UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Priedes beicēšana
Autors:
Elmars
()
Datums: 07/11/2016 20:54
Esmu izgatavojis majas virtuves skapisu durtinas un palodzi no priedes platnes, vinu esmu novecinajis un tagad meginu rast risinajumu vienai problemai, varbut kads var ko ieteikt:
panemu priedi un nobeiceju peleciga tonigi, bet del ta ka priede ir dzelteniga, rezultats ka vins sit cauri, rezultata vis tads zalganigums, ko lai iesak?
sodien nopirku depo koka balinasanas lidzekli ( uz hlora bazes jo smird labi)
un nopirku ari beici balta krasa
meginasu nobalinat koku un tad peleku
meginasu ari baltu beici un pec tam peleku un skatisos ka sanaks,
varbut vel kads var ka ieteikt ka lai tiek vala no dzleteniguma???
panemu priedi un nobeiceju peleciga tonigi, bet del ta ka priede ir dzelteniga, rezultats ka vins sit cauri, rezultata vis tads zalganigums, ko lai iesak?
sodien nopirku depo koka balinasanas lidzekli ( uz hlora bazes jo smird labi)
un nopirku ari beici balta krasa
meginasu nobalinat koku un tad peleku
meginasu ari baltu beici un pec tam peleku un skatisos ka sanaks,
varbut vel kads var ka ieteikt ka lai tiek vala no dzleteniguma???
Re: Priedes beicēšana
Autors:
Dindirin
()
Datums: 07/11/2016 23:11
Kādreiz mazgāja ar sārmu, lai dabūtu baltus dēļus.
Autors:
Elmars
()
Datums: 07/11/2016 23:46
varbut var ko sikak pastastit??
Autors:
Zodčijs
()
Datums: 08/11/2016 02:14
1) Balinātāju (arī balto beici) labāk noliec malā - jebkuri tie ir domāti NEKRĀSOTAS ārā stāvošas un par pelēku palikušas koka virsmas balināšanai - lai koksne paliktu kā jauna. Tas nav paredzēts kā krāsas vai beices noņēmējs.
2) Ja ir kāds atgriezums nokrāsots kā durtiņas, tad var jau pamēģināt balināt - bet ja nē, tad labāk nevajag - jo visticamāk sanāks zili brīnumi - būs vai nu ļoti īpaši vai briesmīgi (kaut kas batikots)
3) Būtu labi skatīt labi izgaismotu durtiņu fotogrāfiju!...un ja kas nesaprotu kas tā par pelēku beici ar kuru jaunu, svaigu koka virsmu ietonējot tā paliek zaļganīga?!
Jauna priedes koksne vispār skaitās gandrīz balta - un daži to nokrāso ar lineļļas pernīcas beici "Baltais gulbis" tā saglabājot tās jaunavības blāvumu.
Īsti dzeltena priede vai egle paliek 10 vai vairāk gadus atrodoties apgaismotā iekštelpā. Nu tas tā...
4) Tātad durtiņas ir zaļganīgi pelēkā tonī un tas nepatīk....Tad zaļganīgam jāliek klāt sārtens = būs vairāk brūngans; vai arī oranžīgs = būs siltāks-dzeltenīgi brūngans.
Bet esošam tonim būtu jābūt vairāk gaišam nekā tumšam - jo pārbeicējot tonis paliks vēl tumšāks!
P.S. un kas tā par beici ar ko krāsoji - uz kā bāzes tā ir? Derēja precīzāk noziņot...
Es būtu ieteicis pameklēt internetā terašu eļļas - vienai otrai ir vecināta koka toņi.
2) Ja ir kāds atgriezums nokrāsots kā durtiņas, tad var jau pamēģināt balināt - bet ja nē, tad labāk nevajag - jo visticamāk sanāks zili brīnumi - būs vai nu ļoti īpaši vai briesmīgi (kaut kas batikots)
3) Būtu labi skatīt labi izgaismotu durtiņu fotogrāfiju!...un ja kas nesaprotu kas tā par pelēku beici ar kuru jaunu, svaigu koka virsmu ietonējot tā paliek zaļganīga?!
Jauna priedes koksne vispār skaitās gandrīz balta - un daži to nokrāso ar lineļļas pernīcas beici "Baltais gulbis" tā saglabājot tās jaunavības blāvumu.
Īsti dzeltena priede vai egle paliek 10 vai vairāk gadus atrodoties apgaismotā iekštelpā. Nu tas tā...
4) Tātad durtiņas ir zaļganīgi pelēkā tonī un tas nepatīk....Tad zaļganīgam jāliek klāt sārtens = būs vairāk brūngans; vai arī oranžīgs = būs siltāks-dzeltenīgi brūngans.
Bet esošam tonim būtu jābūt vairāk gaišam nekā tumšam - jo pārbeicējot tonis paliks vēl tumšāks!
P.S. un kas tā par beici ar ko krāsoji - uz kā bāzes tā ir? Derēja precīzāk noziņot...
Es būtu ieteicis pameklēt internetā terašu eļļas - vienai otrai ir vecināta koka toņi.
Autors:
v_t
()
Datums: 08/11/2016 09:08
vienkāršākā beice no zilajiem graudiņiem. mainot koncentrāciju var piemeklēt vajadzīgi toni.
Autors:
Elmars
()
Datums: 08/11/2016 19:53
1) pameginasu skatisos kas sanaks, bet jau tagad redzu ka tev taisniba taja lieta :(
2) rit meginasu nokrasot balinato sapratis kas un ka
3) sadi izskatas tas koks man orginali:
skaties ka gribi visn ir iedzeltens
kad uzliku vienu karti beici vrisu tad rezultats ir sads:
vins izveidojas zalganigs, sakuma likas ka pa vaju tapec panemu atseisku deliti un noklaju vinu tris reizes un izejot spilgta gaisma tapat var redzet ka zalganumu tas dzeltenais met ara
krasoju ar tonejosi beici kuru var iegadaties krasas.lv aizmirsu nosaukumu, bet varu rit precizet
2) rit meginasu nokrasot balinato sapratis kas un ka
3) sadi izskatas tas koks man orginali:
skaties ka gribi visn ir iedzeltens
kad uzliku vienu karti beici vrisu tad rezultats ir sads:
vins izveidojas zalganigs, sakuma likas ka pa vaju tapec panemu atseisku deliti un noklaju vinu tris reizes un izejot spilgta gaisma tapat var redzet ka zalganumu tas dzeltenais met ara
krasoju ar tonejosi beici kuru var iegadaties krasas.lv aizmirsu nosaukumu, bet varu rit precizet
Autors:
Elmars
()
Datums: 08/11/2016 19:54
beice ir uz udens bazes.
nu es velos dabut pelecigu krasu, lai izskatas ka vecs skuna delis kurs entos gadus nostavejis saule ir.
nu es velos dabut pelecigu krasu, lai izskatas ka vecs skuna delis kurs entos gadus nostavejis saule ir.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 08/11/2016 20:02
Ir viena tāda metode - ņem beici uz riktīgi tumšo, var teikt melnu. Kad nožuvusi, tad viegli uzslīpē un skatās kas sanāk. Man ar ozolu tas sanāca ļoti labi, vismaz manas gaumes izpratnē. Es pat negaidīju kad nožūs pa īstam, jo negribējās gaidīt un kā jau māksliniekam darboties kamēr otas sasmērētas. Es godīgi sakot neatceros kas tā bija par beici, bet domāju diezgan droši ka tā bija uz ūdens bāzes.
Kopumā ņemot te ir stāsts par mākslu un to, ka koka apstrāde ar beicēm patiesībā ir tas pats kas lieldienu olas - nekad nevar zināt kas sanāks. :)
Kopumā ņemot te ir stāsts par mākslu un to, ka koka apstrāde ar beicēm patiesībā ir tas pats kas lieldienu olas - nekad nevar zināt kas sanāks. :)
Autors:
Zodčijs
()
Datums: 08/11/2016 21:27
1) Man pēc bildēm liekas ka tīri feini....
Elmars saka - ārā spilgtā gaismā var redzēt, ka zaļganīgs - bet mēbele vienmēr būs telpā un pie mākslīgā apgaismojuma! Iezaļgana pēc gaišas ietonēšanas ir ozola koksne
2) Ja ir uz kā paeksperimentēt - es pamēģinātu ar vāju zilo graudiņu šķīdumu ( vecs aizmirsts variants - ko pieminēja v_t)
Ļoti sen nav tā darīts - no šķīduma koncentrācijas atkarīga brūnuma pakāpe...
Vājš šķīdums ir iezilgani sārts - pēc uzklāšanas koku tā kā iededzina vēsi brūnīgsnēju (nevaru precīzi noraksturot, tikai atceros, ka tas nebija dzeltenbrūns).
3) Pašās beigās var mēģināt viegli ieziest ar balto beici - varbūt tad sanāktu kaut kas uz to pusi ko aprakstīja Vilnis - ārā stāvējis vecs pusizbalējis!
Elmars saka - ārā spilgtā gaismā var redzēt, ka zaļganīgs - bet mēbele vienmēr būs telpā un pie mākslīgā apgaismojuma! Iezaļgana pēc gaišas ietonēšanas ir ozola koksne
2) Ja ir uz kā paeksperimentēt - es pamēģinātu ar vāju zilo graudiņu šķīdumu ( vecs aizmirsts variants - ko pieminēja v_t)
Ļoti sen nav tā darīts - no šķīduma koncentrācijas atkarīga brūnuma pakāpe...
Vājš šķīdums ir iezilgani sārts - pēc uzklāšanas koku tā kā iededzina vēsi brūnīgsnēju (nevaru precīzi noraksturot, tikai atceros, ka tas nebija dzeltenbrūns).
3) Pašās beigās var mēģināt viegli ieziest ar balto beici - varbūt tad sanāktu kaut kas uz to pusi ko aprakstīja Vilnis - ārā stāvējis vecs pusizbalējis!
Autors:
Elmars
()
Datums: 08/11/2016 21:59
ar sito taisiju to peleko toni:
sito nopirku balto un paeksperemntesu baltu un tad peleko virsu.
runajot pa tam ieprieksejam bildem: ja vins butu tads ka pedeja bilde ( kur ir spilgta gaisma veikala), tad es butu priecigs, bet vins reali ir tads ka pie ta spogula uz kiegeliem, tads riktigi zalgans :(
a kur var dabut to zilo graudiņu šķīdumu??
Vilni vari paradit ka tev izskatas tas ozols ka mineji? ( vienigi ozols pats jau gaisaks vai tad nav, priede jau dzeltenigaka manuprat ir) jo uz katra koka atskiras tas krasas...:(
sito nopirku balto un paeksperemntesu baltu un tad peleko virsu.
runajot pa tam ieprieksejam bildem: ja vins butu tads ka pedeja bilde ( kur ir spilgta gaisma veikala), tad es butu priecigs, bet vins reali ir tads ka pie ta spogula uz kiegeliem, tads riktigi zalgans :(
a kur var dabut to zilo graudiņu šķīdumu??
Vilni vari paradit ka tev izskatas tas ozols ka mineji? ( vienigi ozols pats jau gaisaks vai tad nav, priede jau dzeltenigaka manuprat ir) jo uz katra koka atskiras tas krasas...:(