UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
pirts telpas pīrāgs
Autors:
aha
()
Datums: 04/10/2016 09:41
Gāzbetona ēkā sadomāju iebūvēt pirti. Kā nosiltināt? Malka it kā netrūkst, tamdēļ par kaut kādu super termoizolāciju nebūtu vērts satraukties bet nu tomēr, negribas arī ka stundas laika pirts izdziest. Bet atkal prbl. tāda, ka telpā vietas maz, un lieki siltinājuma slāņi vēl vairāk sašaurinātu jau tā šauro pirts telpu. Vai varētu iztikt, ja uz gazbetona uzreiz liek liek spundēto dēļi un pa vidu kādu foliju vai membrānu? Ko iesakat? Griestos gribētu virs dēļu apšuvuma bērt skaidas, bet nu vai pirtī nav pārlieku liels mitrums un tās nesāks pelēt? Tā pavairāk kaļķi piebērt? Bet kas gan vēl labāk nekā koks un skaidas varetu tikt galā ar mitrumu? Nu noteikti ne jau nu vate. Ja liktu vati, tad kādām plēvēm tur būtu jābūt?
Un ja dušas telpā griestos liktu riģipsi (visticamāk), tad kas virs tā, lai nosiltinātu no aukstiem bēniņiem?
Un ja dušas telpā griestos liktu riģipsi (visticamāk), tad kas virs tā, lai nosiltinātu no aukstiem bēniņiem?
Re: pirts telpas pīrāgs
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 04/10/2016 10:30
Nu varētu droši vien ielikt peri reflektu, kas tā kā mazliet ar siltumizolē, no otras puses pirtij varētu vajadzēt pietikt arī tikai ar foliju, virs kuras vagons.
Nu griestos tās skaidas var, bet ekovte tomēr būs labāka arī no mitruma viedokļa, bet nu tas pirtij man šķiet nu tā. Galvenais ugusndrošība, lai pasākums nenosvilst. :)
Par griestiem - tur noteikti prasītos tvaicene, bet sviests ir tāds, ka ja ieliksi foliju vai to pašu reflektu, tad maitas grauzēji tev to sacaurumos. Es laikam griestos šajā situācijā ieliktu nebiezu OSB uz kura pieskavot alufoliju.
Nu griestos tās skaidas var, bet ekovte tomēr būs labāka arī no mitruma viedokļa, bet nu tas pirtij man šķiet nu tā. Galvenais ugusndrošība, lai pasākums nenosvilst. :)
Par griestiem - tur noteikti prasītos tvaicene, bet sviests ir tāds, ka ja ieliksi foliju vai to pašu reflektu, tad maitas grauzēji tev to sacaurumos. Es laikam griestos šajā situācijā ieliktu nebiezu OSB uz kura pieskavot alufoliju.
Autors:
v_t
()
Datums: 04/10/2016 10:41
ja pirts nav paredzēta pastāvīgai dzīvošanai, tad lai taču viņa izdziest kaut vai dažu stundu laikā pēc kurināšanas.
pērtuvei nekādas amerikas nav jāatklāj - tajā iestrādā atstarojošo izolāciju. uz gbetona sienas un griestiem izveido latojumu no apm 20 mm biezām latiņām, tad atstarojošo izolāciju pieskavo un salīmē salaidumus, tad atkal latas 15 - 20 mm, tad apdares dēlīšus. viss. kādas skaidas?
ātri var sakurināt, protams, arī ātri atdziest.
pērtuvei nekādas amerikas nav jāatklāj - tajā iestrādā atstarojošo izolāciju. uz gbetona sienas un griestiem izveido latojumu no apm 20 mm biezām latiņām, tad atstarojošo izolāciju pieskavo un salīmē salaidumus, tad atkal latas 15 - 20 mm, tad apdares dēlīšus. viss. kādas skaidas?
ātri var sakurināt, protams, arī ātri atdziest.
Autors:
v_t
()
Datums: 04/10/2016 10:50
ja runājam par grauzējiem, tad pagaidām nav dzirdēts, ka tie būtu iecienījuši atstarotāju. es domāju abpusējo, kas laminēts ar al foliju. tas viņiem nav atraktīvs. 5 mm biezā materiālā alas neuztaisīsi. ja arī sporta pēc kādu caurumu uztaisītu, tad viegli pieejamā vietā to var labot alumīnija līmlentas palīdzību, aiz apdares nelielu caurumu siltumizolācijas ziņā nejutīsi un ja nav nekādu vašu (vatu? vatju? vatšu?), tad nav kam mirkt.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 04/10/2016 12:13
V_t nevaru piekrist - "pozitīvs" piemērs - grauzēji abpusējo. vienpusējo reflektu grauž sporta pēc un neko tur nevar labot vairs, jo no apakšas dekoratīvais, augšā izolācija. Nezinu kāda motivācija ir grauzējiem, bet tas ir baigi nepatīkami. Es situāciju laboju un vēsajā laikā novācu siltinājumu un vietās ,kur bija caurumi atstarojošajā bija baigie mitrumi izolācijā. Sanāk, ja caurumu uztaisīja ar diamtetru 2 cm, tad uz roku jūtams iespaidīgs mitrums bija lielākā par plaukstu rajonā. Tas nemaz nav labi. Turklāt ja birstošā izolācija, tad tas viss nobirst uz apdares dēli. Man gan bija kaut kāda mīkstā minerālā, vai nu kaut kāda knaufa eko, Baigi ņem mitrumu lokāli. Nomainīju pret eko. Baigā škrobe par tiem grauzējiem - vienmēr mēdz uztaisīt problēmas, tāpēc vietās, kur tvaicenei ir liela nozīme - jātaisa grauzējdroši.
Autors:
aha
()
Datums: 04/10/2016 12:20
Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Par griestiem - tur noteikti prasītos tvaicene,
> bet sviests ir tāds, ka ja ieliksi foliju vai to
> pašu reflektu, tad maitas grauzēji tev to
> sacaurumos.
Nu bet ja griestos lieku dēli (ir doma ko biezāku par standarta spundēto), virs dēļiem ieklaju foliju un virs folijas uzberu skaidas - grauzēji tad folijai netiks klāt. Vai tāds der?
> Par griestiem - tur noteikti prasītos tvaicene,
> bet sviests ir tāds, ka ja ieliksi foliju vai to
> pašu reflektu, tad maitas grauzēji tev to
> sacaurumos.
Nu bet ja griestos lieku dēli (ir doma ko biezāku par standarta spundēto), virs dēļiem ieklaju foliju un virs folijas uzberu skaidas - grauzēji tad folijai netiks klāt. Vai tāds der?
Autors:
aha
()
Datums: 04/10/2016 12:21
Ir gan zāģu, gan ēveļskaidas. Kuras labākas?
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 04/10/2016 12:23
Folija tev jāliek pirts pusē no iekšpuses nevis augšā, jo folijai ir arī atstarojošā funkcija, kura nedarbojas otrā pusē un bez latojuma. Vari likt protams arī dēli, bet tad tev folija apakšā, latojums un vēl dekoratīvais apmetums. Bet ja tur esi indstriālā dizaina cienītājs, vari foliju atstāt pliku, būs tev space sauna. :)
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 04/10/2016 12:25
Abas nekas dižs jau nav, bet tīras ēvelenes neko netur. Tad jau labāk skaidas, varbūt var viņas savā starpā uzmiksēt, bet vai tur diži kas uzlabosies - nezinu. Jebkurā gadījumā vateņi ir krietni efektīvāki par skaidu. Bet nu pirtī varbūt var arī ieekonomēt kādu grasi, liekot skaidu. :)
Autors:
aha
()
Datums: 04/10/2016 12:34
Vilnis_Radio Wrote:
> Folija tev jāliek pirts pusē no iekšpuses
es jau ari domāju iekšpusē, par sienām ir skaidrs, runa ir par griestiem, tatad vēlreiz virzienā no apakšas uz augšu:
1)vispirms dekoratīvais, spundētais dēlis (griestu redzamā daļa)
2) virs tā ieklāju foliju
3) virs follijas uzberu skaidas siltumam (jo griesti iziet uz aukstajiem bēniņiem)
nevis
> augšā,
nu augšā griestos tak arī jāliek, vai tad ne tā?
> jo folijai ir arī atstarojošā
> funkcija, kura nedarbojas otrā pusē un bez
> latojuma. Vari likt protams arī dēli, bet tad
> tev folija apakšā, latojums un vēl
> dekoratīvais apmetums. Bet ja tur esi
> indstriālā dizaina cienītājs, vari foliju
> atstāt pliku, būs tev space sauna. :)
Vēl jautājums: sienas ir no gluda, taisna gāzbetona, vai es uzreiz pie tā nevaru stiprināt vagonu (pa vidu iemetot foliju) bez liekām latām un spraugām, lai nu tiešām tie grauzēji neielien? Vai vagonam nepatiks, ja starp gazbetonu nebūs ventilācijas sprauga?
> Folija tev jāliek pirts pusē no iekšpuses
es jau ari domāju iekšpusē, par sienām ir skaidrs, runa ir par griestiem, tatad vēlreiz virzienā no apakšas uz augšu:
1)vispirms dekoratīvais, spundētais dēlis (griestu redzamā daļa)
2) virs tā ieklāju foliju
3) virs follijas uzberu skaidas siltumam (jo griesti iziet uz aukstajiem bēniņiem)
nevis
> augšā,
nu augšā griestos tak arī jāliek, vai tad ne tā?
> jo folijai ir arī atstarojošā
> funkcija, kura nedarbojas otrā pusē un bez
> latojuma. Vari likt protams arī dēli, bet tad
> tev folija apakšā, latojums un vēl
> dekoratīvais apmetums. Bet ja tur esi
> indstriālā dizaina cienītājs, vari foliju
> atstāt pliku, būs tev space sauna. :)
Vēl jautājums: sienas ir no gluda, taisna gāzbetona, vai es uzreiz pie tā nevaru stiprināt vagonu (pa vidu iemetot foliju) bez liekām latām un spraugām, lai nu tiešām tie grauzēji neielien? Vai vagonam nepatiks, ja starp gazbetonu nebūs ventilācijas sprauga?