UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Sienu krāsošana ar Luja
Autors: audi-xtr ()
Datums: 01/08/2016 18:12

Sveiki visiem, lūdzu padalieties pieredzē, kā labāk krāsot sienas ar šo krāsu, sienas augstums 3,5m. Kā labāk krāsot, ar kādu rullīti, lai samazinātu rullīša joslu pārejas redzamību, kad skatās pret gaismu. Paldies jums!

Re: Sienu krāsošana ar Luja
Autors: Praktiķis ()
Datums: 02/08/2016 08:28

Ja krāsa ir ļoti spīdīga,arī ieteiktu neskopoties un nopirkt žūšanas palēninātāju.Vēl spīdīgai krāsai jāizmanto īsspalvu rullītis (ja gluda siena),jo faktūras atšķirības dažādi atstaro gaismu no virsmas. Virsmai jābūt perfekti nogruntētai,jo virsmas atšķirīgā uzsūktspēja ietekmē spīduma pakāpi.

Re: Sienu krāsošana ar Luja
Autors: tikkurila ()
Datums: 02/08/2016 10:40

Mūsu viedoklis par Tikkurila Luja uzklāšanu būtiski neatšķiras no citu mūsu krāsu uzklāšanas tehnikas. Arī tas, kādu Luja spīdumu (7; 20 vai 40) lietosiet, nemaina krāsošanas metodi.
Kā jau Praktiķis minēja, virsmai jābūt kvalitatīvi nogruntētai, lai nemainītos spīduma pakāpe. Ar tradicionālo "dziļumgrunti" nepietiks. Jālieto gruntskrāsa Vivacolor 1, vai mitrumizolācija (ja mitra telpa).
Augstai vizuālai kvalitātei arī špaktelējums prasās pa visu virsmu, lai sienai nebūtu nekādu nelīdzenumu, kurus pie 20% un 40% atspīduma slīpajās gaismās verētu labi pamanīt.
Pamatprincips gandrīz visos gadījumos ir viens un tas pats - neļaut krāsas plēvītei sākt žūt, kamēr sleja ar sleju nav salaista (sarullēta) kopā.
Lai krāsa ilgāk žūtu, tā jāklāj bagātīgā kārtā (tā, ka rullis visu laiku šļakst) un to var izdarīt tikai ar garspalvainu rulli. Mēs sienām vienmēr labāk iesakām ANZA zaļos ANLON ruļļus ar 18mm garu plūksnu. Krāsas patēriņš vienā kārtā veidojas apmēram 9 - 10m2/L. Pēdējos ruļļa vilcienus vienmēr veic viegli un tikai vienā virzienā, nedaudz atslogojot ruļļa malu, kas vērsta gatavās, nokrāsotās virsmas virzienā (vieglāk parādīt, nekā uzrakstīt), tas izslēdz jebkādas pēdas. Ar ANLON rulli labi sanāk gandrīz jebkuram krāsotājam. Veidojas vienmērīga, ne pārāk augsta faktūriņa (apelsīna miziņa), bet vienmērīgums ir perfekts. Ja pasūtītājs pieņem šo faktūru, viss ir OK.
Nesajauciet ANZA ANLON ar balti-zaļo virvjveida ANZA MICMEX arī ar 18mm plūksnu. Virvjveida jeb diegveida (kā nu kurš sauc) ruļļi veido zemāku krāsas faktūru un, līdz ar to, plānāku krāsas kārtu. Tas vidusmēra krāsotāju noved pie vairāk vai mazāk izteiktām ruļļu pēdām. Es pat teiktu, ka tikai izcils krāsotājs ar MICMEX tipa rulli var nokrāsot sienu pilnīgi bez pēdām. Jā, piekrītu, faktūras praktiski nav, bet slīpajā gaismā nelielas ruļļa pārejas vienmēr varēs atrast.
LASERA 3 - 5% pievienošana efektīgi paildzina krāsas žūšanu, bet noteikti slikti ietekmēs LUJAs izcilo mitruma un nodiluma izturību. Luja ļoti labi klausa rullim, ātri klājas un labi izlīdzinās, tādēļ parasti var iztikt bez Lasera.
Lai veicas :)

Re: Sienu krāsošana ar Luja
Autors: tikkurila ()
Datums: 02/08/2016 13:10

Vēl var piebilst, ka pie 3,5 m sienu augstuma krāsojuma kvalitāti būtiski ietekmēs arī pagarinātāja izvēle. Tam jābūt kvalitatīvam - pietiekami resnam, stingram un ērtam, lai precīzi varētu vadīt rulli.
ANZA sortimentā tādi ir!

Re: Sienu krāsošana ar Luja
Autors: audi-xtr ()
Datums: 02/08/2016 18:32

Liels paldies par izsmeļošām atbildēm, pastāstiet, lūdzu, vairāk par rullēšanas tehniku, kad rullis ir piesātināts ar krāsu, tad no kurienes sāk rullēt, no sienas pašas apakšas, vidus, vai augšas? Paldies

Re: Sienu krāsošana ar Luja
Autors: tikkurila ()
Datums: 03/08/2016 11:57

Krāsošanas ABC, jeb kā mēs to darām :)
Jārullē ar aprēķinu, lai visātrāk un ar vismazāku kustību skaitu vienmērīgi izplatītu krāsu pa virsmu. Jo ilgāk rullē, moca un aiztiek krāsu, jo vairāk tā tiek apžāvēta. Rezultātā tikko uzkrāsotā sleja ir jau pusapžuvusi un sabiezējusi un, kamēr mēs klājam nākošo sleju, iepriekšējā jau ir apžuvusi tik daudz, ka abas slejas savienojot, rullis šajā apžuvušajā slejā atstāj pēdas, kuras vairs pašas neizlidzinās. Tā arī parasti rodas ruļļu pēdas.
Ja krāsa tiek uzklāta ātri un veikli, respektīvi tiek atstāta uz virsmas tik šķidra, ka var labi pašizlīdzināties un savienoties, nekādu pēdu nav un viss ir jauki.
Rullēšanu sāk no plānotās slejas paša vidus, izplatot krāsu vienmērīgi gan uz augšu, gan apakšu, un tad arī nedaudz pa labi un pa kreisi, savienojot ar iepriekšējo sleju. Sākot klāt krāsu, pilno rulli uzreiz neizspiež pašā sākumā vienā vietā, bet gan pakāpeniski - visas slejas garumā. Ar ruļļa spiešanu vispār jāuzmanās, lai to neizspiež par sausu. Tad atkal sākas krāsas izstiepšana un žāvēšana. Te arī ir vietā teiciens - "krāso visu laiku tā lai rullis šļakst", jo, ja vairs nav skaņas, tad rullis jau ir par sausu.
Krāsošanas kustības ir iespējami garas - no pašas augšas līdz pašai lejai.
Kā jau rakstīju, pēdējos ruļļa vilcienus vienmēr veic viegli un tikai vienā virzienā, nedaudz atslogojot ruļļa malu, kas vērsta gatavās, nokrāsotās virsmas virzienā, lai mazinātu jebkādu līniju un krāsas valnīšu veidošanās iespēju gatavajā (pabeigtajā) pusē.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********    ******   **    **  **     ** 
 ***   ***  **     **  **    **   **  **   **     ** 
 **** ****  **     **  **          ****    **     ** 
 ** *** **  **     **  **           **     ********* 
 **     **  **     **  **           **     **     ** 
 **     **  **     **  **    **     **     **     ** 
 **     **  ********    ******      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727