UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Jaunas dēļu grīdas neslīpēšana
Autors:
ABAB
()
Datums: 07/03/2016 14:17
Sveiki!
Ienāca prātā ķecerīga doma, kā ieklāt jaunu priedes dēļu grīdu.
Situācija ir tāda, ka remonts daļēji jau pabeigts un mājā paralēli notiek dzīvošana. flīzes jau vietā, jāieliek tikai grīda uz sijām.
Domāju, ka būs problemātiski ar slīpēšanu un līmeņa piedzīšanu. Tad nu doma ir to grīdu vispār neslīpēt, bet katru dēli sagatavot atsevišķi - mikrofāzīte abās malās un apstrādātrs ar eļļu/vasku. pēctam tik skrūvē klāt. Teorētiski vajadzētu sanāk, ja dēļi kvalitatīvi noēvelēti, papildus slīpēšana iespējams nav nepieciešama.
Kāds ir kompetentu personu viedoklis šajā jautājumā?
Ienāca prātā ķecerīga doma, kā ieklāt jaunu priedes dēļu grīdu.
Situācija ir tāda, ka remonts daļēji jau pabeigts un mājā paralēli notiek dzīvošana. flīzes jau vietā, jāieliek tikai grīda uz sijām.
Domāju, ka būs problemātiski ar slīpēšanu un līmeņa piedzīšanu. Tad nu doma ir to grīdu vispār neslīpēt, bet katru dēli sagatavot atsevišķi - mikrofāzīte abās malās un apstrādātrs ar eļļu/vasku. pēctam tik skrūvē klāt. Teorētiski vajadzētu sanāk, ja dēļi kvalitatīvi noēvelēti, papildus slīpēšana iespējams nav nepieciešama.
Kāds ir kompetentu personu viedoklis šajā jautājumā?
Re: Jaunas dēļu grīdas neslīpēšana
Autors:
Praktiķis
()
Datums: 07/03/2016 15:10
Es sev mājās tieši tā arī izdarīju. nedaudz bija jāpieslīpē dēļu gala savienojumi. To darīju ar mazo fleksi (regulējami apgriezieni) ar apaļo mīksto pamatni un 120 numura smilšpapīru. Dēļi gan vajadzīgi kvalitatīvi. man bija Storaenso 85x28mm. Falcītes taisīju ar parasto mazo rokas ēvelīti.Kā jau minēju,dēlim jābūt ideāli ēvelētam,lai pret gaismu neizspīd ēvelnaža nospiedumi.
Re: Jaunas dēļu grīdas neslīpēšana
Autors:
Dindirin
()
Datums: 09/03/2016 00:08
Man līdzīgas problēmas - pie apsildāmas grīdas gribu līmēt ozola/oša masīvu parketu. Protams, gribu pašu labāko - kā šeit [www.amberwood.lv]
Parketa dēlīši ir mākslīgi jāvecina - jāstrukturē un jāeļļo, bet to manuprāt nevar izdarīt pēc uzlikšanas, jo katram dēlim šķiedra citā virzienā. Līdz ar to nekāda slīpēšana pēc parketa pielīmēšanas nesanāks.
Katram dēlim fāzīti taisīt negribētos.
Tā kā grāda apsildāma, es nevaru arī atļauties veidot gatavu vairogu uz pamatnes. Varbūt vienīgi 3mm saplāksni? Un visam vairogam fāzīti?
Kādas idejas?
Parketa dēlīši ir mākslīgi jāvecina - jāstrukturē un jāeļļo, bet to manuprāt nevar izdarīt pēc uzlikšanas, jo katram dēlim šķiedra citā virzienā. Līdz ar to nekāda slīpēšana pēc parketa pielīmēšanas nesanāks.
Katram dēlim fāzīti taisīt negribētos.
Tā kā grāda apsildāma, es nevaru arī atļauties veidot gatavu vairogu uz pamatnes. Varbūt vienīgi 3mm saplāksni? Un visam vairogam fāzīti?
Kādas idejas?