iegādājies KAWMET kurtuvi (12,8kW)
Vēlētos no Jums, pieredzes bagātie, kādu padomu - ar ko un kā apmūrēt šo kamīnu, lai vecā lauku mājā siltumu varētu saglabāt mazliet ilgāk pēc izdegšanas. Šis kamīns nākotnē nav plānota kā vienīgā un galvenā apkure. Varbūt ir kāds DIY projektiņš internetā?
Vai šis variants ir ok?
[www.varupats.lv]īna-apdares-izveidošana
Vai tomēr sānos arī labāk atstāt gaisa šķirbas.
Un vai ķieģeļu daļu drīkst apmūrēt ar ugunsdrošo reģipsi?

Re: Kamīnkurtuve
Autors: he ()
Datums: 11/02/2016 20:41

Man bija/ir šādi:
[goo.gl]

Kā apdare man kalpo no uz sāna liktiem karstumizturīgajiem krāsns/dūmvadu (bet ne šamota) ķieģeļiem apmesta "kaste". Java laikam bij siltumizturīgā. "Mute" izlikta ar tiem pašiem krāsns/dūmvadu graizītiem ķieģeļiem bez apmetuma, lai šmuci vieglāk nokopt. Baltā plāksne aizmugurei un "jumtam" un gaisa restītes sānos pirktas kamīnbodē (pie Dienvidu tilta).

2 gadi - epizodiski pakurināts (galīgi nav primārā apkure). Ir pāris plaisiņas krāsā/apmetumā vietās, kur kaste pievienojas sienai, mazliet redzams, ka drusku nokvēpusi virs mutes dzeltenā krāsotā siena - šad tad kādu dūmu iesit iekšā durvis virinot (nav nekas tīrīts, izņemot stiklu). Citādi problēmu nav un esmu apmierināts. Vienīgi laikam būtu bijis pareizi skursteņa bloka fibo sienas apmest pirms kastē iemūrēja - nekas briesmīgs bet kāds gaiss bišķi tur laikam kustās pa fibo šķirbām.

Gaiss pa atstātajām sānu augšā/lejā restītēm kuršanās laikā skraida diezgan naski un palēnām uzsilst arī pati ķieģeļu kaste (tuvāk čugunam sānos paliek diezgan karsta pēc kāda klēpja/divu izkurināšanas), kas atdod siltumu telpai arī kādu laiciņu pēc uguns izdzišanas. Uz rīta pusi jau kastes sienas toč ir atdzisušas. Viesistaba, kurā tā uzparikte atrodas, kuršanās laikā uzsilst no 20-21 līdz kādiem 25 grādiem izkurinot kādu klēpi malkas.... Uz rīta pusi jau +/- nolaižas atpakaļ. Izskats manas prasības apmierina.

Autors: zigmars ()
Datums: 12/02/2016 07:12

Klau - kas tā baltā plāksne starp to kasti un skursteni? Tak nejau putuplasts?

Autors: Gorksy ()
Datums: 12/02/2016 09:29

Paldies par izklāstu..
1.Kāpēc ķieģeļus liek uz kantes? Ja liek plakaniski, varbut sienas sanāk biezākas un ilgāk tur siltumu?

2.Skurstenis iekš kastes arī tika apmūrēts?

Datums: 12/02/2016 20:30

zigmars:
nē nav putuplasts. Tas bij vai nu šis Superisol [www.norvegukamini.lv]# vai kaut kas līdzīgs - karstumizturīgs. Bodē teica, ka viens no variantiem ir no šāda visu kasti taisīt, bet tas sālīti sanāk un manuprāt siltumizolējošāk, kas nebij mans mērķis.

Gorksy:
1) uz kants likām, jo nebij mērķis baigi akumulējošu konstrukciju panākt un materiālu patēriņš šādi mazāks (mazliet lētāk).
2) skursteni neapmūrēja. Man ir tas bloku dūmenis (keramikas caurule, minerālvatē un keramzīta blokā). Kaut kas līdzīgs šim [www.buvserviss.lv] . Bet apmest gan vajadzēja. Bēniņos to izdarīju un arī nosiltumizolēju. Rezultātā šogad siltajās telpās skursteņa sienas jūtami siltākas kā pagājšgad.

Bet nepretendēju uz pareizību un vienīgo taisnību. Neesmu speciālists

Datums: 12/02/2016 20:34

ja apmūrēšanas jautājums bij par to trubu no kurtuves līdz skurstenim, tad nē - tā palika plika, bez visādiem siltumnoņēmējiem.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.