UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: Harijs13 ()
Datums: 07/04/2016 11:05

Te tāda interesanta problēma:
Autors: Ežkundze
Datums: 07.04.2016 10:58

Varbūt kādam ir kāds padoms?
Problēma sekojoša.
Īrnieks pirms mēneša sāka sūdzēties, ka netek aukstais ūdens. Tek tikai karstais. Pareizāk - īsu brīdi tek auksts, bet tad uzreiz kļūst karsts. Nevarot pat paspēt nomazgāties. Vēlāk gan teica, ka šī problēma jau pusgadu.
Līdz šim neviens no īrniekiem par tādu problēmu nav sūdzējies, tā kā pieļauju, ka tā patiešām ir radusies šī īrnieka laikā. Īrnieks man arī nodod tikai karstā ūdens skaitītājus, aukstais iet pa nullēm.

Izsaucām vienu meistaru. Tas pateica, ka vainu nevar atrast, visticamāk kāds kaimiņš uzlicis boileri un izjaucis sistēmu, jāgriežas pie apsaimniekotāja.

Izsaucām pārvaldnieka meistarus. Tie visu pārbaudīja un pateica, ka stāvvados problēmas neesot, jo trubas nav karstas. Vaina jāmeklē dzīvoklī pašā.
Izsaukto meistaru atstāstītais:
"Tikai tualetes pods pildās ar abiem skaitītājiem – auksto un karsto ūdeni. Visiem pārējiem maisītājiem, izlietnēm, dušai, griežas tikai karstā ūdens skaitītājs. Arī veļas mašīna mazgā ar karsto ūdeni.
Pa aukstā maisītāja pusi tek karstais ūdens, kaut kur pārspiež.
Aiztaisīja aukstā ūdens ventili ciet, pa abām maisītāja pusēm tek aukstais ūdens. Domāja, ka maisītāja vaina – pušu vai laiž cauri. Aiztaisīja virtuvē ciet maisītāju, dušā un vannas istabas izlietnē tas pats. Vannas istabas izlietni aiztaisīja, caur dušu laida – tas pats. Noskrūvēja dušas klausuli – tas pats.
Pretvārsti arī tādu lomu nespēlē, viņi no dzīvokļa nelaiž ūdeni prom.
Sienas ir aizšūtas, neko nevar redzēt.
Dzīvoklī jāmeklē problēma, jo ja būtu ar stāvvadu saistīts, tad pa auksto stāvvadu nāktu karstais ūdens, ja citiem kaimiņiem būtu uzstādīts boileris un karstais ūdens spiestos aukstā ūdens sistēmā, tad aukstā ūdens stāvvads būtu karsts, bet viņš ir auksts. Tā kā pa karsto stāvvadu tikai nāk karstais un tas tālāk aiziet pa visu dzīvokli, tad dzīvoklī vaina.
Pieļauj variantu, ka kāds no maisītājiem sabojājies – virtuvē, vannas istabā vai dušā.
Vai arī pēdējais variants – kaut kur dzīvoklī salaists aukstais ar karsto ūdeni, karstais ūdens auksto ūdeni izspiež un viss.
Varbūt dzīvoklī kaut kur ir uzlikta peremička, starplika, kā liek arī radiatoriem, kad maina, un tur ventilis vai vārsts vairs netur vai kāds viņu atvēra."

Tā nu divas reizes spečuki ir nākuši, bet neviens neko nav atrisinājis. Rausta plecus un pasūta tālāk. Īrnieks pukst un grib iet prom, jo nevarot nomazgāties verdošā ūdenī.

Vajadzētu kādu, kas tik tiešām saprastu, kur vaina, atnāktu un uzreiz visu sataisītu, nevis tikai paskatītos, kaut ko pastāstītu un pārsūtītu pie nākamā. Steidzami!

Re: kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: E ()
Datums: 07/04/2016 11:19

Nu ja viss ir aizšūts ar reģipsi, nekas nav pieejams un nekādu shēmu nav tad, iespējams, vajag taisīt vaļā kādu sienu, lai noskaidrotu iemeslu. Ja meistars atsaukts tikai uz konsultāciju, tad viņš neies plēst vaļā sienu. Tas ir liels darbs un vajag arī aprīkojumu un materialus (izgriezt caurumu reģipsī, pie veiksmes izdosies noskaidrot iemeslu, tad vajadzēs to caurumu aizvērt, nošpaktelēt, nokrāsot, utml.). Tas var prasīt pat varākas dienas un viņš gribēs par to atbilstošu maksu. Ja ar meistaru par to uzreiz vienojās, tad neredzu problēmu kāpēc viņš to nevarētu izdarīt.
Bet nu jā stulba situācija. Pieļauju, ka kaut kur ir termostatiskais jaucējvārsts, kas ir iesprūdis vienā pozīcijā, bet par tā eksistenci varētu zināt pēc shēmas ja tāda būtu.

Re: kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: OP ()
Datums: 07/04/2016 11:22

Varbū aizsērējusi vai pārspiesta aukstā ūdensvada caurule un tāpēc tek tikai kartas, sākumā tek vēss jo ir caurulēs atdzisis vēlāk sāk tecēt karsts, jo sāk iet ūdens no caurteces.

Noslēdz visu ciet, zem katra maisītāja ir mazie ventilīši un tad pa vienam taisi vaļā un skaties, kas notiek.

Pēc idejas bez ventiļiem parasti ir tikai dušas maisītājs, iespējams viņa viņā.

Iespējams esi izmantojis kādus supersantehniķus vai arī pagājušais īpašnieks tādus ir izmantojis :D, tad nāksies lauzt augšā sienas.

Parasti, lai nebūtu visādu problēmu ar ūdens spiedieniem un temperatūras svārstībām cilvēki liek kolektoru sistēmas, kur katrs patērētājs pa taisno ir pieslēgts pie sadalītāja, bet tas ir dārgāk un visi vēlas lētāk.

Re: kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: binary ()
Datums: 07/04/2016 11:23

Ar kaut kādas termokameras palīdzību nevar mēģināt noteikt, kurā vietā tas karstais ūdens sāk plūst nevietā?

Re: kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: Rakaris ()
Datums: 07/04/2016 11:53

Būtu jāatvieno visi aukstā un siltā jaucēji.
Ja pa auksto turpina tecēt siltais, tad kaut kas ir sajaukts instalācijā, kas atrodas zem reģipša.
Ja pa auksto tek aukstais, tad vai nu kāds no jaucējiem, vai pienākošo aukstā un siltā ūdens spiedienu starpība ļoti liela.

" Aiztaisīja aukstā ūdens ventili ciet, pa abām maisītāja pusēm tek aukstais ūdens" : kuru tad īsti aiztaisīja un kas tecēja?

Re: kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: ETT ()
Datums: 07/04/2016 13:02

Man tāpat kā Rakarim nav skaidrs teksts par aukstā ūdens aizgriešanu un tā tecēšanu pa abiem krāniem. Ja jau viņš vispār netek, tad kāpēc tomēr tek? tādā gadījumā ventiļa griešanas mehānismam vienkārši rokturis nepareizi pārskrūvēts :)
Taču gadījumā, ja vienkārši tekstā ieviesusies kļūda, tad pirmkārt jāaizgriež karstā ūdens ienākošais ventīlis, lai nejauc galvu, un tikai tad jāturpina pētniecība...

Re: kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: soseds2 ()
Datums: 10/04/2016 22:53

Jāizjauc aukstā ūdens skaitītāja mezgls sākot no ventiļa līdz dubļufiltram (filtrs jāiztīra). Pie noslēgta aukstā ūdens stāvvada jāpārbauda ievads dzīvoklī starp stāvvadu un skaitītāju. Ja auktā ūdens caurplūde dotajā dzīvoklī ir nepietiekama, teorētiski karstais var pārspiest auksto.
Pretvārsti arī mēdz gļukot, ja saiet rūsa.

Re: kartais ūdens okupē dzīvokli
Autors: penalty ()
Datums: 11/04/2016 01:16

Noskruvejam visus maisitajus. Saliekam plastmasas pagaidu korkus. Un testejam ja tas pats. Jaucam ara sienas. Iespejams auksta udens spiediens ir mazs. Varbut boilerim nav pretvarsta vai ari tie kas nak komplekta. 100% laiz atpakal udeni. un tas dod atpakal auksta udens sistema karsto. Jo karstajam ir lielaks spiediens.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ********  **     **  **     **  **     ** 
 **    **      **     **     **  **     **   **   **  
 **            **     **     **  **     **    ** **   
 **   ****     **     *********  *********     ***    
 **    **      **     **     **  **     **    ** **   
 **    **      **     **     **  **     **   **   **  
  ******       **     **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727